Zobacz pełną wersję : Wymiana zarówek w 6g
Panowie, jak wymienić żarówki w 6genracji?. Cięgłem za tą czarna kostkę, za cholerę nie chce wyjść(nie chce nic połamać to dałem sobie spokój), próbowałem ściągnąć razem z gumą, ale trzyma tam taki zatrzask, próbowałem go podważyć śrubokrętem nic to nie dało, a z drugiej strony(kierowcy), zbiorniczek od wspomagania przeszkadza w jakim kolwiek dojściu, zbiorniczek trzeba demontować, czy jest jakiś inny sposób wymiany żarówki:confused:
Zbiorniczek jest włożony w "szynę". Wystarczy go delikatnie unieść do góry. Zdjąć gumę osłaniającą i delikatnie palcami podważyć drucik zabezpieczający. nic na siłe bo tylko coś uszkodzisz.
zbiorniczek od wspomagania się unosi do góry (jest na takiej szynie) a te kostki trzeba z uczuciem wyjąć u mnie bez problemu wychodzą, u ciebie może się zgrzały ale mimo wszystko musisz je pociągnąć bez obawy nic się nie powinno wyrwać tylko nie ciągnij za kable. Jak już wyjmiesz kostkę i gumę to potem zawleczkę przesuwasz u góry do lampy i chyba w prawo. Wymiana zajęła mi coś koło 5 minut. powodzenia
Co prawda jestem urzytkownikiem 5gen ale jest to na tej samej zasadzie. niestety trzeba ciągnać za kostkę, a potrafi się to "zapiec"
JulekCIVIC
18-02-10, 19:19
bo trzeba ja scisnac na bokach, wtyczk od zarowki H4 a o takiej mowa ma zatrzaski na bokach sciskasz mocno i lekko schodzi :)
bo trzeba ja scisnac na bokach, wtyczk od zarowki H4 a o takiej mowa ma zatrzaski na bokach sciskasz mocno i lekko schodzi :)
Dobrze gada! Wymieniłem, wystarczyło ścisnąć po bokach :) Dzięki!
JulekCIVIC
18-02-10, 22:11
;)
creative2200
19-02-10, 00:46
jakby co to do wymiany kierunkow z przodu musisz sie dostawac z nadkola, bo ja na poczatku np myslalem ze trzeba lampe wyjmowac :p
jakby co to do wymiany kierunkow z przodu musisz sie dostawac z nadkola, bo ja na poczatku np myslalem ze trzeba lampe wyjmowac
No właśnie po to są manuale by nad takimi rzeczami zbytnio nie główkować :D