PDA

Zobacz pełną wersję : Spryspkiwacz tylnej szyby

korepetytor
21-02-10, 19:52
Witam
CZy ma ktos jakiś schemat którędy idzie wężyk do spryskiwacza tylnej szyby, sprawdziłem pompke i działa, płyn jest, a płyn z tyłu nie dochodzi.
Co jeszcze ewentualnie można sprawdzić żeby rozwiązać problem ?
Pozdrawiam

krzys_o
21-02-10, 20:02
Wyjmij spryskiwacz z dachu z sprawdz czy plastik na któy naciąga się wężyk nie jest wyłamany. U mnie tak było, wymiana spryskiwacza rozwiązała problem.

korepetytor
21-02-10, 20:05
jak się otweira klape bagażnika to widać tam kawałek wężyka ściągnołem go i prubowałem uruchomić spryskiwacz, ale nie dochodzi tam płyn

nikog0
21-02-10, 20:13
mi się wydaje że tak jak pisał poprzednik, zajrzał bym pod przedni zderzak po stronie kierownicy, pewnie wyłamał Ci się plastikowy wyprowadzacz płynu z silniczka (jest on bardzo kruchy - u mnie się kiedyś też złamał). Włącz spryskiwacz i sprawdź czy zrobi się plama przed przednim lewym kołem, jeśli tak to oznacza że to rurka niepoprawnie zachodzi na silniczek. Wątpie żeby w innym miejscu się przerwał przewód.
PS. jak przewod jest pusty to nieraz trzeba bardzo długo pompować płyn żeby wypłynął :) może poprostu coś przymarzło w środku..

reXio
22-02-10, 12:09
jak się otweira klape bagażnika to widać tam kawałek wężyka ściągnołem go i prubowałem uruchomić spryskiwacz, ale nie dochodzi tam płyn

Gdzie Ty masz w 5D waz od spryskiwacza lecacy z klapy? Do klapy leci jedynie wiazka zasilania 3 stop + podswietlenie tablicy + wycieraczka + grzanie szyby.

Sprysk jest na dachu, wezyk leci nad podsufitka.

korepetytor
22-02-10, 15:25
W aerodecku tak właśnie jest.
pozdrawiam

reXio
23-02-10, 12:29
I tu mnie masz :)

Wpisz sobie w profil co masz za fure!

Xus
23-02-10, 12:50
mialem podobnie u siebie ostatnio
odkrecilem ta lotke na ktorej jest 3stop i spryskiwacz sciagnij to i rozlacz wezyk przy koncu tam jest taki maly pseudo zaworek i wtedy wlacz spryskiwanie tylniej szyby jak zadziala to znaczy ze on byl zapchany u mnie tak bylo ogolnie rozlaczylem to wszystko wyczyscilem i smiga teraz elegancko