Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Twarde zawieszenie a odkręcanie się śrub nakrętek

Djadi
02-03-10, 01:29
Może temat wyda się co najmniej śmieszny ale taka jest prawda, po rocznym użytkowaniu hanki z glebą zaczęły dochodzić do mnie słuchy z różnych miejsc samochodu tak jakby cię coś odkręcało i wyraźnie słychać np od strony pasażera że coś drży pod kokpitem jak jadę 100Km/h bo wpada w rezonans, nie mogę zdiagnozować co to. Ostatnio dokręcałem śrubki obudowy licznika bo się poluzowały i tez tarabaniły :D Też tak macie ?

czara
02-03-10, 07:35
standard, u mnie coś stuka z prawej strony z tyłu - nie do zlokalizowania :mad: na wiosnę zwalam wszystko , boczki, zderzak, cala wykładzinę z bagażnika i progi muszę to zlokalizować bo mnie jzu krew zalewa hehe

Dissnej
02-03-10, 12:39
Ja mam podobnie chociaż autko (przynajmniej na razie) nie zglebione. Wygląda to tak, że jak przednie koła wjadą na nierówności (najgorsze są tarki przed światłami) to słychać tak jakby coś się poluzowało, odkręciło ale w okolicach mnie więcej środka samochodu (zaraz za przednimi siedzeniami) raczej po lewej stronie. Co to może być? Wygląda to tak jakby z przednich kół przenosiły się drgania na ten niedokręcony(?) element.

Djadi
02-03-10, 16:34
Może sworzeń wybity? ja czekam aż się ociepli i wymieniam dolne sworznie bo mam wyjechane skrzypią strasznie jak się podjeżdża pod krawężniki albo na nierównościach

Dissnej
02-03-10, 17:32
skrzypią strasznie jak się podjeżdża pod krawężniki albo na nierównościach
Ale u mnie nic nie skrzypi. To jest taki dźwięk jakby coś "latało" niedokręcone/poluzowane. Myślałem nawet, że to tłumik środkowy ale ostatnio wymieniałem bo przerdzewiał i niestety ten dźwięk pozostał:(

Marecki
02-03-10, 18:34
Ja też nie mam żadnej gleby, a coś mi się tłucze jak jasna cho..ra z przodu.Też nie mogę dotrzec, co to może byc.

Czarny1800
02-03-10, 18:58
A u mnie przez pewien czas też coś drgało i drażniło mnie to straszni ale jak sprzatałem samochód okazało sie że to 5zł leżało w drzwiach od pasażera :D Może przeszukajcie w samochodzie czzy nie lezy coś pod siedzeniem czy w schowku;p

czara
02-03-10, 19:04
to na 100 % nie sa żadne elementy zawieszenia bo wszystko jzu 2 razy sprawdzałem, to jakiś pierd... plastik lata gdzieś po aucie , czasem jak był mocny mróz -20 to chyba go przymroziło bo byl spokój ale jak jest jzu na plusie to znowu codziennie go słyszę i codziennie dochodzi mi kolejny siwy włos ...

Dissnej
02-03-10, 20:28
codziennie dochodzi mi kolejny siwy włos ...
niedługo obaj będziemy jak gołąbki:P

teg
02-03-10, 22:38
Mnie coś lata jakby śrubka luzem pod radiem lub w tych okolicach:/ I też mnie szlag trafia.

Czarny1800
02-03-10, 23:02
Ciekawe czy półka wam też tak wali jak u mnie.... Ja już jak kupiłem to miałem "rogi" w półce obłamane i wali jak ch....ra. Macie może pomysł jak by tą półkę poprawic?

czara
02-03-10, 23:08
poszukaj dobrze na forum temat polki byl omawiany wiele razy przede wszystkimi jeśli masz juz połamane rogi musisz wymienić na nowa (cala) później wąż ogrodowy w uszczelkę na klapie, zamek klapy na max w dół i podklejenie polki na łączeniu z plastikami jakimś filcem, to wszystko powinno załatwić sprawę heh

Djadi
03-03-10, 02:49
czasem jak był mocny mróz -20 to chyba go przymroziło bo byl spokój
Dobre :D a może Panie tam świerszczyk mieszka :p a tak na poważnie to widzę że nie jestem sam z tymi drganiami :/