Zobacz pełną wersję : Bzyczy jak dodaję gazu?
Krzysztof1969
16-02-10, 10:08
Może ktoś wie dla czego w momencie dodawania gazu słychac bzzzzyy? Civic 1.4 benzyna
W sumie przyzwycziłem się do tego ale wkurza.
Popraw tłumik środkowy albo kolektor. Najprawdopodobniej od jezdzenia po sniegu podniosło Ci rure i dotyka do osłony jak wibruje słyszysz to bzyczenie.
Krzysztof1969
16-02-10, 15:46
Ale ja to mam już dawno dla tego zdążyłem się przyzwyczaić. Na wolnych obrotach nawet jak dodaję gazu nie słyszę tego dopiero jak jadę i przyspieszam dzwięk też staje się wyższy . Bzyyyyyyyyy!. Później już tego nie słychać . Ale pewnie jest.
Pietrek215
16-02-10, 19:35
Możliwe , że łożyska w skrzyni biegów ( standart :p ), lub w najgorszym wypadku panewki :eek: .
Ja miałem coś podobnego , w serwisie wymienili mi końcówkę drążka i "bzzz" ustało .
Krzysztof1969
19-02-10, 08:38
To tak słychać jakby gdzieś była dziurka w wydechu. Ale na wolnych obrotach tego nie słyszę. Trudno powiedzieć. Może jak Ciśnienie wzrasta podczas jazdy to dopiero się uwidaczna? Tuleje wymieniłem więc może teraz czas na sworznie lub końcówki drążków, zobaczymy. Dzwięk przyspiesza razem z szybkością. Jak przysłuchuję sie innym samochodą to też często słychać to bzyczenie. Dolegliwosć powszechna nie tylko w Hondach.
A jeszcze jedna sprawa. Nie będę zakładał kolejnego tematu zapytam tutaj. Czy wiecie co to takiego i czy u was też tak jest. Więc kiedy zdejmowałem linke od nagrzewnicy pod kierownicą zobaczyłem tam wiszącą na kablach kostkę która ma wysuniętą blaszkę z otworem tak jakby do przykręcenia? U mnie to sobie wisi?? Co to jest i czy u was też taką pańszczyznę odwalili? Może tylko ktoś pogrzebał u mnie i nie przykręcił ustrojstwa czy co? Można tego dotknąć jak się zdejmie osłonę pod kierownicą tą nad bezpiecznikami.