Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : oryginalne lampy usdm - skad wziac dodatkowa oprawke

norm
26-02-10, 16:05
Czy ktos sie orientuje jaka oprawka bedzie pasowac do dziury na obrysowke w oryginalnych lampach na tyl USDM ? mozna wogole cos dobrac ?

Nemereth
27-02-10, 10:26
Przerabiając u siebie lampy na USDM właśnie takie coś robiłem. Oprawki wzięłem ze szrotu z hondy sedan V wraz z kostkami. Metalowe oprawki wyciągnęłem kombinerkami i wcisnęłem w obudowe wewnętrzną lamp na klapie a później dorabiałem kabelkologię :)

Oprawka może być nawet od jednowłóknowej. Cały pic z dwuwłóknowymi polega na tym żeby ten talerzyk z "pinami" w oprawce siedział nieruchomo bo byłby problem przy wymianie zarówek żeby trafić pinami na siebie. Pozatym to tyle, jeśli nie złapiesz oprawek dwu to przerób kawałek plastiku robiąc dwie dziurki i zalutuj kabelki no i dorobić jakąś blokadę zeby się nie obracało :)

gzzzes
27-02-10, 10:37
chłopaki kupcie sobie 2 szt oprawek dwuwłóknowych od ralfa i juz ciagniesz kable i swieca (w jednej lampie wucinasz dziure lutownica i gitara :)

norm
27-02-10, 12:30
nie zrozumieliscie mnie :) mam lampy usdm i w zewnetrznej jest oryginalnie miejsce na druga obrysowke. lampy usdm przerobione mam juz dawno i wiazka jest zrobiona, ale teraz wpadly mi w rece te z ta obrysowka i probuje do niej dobrac oprawke

JANKES3
27-02-10, 12:43
wydaje mi sie ale nie jestem pewien, ze pasuje tam oprawka z blendy europejskiej, podswietlenia tylnej tablicy tej, np civica 5 gen coupe.

ps. to jest oprawka na zarowke 5w5

CroX
27-02-10, 12:49
Poszukaj gdzieś wiązki do takich lamp. Ja posiadam ale mam jedną wolną wiązkę bo mam 3 ale 2 zostawiam dla siebie. Wtedy masz taką wiązkę jak teraz plus dodatkowo oprawkę żeby włożyć w to miejsce co masz na boku :) jeżeli Ci się nie spieszy to możliwe że niedługo będę miał takie wiązki. Albo szukaj u ralfa czy innych osób które sprzedają części :)

tommmmm
27-02-10, 17:53
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=69704

Nemereth
27-02-10, 18:37
(w jednej lampie wucinasz dziure lutownica i gitara

Po co wycinać dziury ? :|

bonias83
28-02-10, 11:19
Poszukaj gdzieś wiązki do takich lamp. Ja posiadam ale mam jedną wolną wiązkę bo mam 3 ale 2 zostawiam dla siebie. Wtedy masz taką wiązkę jak teraz plus dodatkowo oprawkę żeby włożyć w to miejsce co masz na boku :) jeżeli Ci się nie spieszy to możliwe że niedługo będę miał takie wiązki. Albo szukaj u ralfa czy innych osób które sprzedają części :)

Croxu pamietaj ze ja jestem chetny na 2 takie opraweczki :p