Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ćwierkające ptaszki

BartekJ
25-02-10, 02:21
W Civicu VI generacji znalem ten sam objaw i teraz w CTR '04 jest to samo. Przy puszczonym sprzegle slychac cwierkajace ptaszki. Swego czasu w Wielicarze wiedzieli gdzie tam trzeba popsikac. Ktos moze przerabial ten, z tego co wiem, dosc powszechny problem?

agent
25-02-10, 07:30
Wiosna idzie to ćwierka :)

xavier85
25-02-10, 10:26
mi generalnie tez ćwierkają;)..ale dobrze bo ciepło jest to niech sobie ćwierkają;)

Kras
25-02-10, 13:08
Krec wysoko, nie bedzie slychac:D

rafalpbz
25-02-10, 17:07
Ja ptaszki w VI nakarmiłem smarem w sprayu i przestały śpiewać :( , zagniezdziły sie w wysprzęgliku musiały wejsc przez gumową osłone z nacieciem, i tam wlasnie popryskałem. :D

lukamila
28-02-10, 15:39
A u mnie ćwierkają na rolkach przy pasku klinowym i tylko na wolnych obrotach. Jak jadę to dzwiek znika, ale na postoju delikatnie mówiąc wkurzajewskie. Czy wie ktos jak mozna to usunąć ?

agent
28-02-10, 16:19
No już myślałem że z tym paskiem to tylko u mnie tak. Generalnie to juz mój drugi pasek. Dochodzę do wniosku że coś tam chyba jest nie tak zaprojektowane, może za słaby napinacz albo nie wiem co. Pasek wizualnie wygląda ok ale ptaszki są. Pomaga wymiana paska ale to na około 30-45 tys. Aha i nie kupuj Contitech bo u mnie złuszczył sie po ok. 5 tys km. GATES 6PK1620XS jest wzmacniany i wytrzymał u mnie wspomniane 45 tys choć delikatne ćwierki słychac już było po ok. 30 tys. A tak w ogóle to te dźwięki są jakieś dziwne i każdy mechanik mówi że to nie pasek. Ja już tak wymieniłem rolke i popmę wody i dopiero po wymianie paska było cicho. Jak chcesz się przekonac czy to pasek to możesz też założyć go odwrotnie - na jakiś czas jest spokój i chodzi cicho.