Zobacz pełną wersję : 1997r 1.4iS 5D / Jak sprawdzic rozstaw śrub ?
Witam,
Tak jak w temacie, nie wiem jak sprawdzić jaki mam rozstaw śrub, 97r 5d 1.4iS. Prawdopodobnie to 4x100, ale chce miec pewność ponieważ chce kupić felgi :)
pozdrawiam!
To nie jest odpowiedź na pytanie na bank ma 4x100 ale powiedzmy mu jak zmierzyć:) tu masz na szybko rysuneczek: http://img684.imageshack.us/img684/5608/rozstaw.jpg przy czterech śrubach jest bułka z masłem mało liczenia bierzesz suwmiarę i przy zdjętym kole dokonujesz pomiaru X i Y rozstaw w takim przypadku wyniesie (X-Y)x4
możesz też odkręcić koło i odczytać z felgi - powinno być napisane
A najprościej: jest to średnica okręgu na którym opisane są śruby;)
DOKŁADNIE TAK JAK PISZĄ KOLEDZY NA 1000% MASZ 4x100 mam tą samą Hanię .PZDR:D
Civic'zki z silnikami 1.4, 1.5, 1.6 - rozstaw śrub - 4x100
z silnikiem 1.8 czyli VTi - rozstaw 4x114,3
Tak jak podaje kolega Mike a jeśli jeszcze nie jesteś pewien to zmierz sobiee suwmiarką od środka1śruby do środka2śruby po przekątnej oczywiście i będziesz miał 100% PEWNOŚĆ pzdr:)
Grzechu a o co ma zachaczyć szczęki suwmiarki:P Na oko to nie ma co przykładać, tylko mierzyć miedzy śrubami i odjąć średnice śruby...
No tak masz rację Pawel,chcialem jakos mu to wytlumaczyć ale ty zrobiłeś to lepiej ale nie ma o czym się juz rozpisywac bo na bank będzie mial 4x100:)A tak na marginesie gdzie kupowales twoje alu fajnie wygladają szukam 14'' 4x100:)
No już bo się zarumienie:p Jak sprowadzałem moją hanię to była stuknięta więc jeździłem i szukałem błotnika i drzwi bo wiedziałem że tam znajdę taniej no i na jakimś szrocie w berlinie przy park Kiefholz jak dobrze pamiętam znalazłem części blacharskie i te fele. Za fele chyba płaciłem 10 euro sztuka:D Nie no sory jedna była w super stanie to dałem 12 euro:D Ale na wiosne je i tak maluje:) na tylnim rancie mają dedicated Honda Civic i w dodatku to 16 pełen lans:cool:
No to nie dla mnie ja szukam 14'' .ALE i tak zaje.....się prezentują.Pasują doHANI .he pzdr:D
Panowie, Dziekuje za odpowiedź :) Pozdrawiam !!