Zobacz pełną wersję : Przelaczanie na LPG - problem.
Przy obecnych temp. za zimnym silniku gdy przekrocze te 2300rpm to od razu przelacza na gaz, w ustawieniach mam temp przelaczania na 32st ale przelacza o wiele wczesniej. Co to moze byc?
Mam instalacje IIgen, reduktor - Zavoli, Komp KME Bingo S
w programie od bingo s jest taka ikonka która odpowiada za funkcje przełączania sie pod wpływem określonej temperatury musisz ją uruchomić
w programie od bingo s jest taka ikonka która odpowiada za funkcje przełączania sie pod wpływem określonej temperatury musisz ją uruchomić
A gdzie ona dokladnie sie zanjduje?? Ja mam tylko ustawienie temp od jakiej ma sie przelaczac 30st
masz ustawione od której ma sie przełączac ale nie masz zaznaczone ze program ma to używac, nie pamietam w którym miejscu to sie znajduje wieczorem ci powiem
wybierasz opcje i na dole masz ikonke do załaczenia ga musisz nacisnąc tak zeby był "ptaszek" jak nie znajdziesz to nie wiem jak ci wytłumaczyć
masz ustawione od której ma sie przełączac ale nie masz zaznaczone ze program ma to używac, nie pamietam w którym miejscu to sie znajduje wieczorem ci powiem
wybierasz opcje i na dole masz ikonke do załaczenia ga musisz nacisnąc tak zeby był "ptaszek" jak nie znajdziesz to nie wiem jak ci wytłumaczyć
Mam to zaznaczone ustawione na 30st i dalej przelacza od razu...
nie ma opcji zeby nie przełączało chyba ze czujnik temp masz uszkodzony
gonzobizarro
05-03-10, 20:03
A masz możiwość podłączenia laptopa z programem Bingo i podejrzeć odczyt tego czujnika temperatury w programie Bingo jak Ci się przełącza na gaz (zakładka Odczyty pokazuje zarówno wartość z czujnika jak i ustawioną wartosć progu przełączenia na gaz)? Może Bingo rzeczywiście dostaje temp >30 od swojego czujnika?
To chyba jednak czujnik to pokazywał rożne temp: raz 12 a zaraz 48st. Wykręciłem go przeczyściłem sprawdziłem połączenie i niby ok jak narazie.
Orientuje sie ile wyrzyma reduktor? Przejechane ma 55tys Zavoli GE i nie jest juz to samo co na poczatku, mniejsza moc i czesciej trzeba regulowac. Oplaca sie regeneracja czy tylko nowy?