Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Które radyjko wybrać

pawelolszewski
03-03-10, 17:00
Witam

Mam w autku na przodzie helixy db62.1 plus skrzynia ze wzmacniaczem i teraz mam pytanie.

Trafiła mi się okazja i mogę w promocyjnej cenie wyjąc albo pioneera deh3200ub bądź alpine cde-9874rr.

Które radyjko będzie lepiej pasować do tego zestawu??Zaznaczam że nie mam zamiaru podłączać przodu pod wzmacniacz. A jednocześnie nie chce rezygnować z niskich tonów. Wiem jak gra pionek ale alpina jest dla mnie całkowita niewiadomą.

Z góry dziex za sugestie!:)

Skowron48
03-03-10, 19:49
pawelolszewski, jeśli stawiasz bardziej na jakość dzwięku to stawiam na Alpine. Pioneer to jednak średnia półka a Alpine to już średnio zaawansowana. Oczywiście nie mówię, ze Pioneer jest gorszy.

jonek002
03-03-10, 21:26
ja mam pionierka :) fajnie gra mam tez 6 głosniczków w tym 2 fajne na tyl półce :) fajnie grają ale mysle ze jesli chodzi o radyjko to wybrałbym pioniera ;] pozdro

pawelolszewski
03-03-10, 21:29
hmm no właśnie pionek nie jest najniższym modelem a alpinka jednak najniższa półka że tak powiem:/

luksorr
03-03-10, 21:44
ostatnio orientowałem się w temacie bo też jestem na kupnie
każdy z kim rozmawiałem radził mi aby dopłacić i wziąć alpine jakiś wyższy model albo np kenwooda ale nie pioniera (podobno gorszy dźwięk i bardziej awaryjne) ale to tylko podobno bo to nie moje słowa a kumpla który tym handluje