PDA

Zobacz pełną wersję : stukot z przodu(z pod podwozia)w czasie ruszania...co to???

maniek1982
14-08-06, 21:53
siemka
ostatnio kiedy ruszam słychać z przodu podwozia stukot takie szybkie i metaliczne tyk,tyk,tyk,tyk....ale zaraz po ruszeniu ten dzwięk znika i podczas jazdy go nie słychać.
co to waszym zdaniem jest???
z gory dzięki za pomoc

canarywharf
15-08-06, 01:51
Mam coś podobnego w moim Civicu. Takie Cyknięcie przy ruszaniu lub gwałtownym dodaniu gazu. Podłączam się pod pytanie.

jacek_bp
15-08-06, 07:58
W moim przypadku to byl przgub zewnetrzny, moze i u was jest ten sam problem.

Lipek
15-08-06, 08:34
Raczej przeguby, sprawdź na kanale w jakim stanie są osłony gumowe.

edeejay
15-08-06, 09:58
na 100% poduszka pod silnikiem lub skrzyni biegów juz nie pamiętam:) mialem to samo wymieniłem i juz nie cyka

gostek
15-08-06, 14:34
mam problem z aparatem zapł cos w nim stuka jest taka mozliwość ze to ten tzw palec?

LIO
15-08-06, 18:52
mam problem z aparatem zapł cos w nim stuka jest taka mozliwość ze to ten tzw palec?

jeszcze znajde jeden post napisany gdzie popadnie i nie na temat, a dostaniesz ostrzezenie. Ogarnij sie. Zacznij szukac na forum, a potem pytac, a jak juz to robisz to w odpowiednim miejscu...

Qbica
15-08-06, 22:33
ja tak miałem jak ten uchwyt co trzyma silnik sie poluzował koło rozrzadu (d15b2) jak sie ruszało to tez szczelało, albo gwałtownie dodało gazu...ale to było raczej 1-2 cykniecia metaliczne...

cubuz
16-08-06, 02:44
najczesciej przyczyna tego sa tuleje wachaczy i wszystko co z wachaczem zwiazane i jest gumowe. polecam sprawdzic to choc czasem na oko nic nie wiadac.. !
a z silnikiem i jego uchwytami to nie wiem nigdy sie z tym nie spotkalem, mysle ze wtedy sie przenosza wibracje na bude i czuc to na jalowym biegu stojac np na swiatlach. musialbyc podjechac na test zawieszenia gdzie sprawdzaja na takich trzepakach i dodatkowo "rozciagaja" kola, tam to wyjdzie najlepiej. tylko jak bedziesz jechal na taki sprawdzian powiedz o co dokladnie chodzi bo czasem chlopaki sprawdza stan amora i mowia ze ok ;)