Zobacz pełną wersję : Wskaźnik paliwa
Witam!
Mam problem ze wskaźnikiem paliwa. Pokazuje cały czas pełen bak, stało się to po tym jak wyjmowałem zegary w celu wymiany kontrolki od ABS. Po podłączeniu ponownym wskaźnik pokazuje cały czas pełen bak. Proszę o pomoc. Mam civic-a 1998r EJ9
Otwierałeś zegary czy tylko żarówkę wymieniłeś?
podpinam sie po temat. wczoraj zostawilem swoja hanke (ej9) na postojowkach na jakies 15 min kiedy wrocilem zeby je zgasic wskaznik pokazywal ful paliwa a w realu bylo 3/4 zbiornika. co to moglo byc?? pozniej odpalilem auto i wszystko wrocilo do normy ale czemu przy zapalonych swiatlach niby uroslo wie ktos??
to jak panowie wie ktoś co mi sie stało
jeżeli nie otwierałeś zegarów i nie patrzyłeś co jest w środku to zapewne przewody na kostkach z tyłu zegarów... odpiąc i podłączyć ponownie, ew, poruszać przewodami i zobaczyć co będzie.
JulekCIVIC
21-02-10, 01:02
przeczyscic i spr objawy, jesli wskazuje caly czas max to spr srubki mocujace (to masa)
przeczyscic i spr objawy, jesli wskazuje caly czas max to spr srubki mocujace (to masa)
dokladnie -brak masy
czasem jest zbyt delikatnie ta srubka przykrecona i nie ma przejscia
podpinam sie po temat. wczoraj zostawilem swoja hanke (ej9) na postojowkach na jakies 15 min kiedy wrocilem zeby je zgasic wskaznik pokazywal ful paliwa a w realu bylo 3/4 zbiornika. co to moglo byc?? pozniej odpalilem auto i wszystko wrocilo do normy ale czemu przy zapalonych swiatlach niby uroslo wie ktos??
kupmpel miał tak samo w żelazku , ja usiebie mam tak samo, moze taka uroda ;]
podepnę się pod temat. od dłuższego czasu wskaźnik pokazuje mi max paliwa. Jedynym sposobem na to,żeby wiedzieć kiedy zatankować jest zerowanie licznika po zatankowaniu na full. Co ciekawe- przy zimnej aurze- czasami po odpaleniu samochodu wskaźnik przez moment pokazuje faktyczny stan zbiornika ale podczas jazdy kieruje się z powrotem w stronę max'a. Czy ktoś zna wytłumaczenie tego zjawiska? co zrobić, żeby było tak jak kiedyś?
patrykryba
09-10-10, 18:11
a reset kompa próbowałeś ?
ShiroiTokage
09-10-10, 19:18
A ja mam inne pytanie. Czy to normalne że wskaźnik przez cały czas pokazuje mi stan paliwa? W innych autach zwykle opada po zgaszeniu. (mam eg3)
a reset kompa próbowałeś ?
tak, resetowałem juz nie raz. cały czas jest na maxa. Dodam że nie robiłem wcześniej nic, co by ingerowało w zegary. Nie zdejmowałem żadnych wskazówek ani nic takiego
A ja mam inne pytanie. Czy to normalne że wskaźnik przez cały czas pokazuje mi stan paliwa? W innych autach zwykle opada po zgaszeniu. (mam eg3)
to normalne w H. Kazdy civic pokazuje stan zbiornika nawet jak masz wyjęte kluczyki ze stacyjki
patrykryba
09-10-10, 20:36
hmm... a nie ma przypadkiem w baku jakiegoś pływaka, który pokazuje ilość paliwa ? może to z nim coś jest nie tak. Ogólnie ciężka sprawa ... jedyny plus to ładny widok dla oczu gdy wskazówka jest na max :)
ShiroiTokage
09-10-10, 20:50
to normalne w H. Kazdy civic pokazuje stan zbiornika nawet jak masz wyjęte kluczyki ze stacyjki
Ale lipa :/
i jeszcze ta nieprecyzyjna rezerwa (żyd).
... jedyny plus to ładny widok dla oczu gdy wskazówka jest na max :)
ładny widok ładnym widokiem ale jak nie wiesz o co chodzi to możesz się nieźle przejechać. Dlatego jak narazie resetuje przebieg dzienny w momencie tankowania na full i tak dojezdzam do nastepnego tankowania.
BTW, moze w koncu powie mi ktos jak usunac przyczyne?