Zobacz pełną wersję : Podświetlenie pedałow civic 92
Witam
Jak w temacie chciałbym podświetlić pedały na niebiesko lecz teraz mam mały problem nie wiem jak to podłączyć żeby zapalało sie to ze swiatłami, oraz zeby gasło jak wylaczam swiatła pomocy wszedzie juz szukalem i nie moge nic znalesc
podłącz te kable zasilające pod zegary-pociągnij kable i wyciągnij zegary i z tyłu sie wlutuj,
a swoją drogą po co Ci podświetlenie pedałów? 99% kierowców wie który pedał kiedy nacisnąć bez podświetlenia...
99% kierowców wie który pedał kiedy nacisnąć bez podświetlenia...
99 to nie 100, wiec moze zalicza sie do tej niewielkiej grupy :F
Witam
Jak w temacie chciałbym podświetlić pedały na niebiesko lecz teraz mam mały problem nie wiem jak to podłączyć żeby zapalało sie to ze swiatłami, oraz zeby gasło jak wylaczam swiatła pomocy wszedzie juz szukalem i nie moge nic znalesc
hmm, rozumiem że podczas jazdy chciałbyś patrzeć sobie na stopy, po to aby wiedzieć który pedał nacisnąć, dobrze rozumiem?
BealteMazi
01-03-10, 10:17
bardziej o tzn"tjuning" chodzi:D zeby ładniej wygladało:P ja osobiscie chce zrobic podswietlenie zrobic tak jak np w fordach jest ze jak otwieram drzwi to pali sie lampka razem z ta z podsufitki i po zamknięciu swieci sie jeszcze przez chwile poczym stopniowo gasnie zna ktos patent na to :>??
BealteMazi na alledrogo sa ściemniacze do auta w których ustawiasz albo sa już ustawione właśnie na takie przygasanie stopniowe po pewnym czasie :) poszukaj bo ktoś pisał juz o tym na forum itp. :)
podłącz te kable zasilające pod zegary
prościej będzie chyba podłączyć do skrzynki z bezpiecznikami ;)
prościej będzie chyba podłączyć do skrzynki z bezpiecznikami ;)
Jeszcze prościej - podłącz pod postojówki.
jeśli masz lapke w aucie z czasówką to podłącz do lampki w podsufitce i bedzie git ja tak mam i nie narzekam :D otwieram drzwi to swieci zamykam gaśnie proste :D
Jeżeli podświetlenie ma działać tylko przy włączonych światłach to można to równie dobrze podłączyć pod zasilanie lampki zapalniczki/popielniczki (przynajmniej u mnie oświetlenie działa tylko przy włączonych światłach) i to chyba by było najbliżej i najwygodniej.
w sumie tak najprościej ale na światlach sie jezdzi cały czas i nie widze sensu żeby non stop swieciło szczególnie w dzień jak i tak nie widać tego ale jak kto lubi kwestia gustu
Nie ma problemu, możesz sobie dołączyć na plusie włącznik i przymocować go gdzieś przy tunelu środkowym :)
juz sobie poradziłem podłączyłem pod zegary :)
I wiem ktory pedal jest ktory tylko chodzi o taki bajer wiem ze nie ktorym sie to nie podoba a nie ktorym tak to juz zalezy od gustu :) ale wylacznik tez mam wiec nie musi sie palic caly czas
thompson17
01-03-10, 22:55
a mi to sie podoba i zrobie u siebie ale podkreślam że tylko w gre wchodzi kolor biały / "lodowy" no i oczywiście w czasie jazdy zgaszone:)
bo w civicu jest tak "ciemno" jak sie drzwi otworzy:) a to troche ożywia wnętrze:) za np niebieskim czy czerwonym nie jestem zbytnio, ale biały czemu nie, co sądzicie?:)
Sądzimy, że to Twoje auto i rób z nim co chcesz. W niektórych autach jest coś takiego seryjnie, np. w nowej Civic, ale seria to seria, do siebie bym czegoś takiego chyba nie założył. A już na pewno nie jakieś niebieskie czy coś.
Takie podświetlenie to dobra rzecz jak jest ciemno i coś upadnie na podłogę :) Miałem coś takiego w Vgenie i parę razy się przydało. Ale żeby się świeciło cały czas? Chyba raczej będzie przeszkadzało, zwłaszcza w trasie.
Polecam stroboskop zamontować. Najlepiej zsynchronizować go z położeniem przepustnicy albo z obrotami silnika. Małe obroty - miga wolno, większe - miga szybciej.
thompson17
02-03-10, 18:55
nie no bez przesady radar:D ale chyba skusze sie na podświetlenie zimnym białem kolorem ale tylko przy otwartych drzwiach...
Wiesz jaka była by afera na mieście jakbyś ze stroboskopem w aucie jechał wieczorem? :D
thompson17
03-03-10, 16:58
wy se robicie jaja podczas gdy ja chce zaaplikować coś takiego co chyba nie jest wiochą?:)
więc bez takich pomysłów ze stroboskopem!:D
jest o wiele prostszy sposob na podlaczenie zasilania, wystarczy sie wpiac pod kostke od panelu zapalniczki, tam napiecie jest dopiero przy wlaczeniu swiatel. (nie w zasilanie zapalniczki tylko podswietlenia popielniczki). w wersji z krotka konsola kostka powinna byc taka sama wiec nie powinno byc problemu.
thompson17
07-03-10, 12:38
no dobrze, ale chodzi o to żeby to jednak sie nie świeciło cały czas bo i po co:)
więc myśle że najlepszym jednak sposobem będzie podłączenie sie pod bezpiecznik od światła podsufitki...
Można się podpiąć pod Vtec light, niecodzienny pomysł. Drugi sygnał możesz podpiąć z krańcówki tak jak piszesz :)
Wtedy będziesz miał przy otwartch drzwiach jak i przy włączeniu VTECa :)