PDA

Zobacz pełną wersję : D14A2 na D15B7

blady xx
26-02-10, 22:54
WITAM!
zajeździłem w swoim Civic-u silnik i pytanko do Was czy da radę wsadzić bez poważniejszych przeróbek d15b7 na miejsce d14a2?chodzi mi o to czy wiązki są takie same,czy komputer jest ten sam i czy trzeba coś działać z immobilajzerem?no i wogóle czy są jakieś inne problemy przy takiej zamianie???
auto jest mi bardzo potrzebne i muszę go szybko zrobic!A silnik d15b7 już czeka do montażu;)
z góry wielkie dzięki!!!!!
pozdr.
Blady

radar333
27-02-10, 08:27
Mogłeś wpisać w szukajce "d14a2 d15b7 swap" najpierw.

Proszę: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=43560&highlight=d14a2+d15b7+swap

blady xx
27-02-10, 09:17
Dzięki za odpowiedz!no niestety komputera od d15b7 nie mam i będę musiał go zakupić.
a czy moglibyście mi wytłumaczyć na czym polega zmiana w wiązkach,co trzeba przy nich zrobić żeby mi to wszystko działało?przekładkę silnika jestem w stanie zrobić ale na prądach to się nie znam:(myślałem że ta przekładka będzie bez żadnych przeróbek plug & play a tu zonk!
proszę o pomoc bo auto jest mi bardzo potrzebne z reszta myślę że tak samo jak każdemu z Was;)
jeśli ktoś z Was robił takiego swapa lub wie na czym polegają wszystkie zmiany podczas takiej ,,operacji,, to proszę o pomoc!!!
pozdr.Blady