PDA

Zobacz pełną wersję : Tylny drazek stabilizatora areodecku vti

stempel
15-08-06, 14:28
Nie wiem dlaczego ,ale w samochodzie legitymujacym sie oznaczeniem vti nie ma z tylu drazka stabilizatora( Ameryki nie odkrylem).Mam zawieszenie koni co napewno zwiekrza twardosc zawieszenia i wplywa na prowadzenie autka,mimo wszystko samochód mocno sie przechylal na zakretach w szczegolnosci tył.Krótko mowiac namawiam was na zaadoptowanie drązka stabilizatora z mocowaniem i końcowkami od rovera 418,420,420d .Dlaczego od rovera bo nasciagali tego od groma i wszedzie zalegaja na szrotach a jak wiekrzosc z nas wie ze civic i taki rover sa blizniacze ,zaplaciłem za komlet 150zł a zalozenie zajelo mi 30 minut.Efekt piorunujacy mam kilka rzeczy zrobionych w samochodzie ale po niczym nie bylo takiej roznicy. Szczerze polecam olbrzymia roznica w prowadzeniu.

[ Dodano: Wto 15 Sie, 2006 ]
tak to wyglada po zalozeniu

reXio
15-08-06, 15:17
moment... nie do konca kumam. O czym mowisz? O rozporce?

O tym?

http://img130.imageshack.us/my.php?image=img22063eo.jpg

Chyba nie... :roll: VTi to ma w serii... tylny dolny ma w serii...

stempel
15-08-06, 15:38
wiem o czym mowie i to jest stabilizator

qba1983
15-08-06, 19:56
pokaz jak to wyglada i gdzie jest to montowane.

reXio
15-08-06, 20:36
wiem o czym mowie i to jest stabilizator

Jasnie Panie - powiedz Pan czy to rozporka czy cos innego - gdzie montowane? Co to?

:lol:

stempel
16-08-06, 11:08
proszę
tak to wygląda ,zdjecie zostalo zrobione od tylu samochodu.Konkretnie ten drazek pasuje do kazdego areodecka , jest przełozony z rovera 420d .Nie wiem jak z 5 drzwiową ,ale wydaje mi sie ze tak samo.

http://img221.imageshack.us/img221/2019/drazekej0.jpg (http://imageshack.us) wiec jak widac nie jest to rozpórka.

tomi
16-08-06, 11:23
w vti 5d to jest, wiec dziwne ze tego nie miales

stempel
16-08-06, 11:38
Jest to dziwne ale areodecki tego nie maja Mystek tez tego nie ma.

qba1983
16-08-06, 14:55
wielkie dzieki za to info :509:
poprostu super,
a tak myslalem dlaczego mi sie tak tyl przechyla na zakretach i dlaczego jak wjezdzam bokiem w zakret to czasem bardzo trzesie, ze az cala buda podskakuje. teraz tylko wez i znajdz ten stabilizator :roll: mam nadzieje ze gdzies znajde, jeszcze tego lata :D
jeszce raz dzieki za takie nowsci :706:

stempel
16-08-06, 16:13
Jeszcze raz podkreslam ,po zalozeniu tego drazka prowadzenie samochodu w zakretach zmienia sie nie do poznania.Zwracam uwage jeszcze na to by kupiony drazek byl kompletny czyli mocowanie do podłuznic i z koncowkami drazkow,zwrocil bym jeszcze uwage na to by mocowania drazka byly przykrecone mocnymi srobami do podluznic ,bo ja przyznam sie uzylem srob o twardosci 5,5 i urwaly sie wiec mialem kolejna nad programowa robote w postaci wiercenia i gwintowania. Otwory w podluznicy sa juz seryjnie w kazdym civicu wiec naprawde nalezy przylozyc i przykrecic.

powodzenia

Gruszka
16-08-06, 17:23
Czesc Stempel,

Ja juz slyszalem wczesniej, ze to masz w swoim VTI i wrazenia sa ponoc zaskakujace! Tez sobie to zaloze po swapie.

Jak smakuje porazka z CRV-T? :wink:

Pozdrawiam,
Gruszka

PS.Moze wpadniesz dzis na spota?

stempel
16-08-06, 18:01
Odpowiedz cie zaskoczy a jest mianowicie taka ze to ja nagrywalem a moim samochodem kierowal Darksmile (redaktor) ktory ma disla wiec jak mogl wykorzystac sile vti:))? Przegrani sie tlumacza ale jak sie przyjzysz to bylo widac jak potem dochodzil CRVa.

Mystek
17-08-06, 16:55
Witam szanownego kolege, moge potwierdzic jedynie ze wlasnie aerodecki tego niemialy a po przejazdzce autem kolegi wlasnie z tym drazkiem bylo czuc roznice :!: