Zobacz pełną wersję : Spryspkiwacz tylnej szyby
korepetytor
21-02-10, 19:52
Witam
CZy ma ktos jakiś schemat którędy idzie wężyk do spryskiwacza tylnej szyby, sprawdziłem pompke i działa, płyn jest, a płyn z tyłu nie dochodzi.
Co jeszcze ewentualnie można sprawdzić żeby rozwiązać problem ?
Pozdrawiam
Wyjmij spryskiwacz z dachu z sprawdz czy plastik na któy naciąga się wężyk nie jest wyłamany. U mnie tak było, wymiana spryskiwacza rozwiązała problem.
korepetytor
21-02-10, 20:05
jak się otweira klape bagażnika to widać tam kawałek wężyka ściągnołem go i prubowałem uruchomić spryskiwacz, ale nie dochodzi tam płyn
mi się wydaje że tak jak pisał poprzednik, zajrzał bym pod przedni zderzak po stronie kierownicy, pewnie wyłamał Ci się plastikowy wyprowadzacz płynu z silniczka (jest on bardzo kruchy - u mnie się kiedyś też złamał). Włącz spryskiwacz i sprawdź czy zrobi się plama przed przednim lewym kołem, jeśli tak to oznacza że to rurka niepoprawnie zachodzi na silniczek. Wątpie żeby w innym miejscu się przerwał przewód.
PS. jak przewod jest pusty to nieraz trzeba bardzo długo pompować płyn żeby wypłynął :) może poprostu coś przymarzło w środku..
jak się otweira klape bagażnika to widać tam kawałek wężyka ściągnołem go i prubowałem uruchomić spryskiwacz, ale nie dochodzi tam płyn
Gdzie Ty masz w 5D waz od spryskiwacza lecacy z klapy? Do klapy leci jedynie wiazka zasilania 3 stop + podswietlenie tablicy + wycieraczka + grzanie szyby.
Sprysk jest na dachu, wezyk leci nad podsufitka.
korepetytor
22-02-10, 15:25
W aerodecku tak właśnie jest.
pozdrawiam
I tu mnie masz :)
Wpisz sobie w profil co masz za fure!
mialem podobnie u siebie ostatnio
odkrecilem ta lotke na ktorej jest 3stop i spryskiwacz sciagnij to i rozlacz wezyk przy koncu tam jest taki maly pseudo zaworek i wtedy wlacz spryskiwanie tylniej szyby jak zadziala to znaczy ze on byl zapchany u mnie tak bylo ogolnie rozlaczylem to wszystko wyczyscilem i smiga teraz elegancko