Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PRZEKŁADKA KLIMY

Sknerus
04-03-05, 02:06
Mam pytanie czy wie ktos jak jest z przekladka klimy. Mam klmie z modelu D15 a chcialbym wsadzic do D13 i tu sie pojawia problem bo ona jest podpieta pod kompa a ja nie dysponuje takimi technologiami :grin: . Ma ktos jakies rady czy da sie cos z tym zrobic czy totalnie nic???

LIO
04-03-05, 05:39
dolozyc kompa w takim razie

Rikoo
04-03-05, 08:41
Zmien z D13 na D15 i po klopocie :D

hcc
04-03-05, 08:57
bo ona jest podpieta pod kompa a ja nie dysponuje takimi technologiami

hym, watpie zeby tam byla podlaczona do kompa.... no chyba ze masz tam "climatronic" :) moim zdaniem nie powinno byc wiekszych klopotow z przelozeniem..

emg
04-03-05, 09:42
a masz instalacje elektryczną do klimy w samochodzie?

Sknerus
04-03-05, 23:29
hym, watpie zeby tam byla podlaczona do kompa.... no chyba ze masz tam "climatronic" moim zdaniem nie powinno byc wiekszych klopotow z przelozeniem..
Wsumie to dopiero dzisiaj zajrzalem tak na szybkosci u mnie jak to leci i z tego co widze to tylko ta "kopolka" pod schowkiem troche sie rozni ale nie przyjrzalem sie czy mam ta wiazke kabli ktora zasila to wszystko. Jak zdjalem zaslepke na kokpicie i wlazylem guzik to wszystko sie swieci i wogole wyglada jakby bylo przygotowane. Mysle ze auta sa wszystkie przygotowane pod klime bo nigdy nie wiadomo cz ktos sobie zarzyczy jako dodatek. Niebawem rozbiore u siebie te nawiewy bez klimy to sie okaze. Napisze co i jak zeby na przyszlosc bylo wiadomo.

ARTX
04-03-05, 23:30
hym, watpie zeby tam byla podlaczona do kompa.... no chyba ze masz tam "climatronic"
jest.. z kompa wychodza takie kabelki... trzeba by dokladnie Bogdana zapytac :)

ksiu600
05-03-05, 00:25
I to jest zaletą japonczyka, ze jesli zakłada sie klime to instalacja jest przygotowana, a w D15 sa sterowane elektronicznie obroty i jesli załączysz klime to zwieksza sie obciązenie i komp. podnosi wtedy obroty a D13 to jest gazniczek i tam nie ma co podnośić obrotów po właczeniu klimy wiec więc wystarczy tylko lekko podkrecić obroty i bedzie slizg

emg
05-03-05, 01:30
więc jak jest instalka to można zakładać

Sknerus
15-03-05, 23:55
Dzis pogoda pozwolila to wkoncu sie za to zabralem. Jak sie instalcja jest pod klime. Wszystko wpiete i smiga. Teraz zostaje naladowac i czekac na upalne dni 8)

yacq
19-03-05, 08:51
Witam,

Mam 4D z D15B3 i z klimą. Gdy włącza się sprężarka obroty silnika są podnoszone na ok. 1200 rpm. Odpowiada za to siłownik podciśnieniowy przy gaźniku. Nie wiem czy bez niego klima będzie miała potrzebną wydajność bo podejrzewam, że obroty mocno spadną.

Sknerus
19-03-05, 19:24
Pewnie i spadna bo to obciazenei dla silnika. Jak wlaczasz ogrzewanie tylnej szyby tez obroty sie zmieniaja. Wsumie nie robilem jeszcze proby generalnej. Jednak jak cos bedzie nie tak to postaram sie ustawic te oboty jakos. Zobaczymy co z tego bedzie.

gadu
19-08-05, 01:06
Mam pytanko odnosnie przelozenia klimy z D15 do D13 . Nie chce robic zamieszania , to napisze w tym temacie. Wiec powiedzcie mi ludzie co mam wytargac z dawcy klimy? Napewno wszystko co potrzebne spod maski , ale czy pod kokpitem jest cos dodatkowego? Cos czym roznia sie modele z klima i bez? Bede mial w co podpiac wszystkie przewody? Czy napotkam jakies problemy? Nie znam sie za bardzo na takich luksusach wiec prosze o mala pomoc.
Pozdrawiam

elmer
19-08-05, 01:14
Sprawdz, czy na kole pasowym masz trzy miejsca na paski.

gadu
19-08-05, 01:20
Sprawdz, czy na kole pasowym masz trzy miejsca na paski.

Tak mam 3 miejsca na paski . Środkowy jest wolny i mysle ze wlasnie na klimatyzacje

Po co odkopywałeś temat sprzed pół roku??

Po to zeby nie zakladac 50 takich samych.

Sknerus
19-08-05, 01:31
Pod schowkiem masz agregat. W wersji bez klimy jest tam przejsciowka. Musisz odkrecic schowek od dolu na 2 sruby, odkrecic dmuchawe i ten lacznik i zamiast lacznika wkladasz agregat. U mnie wszystkie kostki byly doklejone do wiazki wiec u ciebie tez tak powinno byc. Pamietaj o guziku A/C ktory musisz zalorzyc zamiast zaslepki przy regulacji nawiewow. Pod maska tez masz kostki do wpiecia ktore powinny sobie gdzies tam byc. Tak jak elmer pisze sprawdz kolo pasowe.

gadu
19-08-05, 01:37
Wlasnie nie wiedzialem co sie zmienia pod kokpitem. Jutro prawdopodobnie bede wykrecal klimatyzacje to dokladnie sie porozgladam i poporownuje miedzy innymi kola pasowe.
Dzieki za pomoc , jakby sie cos wam przypomnialo to piszcie.
Pozdrawiam