Zobacz pełną wersję : civic em2 - silnik-swap-turbo?
witam zastanawiam sie nad kupnem coupe em2. Niezabardzo sie orientuje czy te silniki 1.7 sa rozwojowe? tzn czy mozna cos z nich wycisnac? Albo jak jest ze swapam wiem ze od roku 90-2000 do civica mozna wsadzic sporo silnikow bez drastycznych przerobek a jak z tymi? Czy tez sa np gotowe zestwy turbo z usa jak do starszych silnikow?
sa turbo kity ale silnik nie jest szałowy. wsadza sie k20.
widzialem gdzies jak montuja kolektor dolotowy od y8.jak jest w ogole z kompatybilnoscia tej d serii w porownaniu do y8, z6 i jak wchodza starsze generacje silnikow, co z elektryka itp?(b seria np)
Podłączę się. Skoro w EM2 jest d-seria to czy da się wsadzić bez większych problemów B-serię?
to i ja sie podlacze jakie elementy silnika z6 y8 przypasuja do d17
o i ja sie podlacze jakie elementy silnika z6 y8 przypasuja do d17
widzialem gdzies jak montuja kolektor dolotowy od y8
na youtube mozna znalezc pare filmikow
to i ja sie podlacze jakie elementy silnika z6 y8 przypasuja do d17o ile sie nie myle to kanaly olejowe sie nie schodzą w polaczeniu blok d17<->glowica d16
o ile sie nie myle to kanaly olejowe sie nie schodzą w polaczeniu blok d17<->glowica d16
a jesli chodzi o kolektory ?? ssacy i wydechowy ?? zostawiajac glowice d17 a wsadzic d16
d17 to d16v1 .. rozwiercony :) czesci osprzetu sa wymienne.