Zobacz pełną wersję : Vgen S15B3 z 1992r i światła awaryjne
Witam, mam następujący problem, od pewnego czasu nie działają mi awaryjne w mojej Hance bielickiej - zamiana przycisku awaryjnych z innej Hanki nie przyniosła rezultatu, przekaźnik niby ok (kierunki działają), może Ktoś jest w stanie podsunąć pomysł na usunięcie usterki, mile widziany link do schematu elektrycznego Hanki. Z gór dziękuję za poświęcony czas!
pod maska jest jeszcze bezpiecznik od kierunków tylko nie pamietam który, sprawdz wszystkie moze któryś z nich;)
JulekCIVIC
21-02-10, 23:15
a ja pierwszy raz w zyciu slysze o modelu s15b3.... chyba D15B2... skad ty wzioles ta nazwe?
Zamiast "d" wcisnelo sie "s" - na klawiaturze sa obok siebie. A silnik d15b3 to chyba byl na dwoch gaznikach.
JulekCIVIC
22-02-10, 00:06
no byly byly :) a z awaryjnymi to spr ten bezpiecznik pod maska w 99% to wlasnie on
co do oznaczenia silnika - to fakt: zamiast D wcisnęło się S, oryginalnie jest D15B3 a gaźnik 1 tylko problemów z nim nieco więcej...;). Pod maską sprawdzę i dam znać jutro co wyszło - thx!
niestety - bezpieczniki sprawdzone, wszystko działa oprócz awaryjnych, jedyna rzecz interesująca to fakt iż kiedy włączę awaryjne przy włączonym kierunkowskazie - to wtedy też nic nie działa...- może ktoś dysponuje schematem elektrycznym do Hondy Vgen??? (moja jest na D15B3 gaźnik) - pomocy!
dj-napster
27-03-11, 14:40
wszystko działa oprócz awaryjnych, jedyna rzecz interesująca to fakt iż kiedy włączę awaryjne przy włączonym kierunkowskazie - to wtedy też nic nie działa..
Mam ten sam problem , wszystko działało a nagle dzisiaj włączam i nie działa.
Czy przekaźnik od awaryjnych to ten sam który załącza kierunkowskazy? czyli ten na skrzynce bezpieczników. Jest tam jeszcze jeden mniejszy ale nie wiem od czego.
dodano:
Pod maską spalony był bezpiecznik, włożyłem nowy i po włączeniu awaryjnych od razu się przepalił, gdzieś jest wtedy zwarcie tylko gdzie...
dodano:
Problem rozwiązany.
Przeczyściłem styki w tych trzech przekaźnikach pod maską obok bezpieczników, włożyłem bezpiecznik 15A (wcześniej przepalały się 7.5A) no i działa. Tylko nie wiadomo czy przyczyna leżała właśnie w stykach czy może gdzieś coś innego ruszyłem i zadziałało, czas pokaże.