Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wskaźnik paliwa

El Ninio
19-02-10, 16:53
Witam!

Mam problem ze wskaźnikiem paliwa. Pokazuje cały czas pełen bak, stało się to po tym jak wyjmowałem zegary w celu wymiany kontrolki od ABS. Po podłączeniu ponownym wskaźnik pokazuje cały czas pełen bak. Proszę o pomoc. Mam civic-a 1998r EJ9

Nemereth
19-02-10, 18:12
Otwierałeś zegary czy tylko żarówkę wymieniłeś?

El Ninio
19-02-10, 20:41
były wyjmowane zegary

deRic
19-02-10, 20:47
podpinam sie po temat. wczoraj zostawilem swoja hanke (ej9) na postojowkach na jakies 15 min kiedy wrocilem zeby je zgasic wskaznik pokazywal ful paliwa a w realu bylo 3/4 zbiornika. co to moglo byc?? pozniej odpalilem auto i wszystko wrocilo do normy ale czemu przy zapalonych swiatlach niby uroslo wie ktos??

El Ninio
20-02-10, 21:04
to jak panowie wie ktoś co mi sie stało

Nemereth
20-02-10, 23:11
jeżeli nie otwierałeś zegarów i nie patrzyłeś co jest w środku to zapewne przewody na kostkach z tyłu zegarów... odpiąc i podłączyć ponownie, ew, poruszać przewodami i zobaczyć co będzie.

JulekCIVIC
21-02-10, 01:02
przeczyscic i spr objawy, jesli wskazuje caly czas max to spr srubki mocujace (to masa)

najemnik_
23-02-10, 09:20
przeczyscic i spr objawy, jesli wskazuje caly czas max to spr srubki mocujace (to masa)

dokladnie -brak masy
czasem jest zbyt delikatnie ta srubka przykrecona i nie ma przejscia

agent_lol
23-02-10, 11:26
podpinam sie po temat. wczoraj zostawilem swoja hanke (ej9) na postojowkach na jakies 15 min kiedy wrocilem zeby je zgasic wskaznik pokazywal ful paliwa a w realu bylo 3/4 zbiornika. co to moglo byc?? pozniej odpalilem auto i wszystko wrocilo do normy ale czemu przy zapalonych swiatlach niby uroslo wie ktos??

kupmpel miał tak samo w żelazku , ja usiebie mam tak samo, moze taka uroda ;]

kopernick
07-10-10, 09:51
podepnę się pod temat. od dłuższego czasu wskaźnik pokazuje mi max paliwa. Jedynym sposobem na to,żeby wiedzieć kiedy zatankować jest zerowanie licznika po zatankowaniu na full. Co ciekawe- przy zimnej aurze- czasami po odpaleniu samochodu wskaźnik przez moment pokazuje faktyczny stan zbiornika ale podczas jazdy kieruje się z powrotem w stronę max'a. Czy ktoś zna wytłumaczenie tego zjawiska? co zrobić, żeby było tak jak kiedyś?

patrykryba
09-10-10, 18:11
a reset kompa próbowałeś ?

ShiroiTokage
09-10-10, 19:18
A ja mam inne pytanie. Czy to normalne że wskaźnik przez cały czas pokazuje mi stan paliwa? W innych autach zwykle opada po zgaszeniu. (mam eg3)

kopernick
09-10-10, 20:04
a reset kompa próbowałeś ?

tak, resetowałem juz nie raz. cały czas jest na maxa. Dodam że nie robiłem wcześniej nic, co by ingerowało w zegary. Nie zdejmowałem żadnych wskazówek ani nic takiego

A ja mam inne pytanie. Czy to normalne że wskaźnik przez cały czas pokazuje mi stan paliwa? W innych autach zwykle opada po zgaszeniu. (mam eg3)

to normalne w H. Kazdy civic pokazuje stan zbiornika nawet jak masz wyjęte kluczyki ze stacyjki

patrykryba
09-10-10, 20:36
hmm... a nie ma przypadkiem w baku jakiegoś pływaka, który pokazuje ilość paliwa ? może to z nim coś jest nie tak. Ogólnie ciężka sprawa ... jedyny plus to ładny widok dla oczu gdy wskazówka jest na max :)

ShiroiTokage
09-10-10, 20:50
to normalne w H. Kazdy civic pokazuje stan zbiornika nawet jak masz wyjęte kluczyki ze stacyjki

Ale lipa :/
i jeszcze ta nieprecyzyjna rezerwa (żyd).

kopernick
10-10-10, 10:24
... jedyny plus to ładny widok dla oczu gdy wskazówka jest na max :)

ładny widok ładnym widokiem ale jak nie wiesz o co chodzi to możesz się nieźle przejechać. Dlatego jak narazie resetuje przebieg dzienny w momencie tankowania na full i tak dojezdzam do nastepnego tankowania.

BTW, moze w koncu powie mi ktos jak usunac przyczyne?