Zobacz pełną wersję : dziwwny hałas
slackmaster
02-03-10, 22:14
Witam ostatnio zauwazylem podczas jazdy ze przy jezdzie na nierównej drodze slychac jakby taki brzdek sprezyny co to moze byc??
stabilizator??sprezyny amorkow??
Że tak to ujmę, jest do dobrodziejstwo inwentarza. Ten typ tak i jak jest mokro brzdęka jak szalony ;).
Nom, ale czy komuś w końcu udało się coś z tym zrobić? Bo tematów i postów o tym było sporo, ale chyba żadnego pewnego rozwiązania... Też bym coś z tym wreszcie zrobił. Może gumy usztywniające na dół sprężyny wcisnąć? :/
dokładnie jazda po mokrym i brzdęka z tyłu ;)
nie ma sie czym przejomowac ;)
ktos pisał zeby własnie gumy wcisnac w sprężyny.. i wydaje mi sie ze to zda egzamin ;)
No właśnie nie mam pewności, czy ktoś ma pomysł co tam tak naprawdę stuka? Sprężyna o talerzyk? Zwoje o siebie? Ktoś pisał że sprężyna się obraca, jak to możliwe?
Też tak mam brzdęgoli że hej :D
problem rozwiązują sprężyny Eibach ProKit , one maja fabrycznie nałożoną taka gumę która zapobiega przekręcaniu sie sprezyn podczas pokonywania nierówności, jak miałem te Eibachy nie bylo brzdękania :D jedyny problem to cena hehe
Również się pod tym podpisuję. Z tego, co słyszałem, są to sprężyny i można je pokryć gumą (ze szlaufu?) w miejscu styku, aby dźwięk ustał. Ma on stłumiony metaliczny pogłos i ujawnia się z reguły przy ruszaniu, parkowaniu, dziurach. Zależności od opadów nie zauważyłem, choć niewiele ostatnio padało, więc nie miałem okazji. Tak to wygląda u mnie.
Czyli trzeba wyciągnąć sprężynę i na końce naciągnąć gumę?:/ Kurde, nie da się tego jakoś opanować bez wyjmowania... hm.... zastanówmy się...
moim zdaniem nic więcej tu nie pomoże, każda inna podkładka pod sprężynę prędzej czy później sie wysunie i wypadnie.
a i jeszcze jedno te Eibachy miały ta gumę i na gorze i na dole sprężyny wiec żeby cos takiego zrobić trzeba niestety wyjąc caly amor ze sprężyną ...