Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odtwarzacz MP3 a radio

Dominic
07-08-06, 19:47
Witam, moje radio to Pioneer DEH 4700MPB. Ostatnio wpadłem na pomysł zeby podłączyć do niego moj odtwarzacz mp3 (CREATIVE MuVo V200) bo znudziło mi sie juz nagrywanie nowych płyt za kazdym razem kiedy wpadnie mi w rece jakis nowy utwór. Pytanie brzmi jak to zrobić :?: :!: z tyłu radia jest gniazdo jack, ale po podłączeniu do niego playera nic sie nie dzieje i kiedy zmieniam źródło dźwięku, radio przełącza miedzy płytą a FM/AM. czy jest jakiś inny sposób aby podłączyć to ustrojstwo ?? Przerabiał już ktoś taki problem ?? pomyślałem ze jeśli zmieniarka wysyła sygnał to może by jakoś zamioast zmieniarki wstawić odtwarzacz. Prosze pomóżcie!

Ps. szukałem w szukajce ale nic nie znalazłem, zatem prosze nie bić

ppm702
08-08-06, 09:26
ten jack nie jest do zmieniarki. Jerst to mozliwe, ale trzeba by mieć schemat radia i wyprowadzić kable od kostki zmieniarki.

Najprostsze rozwiązanie to nadajnik FM, ale tutaj mamy utratę jakości :?

Dominic
08-08-06, 12:08
hmm czy taki schemat moze byc w instrukcji obsługi ?? za kilka dni moge go miec bo wywiozłem ja razem z innymi gratami do dzaidkow ;) transmiter FM odpada

emg
08-08-06, 12:13
są adaptery do radia - wpina się tam gdzie zmieniarkę i masz we audio a na radiu przełączas na cd changer lub jakoś tak

Meskal
09-08-06, 16:27
Tam gdzie masz wejscia pod zmieniarke. RCA tzw chinche, to kup kabelek przejsciowke z chinchy na minijack.