PDA

Zobacz pełną wersję : Przelaczanie na LPG - problem.

xKris88
01-03-10, 15:58
Przy obecnych temp. za zimnym silniku gdy przekrocze te 2300rpm to od razu przelacza na gaz, w ustawieniach mam temp przelaczania na 32st ale przelacza o wiele wczesniej. Co to moze byc?
Mam instalacje IIgen, reduktor - Zavoli, Komp KME Bingo S

sivy
02-03-10, 17:24
w programie od bingo s jest taka ikonka która odpowiada za funkcje przełączania sie pod wpływem określonej temperatury musisz ją uruchomić

xKris88
02-03-10, 18:06
w programie od bingo s jest taka ikonka która odpowiada za funkcje przełączania sie pod wpływem określonej temperatury musisz ją uruchomić

A gdzie ona dokladnie sie zanjduje?? Ja mam tylko ustawienie temp od jakiej ma sie przelaczac 30st

sivy
03-03-10, 14:51
masz ustawione od której ma sie przełączac ale nie masz zaznaczone ze program ma to używac, nie pamietam w którym miejscu to sie znajduje wieczorem ci powiem

wybierasz opcje i na dole masz ikonke do załaczenia ga musisz nacisnąc tak zeby był "ptaszek" jak nie znajdziesz to nie wiem jak ci wytłumaczyć

xKris88
04-03-10, 15:59
masz ustawione od której ma sie przełączac ale nie masz zaznaczone ze program ma to używac, nie pamietam w którym miejscu to sie znajduje wieczorem ci powiem

wybierasz opcje i na dole masz ikonke do załaczenia ga musisz nacisnąc tak zeby był "ptaszek" jak nie znajdziesz to nie wiem jak ci wytłumaczyć

Mam to zaznaczone ustawione na 30st i dalej przelacza od razu...

sivy
05-03-10, 18:08
nie ma opcji zeby nie przełączało chyba ze czujnik temp masz uszkodzony

gonzobizarro
05-03-10, 20:03
A masz możiwość podłączenia laptopa z programem Bingo i podejrzeć odczyt tego czujnika temperatury w programie Bingo jak Ci się przełącza na gaz (zakładka Odczyty pokazuje zarówno wartość z czujnika jak i ustawioną wartosć progu przełączenia na gaz)? Może Bingo rzeczywiście dostaje temp >30 od swojego czujnika?

xKris88
06-03-10, 09:04
To chyba jednak czujnik to pokazywał rożne temp: raz 12 a zaraz 48st. Wykręciłem go przeczyściłem sprawdziłem połączenie i niby ok jak narazie.
Orientuje sie ile wyrzyma reduktor? Przejechane ma 55tys Zavoli GE i nie jest juz to samo co na poczatku, mniejsza moc i czesciej trzeba regulowac. Oplaca sie regeneracja czy tylko nowy?

sivy
06-03-10, 14:23
nowy polecam Landli LE98