Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek - zasięg pilota

Pstrokaty
09-08-06, 16:29
Witam,
mam takie pytanie do użytkowników aut 6 generacji. Jaki macie zasięg pilota do centralnego zamka?

Ja niestety muszę podejść praktycznie do drzwi, żeby pilot zadziałał, co mnie straszecznie denerwuje :x

Kupiłem nową baterię i poprawa jest praktycznie niezauważalna.

Czy taki zasięg to normalna sprawa??? Może ten typ tak ma??!!

3dan
09-08-06, 16:54
Ja mam tak samo w swojej,lapie dopiero przy samych drzwiach,kidys tylko udalo mi sie otworzyc drzwi z odleglosci ok 5m jak sobie z nudow pstrykalem pilotem :)

xadamox
09-08-06, 17:58
mam to samo, chyba ten typ tak ma

qba1983
09-08-06, 19:27
to moze byc wina slabej bateri, ale ...
moze byc taki myk ze cos sie poprzestwaia w pilocie, zazwyczaj jest tam taki malutki potenciometr, ja kiedys nim delkatnie ruszylem w jedna i druga strone i odrazu zaczol lepiej chodzic.(tylko z tym delkiatnie bo mozna rozreegulowac pilota)

spidek
09-08-06, 20:25
Albo centalny nie jest na radio tylko na podczerwien tak jak w moim ;) Wtedy to normalne ze dziala przy drzwiach dopiero.

michal750
09-08-06, 21:28
W poprzednim aucie pilot lapal mi z odleglosci nawet 100-150m (mialem wysuwana antenke w pilocie).
A teraz mam tez problem ze slabym zasiegiem. Sprobuje zrobic to co poradzil mi znajomy, a mianowicie poszukac anteny (przewodu) ktory wychodzi z centralki alarmu i ulozyc go w bardziej "dostepnym" miejscu.

qba1983
09-08-06, 21:58
a mianowicie poszukac anteny (przewodu) ktory wychodzi z centralki alarmu i ulozyc go w bardziej "dostepnym" miejscu.

to tez bardzo nie glupi pomysl, tez tak robilem przy radiu w bramie garazowej,zeby skrucic czas czekania na otwarcie.
pamietajcie tylko zeby ni przedluzac tej antenki, bo moze nie wykrywac waszego pilota(dlugosc anteny tez ma znaczenie)

ppm702
10-08-06, 10:46
po pierwsze zły dział

po drugie nie napisałeś o jaki model alarmu/sterownika centralnego chodzi

pisać kazdy może o swoim, ale to i tak nie będzie miarodajne jeśli nie uzupełnisz informacji.

Jesli masz Prestige" to jest to całkowicie normalne