PDA

Zobacz pełną wersję : wydech do b7

Bono
08-08-06, 14:38
Planuje wykonać, cały wydech na 2 cale, plus kolektor wydechowy od z6, i dwa tłumiki przelotowe(zamiast kata i drugiego tłumika). Końcowy mam z końcówką 80mm. Czy tak skonfigurowany wydeszek poprawi coś?? Mniemam, iż głośność będzie raczej w normie... Ma być to raczej produkcja budżetowa i na pewno nie bede bawił się w ściaganie kolektorów i innych pierdół z usa.

Czy warto:)?, bo zapewne przyrost mocy, nie będzie oszałąmiający(może z 5KM :roll: )

Lcfr
08-08-06, 16:26
Planuje wykonać, cały wydech na 2 cale, plus kolektor wydechowy od z6, i dwa tłumiki przelotowe(zamiast kata i drugiego tłumika). Końcowy mam z końcówką 80mm. Czy tak skonfigurowany wydeszek poprawi coś?? Mniemam, iż głośność będzie raczej w normie...

Mysle(po swoich doswiadczeniach ze troszke poprawi... choc osobiscie zrezygnowałbym ze srodkowego i pozostał na samym kacie

Czy warto:)?, bo zapewne przyrost mocy, nie będzie oszałąmiający(może z 5KM :roll: )

warto-wtedy jak Twoj obecny wydech juz sie konczy...
bo tak dla samej zabawy to nie wiem (wcale to tak po taniosci nie wyjdzie.....) czasem mala róznica jest jakcos sciagniesz.... (tylko czekac trzeba) a jakosc w wiekszosci dosc dobra

Bono
08-08-06, 18:36
no w zasadzie to dla zabawy :) teraźniejszy wydech jest w zasadzie nowy :), co do ceny, to nie jest ona jakaś zbytnio wygórowana...za 2 cale, materiał(rura stalowa+gięcie i montaż i łączenie wszytkie w całość to ok 350zł) więc można sie pobawić, tylko pytanie czy będzie odczuwalny jakiś przyrost mocy???

Lcfr
08-08-06, 19:50
dupohamownia i autosugestia powiedza Ci ze jest pewnie SUPER....

ale prawda jest taka, ze jak złozyłem kolektor z ebaya który dał mi 6kM (udokumentowane) to nie czułem wielkiego ****iecia... wydawało mi sie, ze moze lepiej sie zbiera z dołu.... a wykres pokazał ze poprawa nastapiła w całym zakresie osiagów...

tak wiec ja bym tak zrobił:
- sciągnął jakis ebayowy kolektor (500zł)
- zrobił wydech jak piszesz 2inch tylko bez srodkowego
- sprzedał cały wydech który pozostał (moze Ci sie zwróci ze 150zł)

B7 bardzo dobrze reguje na lekie uwolnienie wydechu... wiec po tym zabiegu siakies 5-7kM powinno byc....

takie moje wypociny
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=12593

Bono
08-08-06, 21:13
a jest jeszcze opcja na wymiane wydechu(od kolektora do końca) na taki z vti....ponoć ma 2 cale.. to prawda?

Lcfr
08-08-06, 22:03
ma "prawie 2 cale"
mam taki w swoim 2gimsedanie (jak Ci pisałem na gg ale cos mi komp siadł)
i pasuje zamiennie...

Bono
08-08-06, 22:13
no to chyba bedzie dobra alternatywa....