Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : V Coupe - Przeciwmgielne

Nemereth
24-02-10, 12:58
Witam,

Wczoraj z racji tego, że nie mam przeciwmgielnego rozkręciłem pół samochodu w poszukiwaniu kabli do niego. Mam pytanie jak powinno działać ? To znaczy czy powinno być włączone tylko przy mijania/długich? Jak to powinno wyglądać przy wyłączaniu mijania/długich powinno zgasnąć a po ponownym włączeniu przeciwmgielne samo się zapali czy powinien przycisk odskoczyć?

Popatrzyłem jak to jest w Siecento i w C4 ale nie wiem jak to było w V generacji, wiem tyle, że wiązka jest z Mexico City ;p

Dzięki za info :)

konieczko
24-02-10, 13:23
zgodnie z przepisami powinno być tak że jak jedziesz na mijania i halogenach i włączysz długie to halogeny powinny sie automatycznie wyłączyć, a jak wyłączysz długie to halogeny powinny się spowrotem włączyć.

ivan667
24-02-10, 13:36
przód czy tył?
zadne nie odskakuja, tylne swieci na mijania i dlugich, nie swieci chyba na postojach.
a przednie u mnie dzialaja pod warunkiem wlaczonych obojetnie jakich swiatel. i nie wylaczaja sie przy dlugich. ale ja mam te chinskie jdm :)

Nemereth
24-02-10, 13:49
zgodnie z przepisami powinno być tak że jak jedziesz na mijania i halogenach i włączysz długie to halogeny powinny sie automatycznie wyłączyć, a jak wyłączysz długie to halogeny powinny się spowrotem włączyć.

No właśnie w fabrycznym samochodzie w jakim sprawdzałem to na mijania/długich działało a przy przełączeniu na postojówki lub wyłączeniu świateł samo się wyłączyło i dodatkowo działało tylko przy zapłonie.

Przeciwmgielne tylne (jedyne obowiązkowe).

ivan667
24-02-10, 13:51
no i w civicu tez tylne dziala w ten sposob. przy wcisnientym na stale guziku bedzie sie wlaczalo wraz ze swiatlem mijania i drogowym, a wylaczy sie po przejsciu na postojowe lub OFF

z zapłonem tak samo