Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zestaw glosnomowiacy i wykrywanie zaplonu

creative2200
19-02-10, 13:56
Kupilem sobie zestaw glosnomowiacy i mam teraz problem dlatego ze zeby go zainstalowac musze wiedziec gdzie moge sie wpiac z kabelkiem ktory wykrywa zaplon w aucie. To jest jeden kabelek ktory gdzies trzeba wlutowac. Czy ktos mogl by mi powiedziec gdzie mam go wlutowac najchetniej ze zdjeciem dokladnie w jakie miejsce :) Chodzi o civica ej9 z 2000 roku

ygor
19-02-10, 15:51
najlepiej podlaczyc wszystkie kabelki pod radio - ja tak zrobilem i smigalo piknie - tam masz jeden kabelek ktory aktywuje sie po wlaczeniu zaplonu - najczesciej chyba czerwony lub pomaranczowy

konieczko
19-02-10, 16:16
najlepiej weź miernik w łape i tak jak wyżej albo radio przeważnie po stacyjce jest kabel żółty ale lepiej sprawdzić miernikiem albo możesz też do bezpieczników

ygor
19-02-10, 16:20
z tym że z radiem jest o tyle wygodnie ze masz wszystko na miejscu - dwa plusy , minus , no i ten kabelek ktory ci wycisza radio jak ktos dzwoni (o ile twoje radio to obsluguje)

creative2200
19-02-10, 16:46
dzieki bardzo... o radiu nie pomyslalem ale to rzeczywiscie dobry pomysl :)

Kosciech
20-02-10, 23:21
tak w woli wyjasnienia: w kostce od radia nie ma + po zaplonie, tylko w 1 pozycji stacyjki. oczywiscie przy zaplonie tez bedzie. chodzi mi o to, ze zestaw pobiera prad i jesli stoisz sobie czasami i sluchasz radia na wylaczonym silniku a kluczyk jest w 1 pozycji zeby radio dzialalo to ddatkowy pobor pradu jest nieporzadany.