Zobacz pełną wersję : zgubilem kluczyki do hankii...
moze mi ktos podpowiedziec co mam zrobic? jakie wkladki do drzwi kupic? itd...:mad::mad:
JulekCIVIC
19-02-10, 09:53
moze narazie najlepiej dobrze poszukac....
a jesli nie to spr otworzyc samochod jakims innym kluczykiem kolegi co ma honde, jak ci sie uda otworzyc to masz juz kluczyk do zamka, najwyzej tylko stacyjke wymienisz...
aha czyli moze podpasowac? od innej hanki? sproboje zamowic w salonie hondy kluczyk ale nie sadze ze cos z tego bd...
niewiem jak ze stacyjką- możliwe że bedziesz musiał kupić inną z nowym kluczykiem, a wkładki zamków, które masz można spokojnie dorobić tak żeby otwierać auto nowym kluczykiem. Proponuje coś takiego bo już tak kiedyś robiłem, nie bawiłem sie stacyjką, niewiem czy ją też można tak rozebrać, żeby sie dostać do zapadek.
http://allegro.pl/item915430825_honda_civic_92_stacyjka_wklad_stacyj ki_kluczyki.html
z tego co widze po zdjęciu to powinno sie dać wująć wkładke, więc jak coś to załatw sobie klucz dwie godzinki roboty z przerwą na piwo i wszystko bedzie gotowe.
JulekCIVIC
19-02-10, 11:51
aha czyli moze podpasowac? od innej hanki? sproboje zamowic w salonie hondy kluczyk ale nie sadze ze cos z tego bd...
ale jak zamowisz w hondzie to bedzie surowy kluczyk wiec nic nie zdzialasz...
drzwi może otworzysz innym kluczykiem ale o stacyjce zapomnij i o bagażniku a klucz można dorobić pod wkładkę w warszawie na pewno coś takiego robią, może nawet nie trzeba wkładki wyjmować, z dojazdem do klieta itp.. Koszt pewnie spory ale chyba nie dorzej niz zabawa z zamkami
to moze jedz na szrot, i postaraj sie zalatwic, wszystkie wkladki, zamki i stacyjke z kluczykami od jakiejs starej hondy :)