PDA

Zobacz pełną wersję : Wydech z crx del sol a civic 5 gen coupe

wojtus1199
28-02-10, 21:31
Witam
Pytanie mam czy wydech z crx del sol dużo rózni się od wydechu od civica 5 gen coupe? Gdzie leżą róznice(chodzi mi o wydehc z crx del sol vti). Czy środkowy jest taki sam? Czy róznice są w obu tłumikach? Jest sens zakladac wydech od del sola do civica? Czy moze za uzo przeróbek?
z góry dzieki za odp
pozdrawiam

Kosciech
01-03-10, 07:23
wydaje mi sie, że cały wydech z del sola będzie za krótki do coupe

sebaj_p
01-03-10, 10:55
Ja miałem wydech z solki w moim ej2. Z tego co pamiętam (bo już go nie mam) przeróbki były tylko przy ostatnim tłumiku, środkowy bez zmian. W każdym bądź razie tłumikarz poradził sobie bez problemu.

wojtus1199
01-03-10, 15:54
Ja miałem wydech z solki w moim ej2. Z tego co pamiętam (bo już go nie mam) przeróbki były tylko przy ostatnim tłumiku, środkowy bez zmian. W każdym bądź razie tłumikarz poradził sobie bez problemu.

dzieki:) powiedz mi jeszcze jak oceniasz moda, pozyytwny? czego sie mozna po nim spodziewac?
pozdr

Nowy Kubi
01-03-10, 17:44
Generalnie wydech z Vti dobrze się sprawdza w d14, d15, d16 w zestawie z kolektorem 4-2-1 ponieważ jest cichy i ani za szeroki ani za wąski. Inna sprawa, że delsol ma krótszy rozstaw osi od jajka/coupe dlatego moim zdaniem jest krótszy, ale do przerobienia przez tłumikarza, da się to ogarnąć w rozsądnych pieniądzach jak sądzę.

sebaj_p
02-03-10, 10:33
O przyrostach nic Ci nie powiem bo robiłem to razem za swapem ale przedmówca wszystko wyjaśnił. Najlepiej jakbyś kupił wydech od sedana. Z V gena pasuje idealnie do Ej2 a z VI (z tego co pamiętam) tylko jest jakaś różnica w hakach ostatniego tłumika. Bez większego problemu można też wsadzić wydech od MB6, środkowy pasuje a przy ostatnim są drobne przeróbki ale mniejsze niż przy wydechu od solki.

wojtus1199
02-03-10, 16:53
no tak ale za dobre pieniadze to znalazłem od solki;d

wojtus1199
04-04-10, 12:14
Witam
Tłumik już zamontowany. Jak się okazało końcowy został bez przeróbek, a zmiany btły na środkowym. Musiał zostac wydłuzony w 2 miejscach i rozszerzony o ok 2-3cm. Poza tym ok. Powiedzcie mi jeszcze czy spora waga końcowego to norma? Bo troche mnie martwi fakt że końcowy od vti(walker) był cięższy chyba drugie tyle od seri z ej2 (bosal). Nie czuje zeby był przytkany ale sam nie wiem czy ta waga jest ok czy jest zapchany;/