Zobacz pełną wersję : dziwny brak mocy
miałem wczoraj nieprzyjemną sytację, gdyż z przyczyn czasowo-finansowych musiałem przejechać kawałek na rezerwie :/ Ostatnie 500m na stacje dojeżdzałem na oparach (szarpanie itd). Zdażyło mi sie to po raz pierwszy i mam nadzieje ostatni.
Wiadomo, na stacji zatankowałem (Shell), wróciłem do domu. Dziś krótka wycieczka po mieście ok.20km i odnoszę wrażenie jakby Hanula straciła mocy... Nie wiem czy sobie to wmawiam, czy może to poprawne spostrzeżenie.
Zapchany filtr paliwa w związku z brakiem paliwa w drodze na stacje? Pompka paliwowa? Macie jakiś pomysł?
a moze poprostu wina paliwa?
przegon ja kawalek i wtedy zobacz...wiesz sam ze hanki zaczynaja "jechac" od 3 tys w gore wiec przegon ja powinno byc git...
a moze poprostu wina paliwa?
przegon ja kawalek i wtedy zobacz...wiesz sam ze hanki zaczynaja "jechac" od 3 tys w gore wiec przegon ja powinno byc git...
Problem w tym, że goniłem i czegoś mi brakowało. Może paliwo (w sumie to byłaby najkorzystniejsza opcja) ale staram się zawsze tankować na Shellu. Może wina partii paliwa, bo raz na Statoilu trafiłem na jakiś feler i w 60km straciłem 15litrów :?
A na jakim paliwie jeździsz?? Bo to tylko wina paliwa może byc bo po jeździe na oparach nie powinno byc takich cyrków.
A na jakim paliwie jeździsz??
Shell V-Power :D
Ja obstawiam, że zassało Ci jakiegoś syfa do układu paliw.
Zawsze w baku po latach będzie jakieś syf, a jak jechałeś na oparach to go zaciągnął.
Spróbuj może wlać do baku środek czyszczący m.in. wtryski (mimo paliwa Vpower). Bodajże STP firma, koszt ok.18pln.
Spróbuj może wlać do baku środek czyszczący m.in. wtryski (mimo paliwa Vpower). Bodajże STP firma, koszt ok.18pln.
Dorwe to na jakiś normalnych stacjach czy szukać po jakiś motoryzacyjnych?
Ja to na Orlenie kupiłem :D
Taka czarna butelka z szyjką. I logo STP.
Może są też inne firmy, ale nie znam. Żeby nie było, że promuję :p
Ja to na Orlenie kupiłem :D
Taka czarna butelka z szyjką. I logo STP.
Może są też inne firmy, ale nie znam. Żeby nie było, że promuję :p
Skuteczne i bezpieczne? ;)
skoro jest do paliw itd to napewno bezpieczne a skuteczne bd jak Ci pomoze :) kolega ma racje moglo zassac jakis syf i masz problem :) wlej ten specyfik posmigaj chwile i powinno byc ok a jak nie to bosh bak na pol wyciag paproch
:D heehhe nie no dowcip;)
filtr paliwa se wymien wydatek nie duży (ok 20zł) a może akurat pomoże