PDA

Zobacz pełną wersję : Ej9 lekko przechylony

hellrider
16-02-10, 23:02
Nie zwrocilem uwagi podczas kupna ale. Patrzac na samochod z tylu czy przodu ewidentnie widac ze jest przechylony na strone kierowcy. Myslalem ze to wina amortyzatorów ( tylni sie wylał ) wymienilem na KYBy tylko tylne i nic. Jak bylo tak jest. Sprezyny mam H&R -35 mm przod i tył. Bita nie byla, przynajmniej tak zeby bylo cos z podloznicami bądz kielichami. O co chodzi ? dodam ze sprezyny sa całe, nie pekniete itd. Z tego co wiem zakladane byly raczej w niemczech. Mierzylem z ciekawosci od nadkoli do gleby, roznica stron to okolo 12 mm. Wiem ze nie dokladnie no ale cos jest. Macie jakis pomysl ?

pwl
16-02-10, 23:30
To norma. Samochód ma ciężej na lewej stronie (silnik bardziej z lewej jest, kierowca jeździ zawsze a pasażerowie nie). Po prostu zawiecha się przez lata wygniotła.

Frydzio
16-02-10, 23:36
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=17592&highlight=przechylona

hellrider
17-02-10, 01:58
Prawde powiedziawszy nie widzialem tego wątku ale mialem takie same pomysly jak tam są opisane, szkoda ze nikt nie napisal czegos na temat tych pierscieni pod kielichy. Wiecie moze cos ? Bo mam mozliwosc dorobienia sobie czegos takiego :) Tylko czy to sie sprawdza? I nie wiem czy mogą byc aluminiowe ???

skolopendra
17-02-10, 16:21
ej9 się nie przechylają ,bynajmniej nie widziałem takich

ja bym obstawiał w taki przypadku sprężynę

hellrider
17-02-10, 20:54
Dziwne ze nie widziales. Ja juz widzialem 4 przechylone w tym jedna jest na 100% nie bita.

W sumie, ile moze miec sprezyna od ktorej zaczyna odchodzic farba i rdzewieje ? Samochod od 1,5 roku w kraju. Mi sie wydaje ze conajmniej 3 lata te H&R musza juz siedziec na aucie zeby rdza je zaczela jeść.