Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwwny hałas

slackmaster
02-03-10, 22:14
Witam ostatnio zauwazylem podczas jazdy ze przy jezdzie na nierównej drodze slychac jakby taki brzdek sprezyny co to moze byc??

stabilizator??sprezyny amorkow??

Diodak
02-03-10, 22:32
Że tak to ujmę, jest do dobrodziejstwo inwentarza. Ten typ tak i jak jest mokro brzdęka jak szalony ;).

teg
02-03-10, 22:45
Nom, ale czy komuś w końcu udało się coś z tym zrobić? Bo tematów i postów o tym było sporo, ale chyba żadnego pewnego rozwiązania... Też bym coś z tym wreszcie zrobił. Może gumy usztywniające na dół sprężyny wcisnąć? :/

Gallus
02-03-10, 22:52
dokładnie jazda po mokrym i brzdęka z tyłu ;)
nie ma sie czym przejomowac ;)

ktos pisał zeby własnie gumy wcisnac w sprężyny.. i wydaje mi sie ze to zda egzamin ;)

teg
02-03-10, 22:55
No właśnie nie mam pewności, czy ktoś ma pomysł co tam tak naprawdę stuka? Sprężyna o talerzyk? Zwoje o siebie? Ktoś pisał że sprężyna się obraca, jak to możliwe?

Djadi
02-03-10, 22:55
Też tak mam brzdęgoli że hej :D

czara
02-03-10, 23:00
problem rozwiązują sprężyny Eibach ProKit , one maja fabrycznie nałożoną taka gumę która zapobiega przekręcaniu sie sprezyn podczas pokonywania nierówności, jak miałem te Eibachy nie bylo brzdękania :D jedyny problem to cena hehe

Westfield
02-03-10, 23:00
Również się pod tym podpisuję. Z tego, co słyszałem, są to sprężyny i można je pokryć gumą (ze szlaufu?) w miejscu styku, aby dźwięk ustał. Ma on stłumiony metaliczny pogłos i ujawnia się z reguły przy ruszaniu, parkowaniu, dziurach. Zależności od opadów nie zauważyłem, choć niewiele ostatnio padało, więc nie miałem okazji. Tak to wygląda u mnie.

teg
02-03-10, 23:02
Czyli trzeba wyciągnąć sprężynę i na końce naciągnąć gumę?:/ Kurde, nie da się tego jakoś opanować bez wyjmowania... hm.... zastanówmy się...

czara
02-03-10, 23:04
moim zdaniem nic więcej tu nie pomoże, każda inna podkładka pod sprężynę prędzej czy później sie wysunie i wypadnie.

a i jeszcze jedno te Eibachy miały ta gumę i na gorze i na dole sprężyny wiec żeby cos takiego zrobić trzeba niestety wyjąc caly amor ze sprężyną ...