Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : bład nr6. ile i gdzie są czujniki temp. cieczy

Bogdan19
01-03-10, 19:50
witam
wywala mi bład nr6.
wiem z forum ze są 3 czujniki temp. cieczy.
jeden przy termostacie, wymieniałem go na inny i nadal to samo. wiec go raczej odrzucam.
jeden jest pod aparatem zapłonowym
i ostatni gdzie jest? to ten przy chłodnicy czarny prostokątny który śrubą sie przykręca?

temperatura sie wyświetla na zegarach. wiatrak sie nie włacza, ale go sprawdzałem na krótko i działa.
wiec co to moze byc, prosił bym o jakieś konkretne podpowiedzi;)

Nemereth
01-03-10, 20:33
Przypadkiem za chłodnicę nie odpowiada czujnik przy termostacie? A pod aparatem nie ma dwóch czujników (od kompa i wskaźnika na liczniku) ?

Bogdan19
01-03-10, 21:25
są dwa czujniki ale od czego jest ten drugi nie mam pojecia. wiem ze jest na pojedynczy kabel.
moze ktoś bardziej zorientowany mógł by sie wypowiedzieć:)

poszprałem troche na forum i z tego co wyczytałem to pod aparatem zapłonowym są dwa czujniki.
ten z jednym kablem jest od wskazówki temperatury na zegarach. drugi czujnik jest od kompa.
a ten przy termostacie jest od włączania sie wiatraka.
mogł by ktoś to zweryfikować?

wszystko stało sie to po mini me na b7 wcześniej żadnego błedu nie wywalało i wszystko bylo ok. całą nową wizke od b7 przejrzałem przed włożeniem i chyba wszystko było ok.

Nemereth
02-03-10, 22:41
poszprałem troche na forum i z tego co wyczytałem to pod aparatem zapłonowym są dwa czujniki.
ten z jednym kablem jest od wskazówki temperatury na zegarach. drugi czujnik jest od kompa.
a ten przy termostacie jest od włączania sie wiatraka.
mogł by ktoś to zweryfikować?

Napisałeś dokładnie to samo co ja. Tylko użyłem pytajników żebyś pomyślał :)

Jest tak jak mówisz.
Na pewno.

zakit
02-03-10, 23:07
o ile mi sie dobrze wydaje to chodzi ci o takie smieszne bolce, sa 2 w bloku silnika, o ile sie nie mysle to wlasnie one, szczegolnie ze mowisz ze jest pod aparatem zapolonowym. wiec jesli dobrze mowie, to drugi jest pod kolektorem dolotowym, zaraz za jego metalowa podporą. mam silnik na wierzchu i sie wlasnie zastanawialem co to jest :)