Zobacz pełną wersję : Ej9 lekko przechylony
Nie zwrocilem uwagi podczas kupna ale. Patrzac na samochod z tylu czy przodu ewidentnie widac ze jest przechylony na strone kierowcy. Myslalem ze to wina amortyzatorów ( tylni sie wylał ) wymienilem na KYBy tylko tylne i nic. Jak bylo tak jest. Sprezyny mam H&R -35 mm przod i tył. Bita nie byla, przynajmniej tak zeby bylo cos z podloznicami bądz kielichami. O co chodzi ? dodam ze sprezyny sa całe, nie pekniete itd. Z tego co wiem zakladane byly raczej w niemczech. Mierzylem z ciekawosci od nadkoli do gleby, roznica stron to okolo 12 mm. Wiem ze nie dokladnie no ale cos jest. Macie jakis pomysl ?
To norma. Samochód ma ciężej na lewej stronie (silnik bardziej z lewej jest, kierowca jeździ zawsze a pasażerowie nie). Po prostu zawiecha się przez lata wygniotła.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=17592&highlight=przechylona
Prawde powiedziawszy nie widzialem tego wątku ale mialem takie same pomysly jak tam są opisane, szkoda ze nikt nie napisal czegos na temat tych pierscieni pod kielichy. Wiecie moze cos ? Bo mam mozliwosc dorobienia sobie czegos takiego :) Tylko czy to sie sprawdza? I nie wiem czy mogą byc aluminiowe ???
skolopendra
17-02-10, 16:21
ej9 się nie przechylają ,bynajmniej nie widziałem takich
ja bym obstawiał w taki przypadku sprężynę
Dziwne ze nie widziales. Ja juz widzialem 4 przechylone w tym jedna jest na 100% nie bita.
W sumie, ile moze miec sprezyna od ktorej zaczyna odchodzic farba i rdzewieje ? Samochod od 1,5 roku w kraju. Mi sie wydaje ze conajmniej 3 lata te H&R musza juz siedziec na aucie zeby rdza je zaczela jeść.