PDA

Zobacz pełną wersję : dziwny brak mocy

long_r
22-02-10, 23:01
miałem wczoraj nieprzyjemną sytację, gdyż z przyczyn czasowo-finansowych musiałem przejechać kawałek na rezerwie :/ Ostatnie 500m na stacje dojeżdzałem na oparach (szarpanie itd). Zdażyło mi sie to po raz pierwszy i mam nadzieje ostatni.

Wiadomo, na stacji zatankowałem (Shell), wróciłem do domu. Dziś krótka wycieczka po mieście ok.20km i odnoszę wrażenie jakby Hanula straciła mocy... Nie wiem czy sobie to wmawiam, czy może to poprawne spostrzeżenie.

Zapchany filtr paliwa w związku z brakiem paliwa w drodze na stacje? Pompka paliwowa? Macie jakiś pomysł?

woz1938
22-02-10, 23:20
a moze poprostu wina paliwa?

przegon ja kawalek i wtedy zobacz...wiesz sam ze hanki zaczynaja "jechac" od 3 tys w gore wiec przegon ja powinno byc git...

long_r
22-02-10, 23:25
a moze poprostu wina paliwa?

przegon ja kawalek i wtedy zobacz...wiesz sam ze hanki zaczynaja "jechac" od 3 tys w gore wiec przegon ja powinno byc git...

Problem w tym, że goniłem i czegoś mi brakowało. Może paliwo (w sumie to byłaby najkorzystniejsza opcja) ale staram się zawsze tankować na Shellu. Może wina partii paliwa, bo raz na Statoilu trafiłem na jakiś feler i w 60km straciłem 15litrów :?

pszemeq
23-02-10, 01:07
A na jakim paliwie jeździsz?? Bo to tylko wina paliwa może byc bo po jeździe na oparach nie powinno byc takich cyrków.

long_r
23-02-10, 07:44
A na jakim paliwie jeździsz??

Shell V-Power :D

Sąsiad
23-02-10, 12:35
Ja obstawiam, że zassało Ci jakiegoś syfa do układu paliw.
Zawsze w baku po latach będzie jakieś syf, a jak jechałeś na oparach to go zaciągnął.

Spróbuj może wlać do baku środek czyszczący m.in. wtryski (mimo paliwa Vpower). Bodajże STP firma, koszt ok.18pln.

long_r
23-02-10, 15:15
Spróbuj może wlać do baku środek czyszczący m.in. wtryski (mimo paliwa Vpower). Bodajże STP firma, koszt ok.18pln.

Dorwe to na jakiś normalnych stacjach czy szukać po jakiś motoryzacyjnych?

Sąsiad
23-02-10, 15:43
Ja to na Orlenie kupiłem :D

Taka czarna butelka z szyjką. I logo STP.
Może są też inne firmy, ale nie znam. Żeby nie było, że promuję :p

long_r
23-02-10, 15:58
Ja to na Orlenie kupiłem :D

Taka czarna butelka z szyjką. I logo STP.
Może są też inne firmy, ale nie znam. Żeby nie było, że promuję :p

Skuteczne i bezpieczne? ;)

woz1938
23-02-10, 21:49
skoro jest do paliw itd to napewno bezpieczne a skuteczne bd jak Ci pomoze :) kolega ma racje moglo zassac jakis syf i masz problem :) wlej ten specyfik posmigaj chwile i powinno byc ok a jak nie to bosh bak na pol wyciag paproch
:D heehhe nie no dowcip;)

mirek69
24-02-10, 20:07
filtr paliwa se wymien wydatek nie duży (ok 20zł) a może akurat pomoże