Zobacz pełną wersję : Bierze olej
Witam. D16z6 zalane olejem mineralnym przy normalnym użytkowaniu bierze niewielkie ilości oleju ale po trasie jadąc powyżej 120 po zrobieniu 200 km muszę wlać 150ml czasem więcej. Co to może być uszczelniacze zaworów, pierścienie Zaznaczam że ma siłę i ciągnie ładnie. Podobno gdyby nie miała siły iść to by były pierścionki. Co Wy na to ??.
Misiekemeryt160
23-02-10, 23:25
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/search.php
Dzięki ale nic nie pokazuje mi wyszukiwarka więc napisałem tutaj :).
Wpisz w szukajcie frazę BIERZĘ OLEJ. Ale słowo bierze napisz przez Ż
Wiesz Kolego, że auto jest mocne to nie oznacza że pierścienie nie poleciały...miałem podobny przypadek w swoim D15B2 niestety zaraz po kupnie na tzw testach moja honia potrafiła spalic cały stan max na bagnecie tak że był poniżej minimum:( no ale mocna była, no i podobnie jak u ciebie przy prędkości poniżej 120km/h ubytek oleju był o wiele mniejszy. Skończyło sie na wymianie pierścieni i uszczelniaczy zaworowych. Do tej pory a mam ją już ponad 5 lat nie bierze oleju:) Dodam jeszcze że u mnie lubiała puścic dymka...
Pewnie, że ładnie ciągnie, zwłaszcza na takiej bogatej mieszance :D
Pierścionki powiedziały papa, "mały remont" i będzie dalej śmigał ...
Mały remont zwykle kończy się troszeczkę większym niż się na początku planowało....pierścienie , głowica i jej remont , uszczelki olej filtr i kilka innych pierdół a co najważniejsze to ktos to musi zrobić czyli za robociznę jeszcze.