Zobacz pełną wersję : klocki i tarcze który komplet szybkie pytanie szybka odp
witam wymieniam tarcze i klocki do mojego cifa
1.4 i (EJ9) (1995.11 - 2001.02); 1396 ccm - 75 KM/55 kW; Silnik:D14Z1
mogę wydać max 300zł wolołbym nawet mniej ale nie jakąś lipę JC bo takie już miałem i nie polecam
w miarę chwalone sa te:
http://allegro.pl/item916313937_tarcze_klocki_bosch_przod_honda_civi c_iv.html
albo taki zestaw chyba że jest jeszcze coś rozsądnego co polecacie ale max 300zł
http://allegro.pl/item943141847_tarcze_brembo_klocki_ferodo_honda_ci vic_crx_przod.html
analyzer64
01-03-10, 21:37
Brałbym drugi zestaw.
też się do niego nakłaniam a co myślicie o kupnie na allegro ? jest duża szansa dostać podróbkę made in wiadomo co...
Jeden link jest dla przedlift'a do 98r a drugi dla np. D16Z6 - żaden dla Ciebie :D
Tarcze Bosch'a są spoko (uczciwe i tanie są też TRW) i do tego wziąłbym klocki Ferodo (albo TRW).
Na Brembo chyba wyretuszowali napis Made in Poland :)
brembo nie;) bo made in poland...odpusc brembo
ja bym zainwestowal w ebc i klocki ferodo czytalem i slyszalem o nich sporo wiec mysle ze sa dobre i sam takie kupie:)
ps: aaa i w takich rzeczach sie raczej nie oszczedza to ma Cie wyhamowac!!;)
Tarcze boscha zakładam do sporem ilości samochodów i nigdy nie było żadnych reklamacji czy problemów, samochody ze sporą masą i dużo kilosów a tu nic :)
Na tarcze brembo były już zwroty dwa razy co nie znaczy że są złe. Obyda linki to tarcze dobrej jakości za rozsądną cenę.
Ja mam założone tarcze i klocki Boscha i jest git nawet po władowaniu sie w wodę po ostrym hamowaniu
o tarczach Mikoda też czytałem dobre opinie więć proszę link wybieraj :)
http://allegro.pl/listing/search.php?string=mikoda+civic&from_showcat=1&category=0
albo zretuszowali made in poland albo china... ok dzięki wszystkim padło na boscha. co do drugiego linka z ferodo wiem że akurat to nie mój model natomiast chodziło mi o firmę brembo i klocki ferodo a jeśli chodzi o bosch (z linka pierwszego) to w opisie aukcji jest mój samochód wymieniony
1.4 i (EJ9) (1995.11 - 2001.02); 1396 ccm - 75 KM/55 kW; Silnik: D14A3; D14Z1
broń boże brembo ,pokrzywiły mi się po pierwszym tysiącu km.....zagadaj do uzytkownika civic45 napewno skompletuje Ci coś rozsądnego,ja brałem od niego Ebc i jestem zadowolony:D
Polecam Brembo MAX i klocki Ferodo premier mam taki komplet i bardzo dobrze sie u mnie prawdza nawet po paru hamowaniach z wiekszych predkosci. Komplet kroche drozszy ale na tym nie warto oszczedzac.
Kupno firmy Bosch nie jest oszczędnością :) To ekonomiczny zakup :)
JC to dopiero oszczędność....pełną gębą :D
Mpepe, Ty masz polifta i tarcze 262mm a klocki są takie same jak do wszystkich EJ9 ;)
a testował ktoś może mikode gładka i nawiercana/nacinana ?? te drugie podobno teraz robione są już z innych materiałów niż gładkie, ciekawe jak się sprawdzają.
No właśnie to podobno wynika z jednego postu na jakimś forum który wszyscy powielają. Zapytaj ich.
napisałem "podobno" bo sam jakoś nie bardzo w to wierze bo na stronie Mikody nie ma ich w ofercie wiec śmiem twierdzić ze "tuningują" te zwykle na zamówienie.
co nie zmienia faktu ze jestem ciekaw jak jedne i drugie sprawują się w civie
Mpepe, Ty masz polifta i tarcze 262mm a klocki są takie same jak do wszystkich EJ9 ;)
PeJot masz rację kupiłem tarcze i klocki (bosch) w sklepie w Tarnowie, wiec goscie mi dobrali jak należy do modelu, co do mikode w sklepie gość mi proponował tą firmę ale posłuchałem waszych rad odnośnie boscha i tego się trzymałem