Zobacz pełną wersję : Centralny zamek - zasięg pilota
Witam,
mam takie pytanie do użytkowników aut 6 generacji. Jaki macie zasięg pilota do centralnego zamka?
Ja niestety muszę podejść praktycznie do drzwi, żeby pilot zadziałał, co mnie straszecznie denerwuje :x
Kupiłem nową baterię i poprawa jest praktycznie niezauważalna.
Czy taki zasięg to normalna sprawa??? Może ten typ tak ma??!!
Ja mam tak samo w swojej,lapie dopiero przy samych drzwiach,kidys tylko udalo mi sie otworzyc drzwi z odleglosci ok 5m jak sobie z nudow pstrykalem pilotem :)
mam to samo, chyba ten typ tak ma
to moze byc wina slabej bateri, ale ...
moze byc taki myk ze cos sie poprzestwaia w pilocie, zazwyczaj jest tam taki malutki potenciometr, ja kiedys nim delkatnie ruszylem w jedna i druga strone i odrazu zaczol lepiej chodzic.(tylko z tym delkiatnie bo mozna rozreegulowac pilota)
Albo centalny nie jest na radio tylko na podczerwien tak jak w moim ;) Wtedy to normalne ze dziala przy drzwiach dopiero.
W poprzednim aucie pilot lapal mi z odleglosci nawet 100-150m (mialem wysuwana antenke w pilocie).
A teraz mam tez problem ze slabym zasiegiem. Sprobuje zrobic to co poradzil mi znajomy, a mianowicie poszukac anteny (przewodu) ktory wychodzi z centralki alarmu i ulozyc go w bardziej "dostepnym" miejscu.
a mianowicie poszukac anteny (przewodu) ktory wychodzi z centralki alarmu i ulozyc go w bardziej "dostepnym" miejscu.
to tez bardzo nie glupi pomysl, tez tak robilem przy radiu w bramie garazowej,zeby skrucic czas czekania na otwarcie.
pamietajcie tylko zeby ni przedluzac tej antenki, bo moze nie wykrywac waszego pilota(dlugosc anteny tez ma znaczenie)
po pierwsze zły dział
po drugie nie napisałeś o jaki model alarmu/sterownika centralnego chodzi
pisać kazdy może o swoim, ale to i tak nie będzie miarodajne jeśli nie uzupełnisz informacji.
Jesli masz Prestige" to jest to całkowicie normalne