Zobacz pełną wersję : 4 kody
Witam
Czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć co oznaczają takie 4 kody:
P1627
P1195
P1235
P1229
Mój mechanik nie może sobie z tym poradzić, chyba pozostaje mi tylko serwis.
Pali sie kontrolka swiec i check engine. Auto pali tylko ok 15sek i gaśnie, jak dodam gazu to od razu gaśnie.
Z góry dzięki za pomoc
czy to przypadkiem nie jest coś z immobilizerem? kluczyk rozkodowany? uszkodzenie?
P1627 Reference #2 Circuit Low Voltage (APS2, RP sensor, MAP sensor)
P1195 Fuel Pressure Sensor Supply Voltage High/Low
P1235 MAP Sensor Supply Voltage High/Low
P1229 Accelerator Pedal Position (APP) Sensor 2 Supply Voltage High/Low
Wszystkie kody masz w manualu wraz z instrukcją co sprawdzić jak wystąpią i co oznaczają skróty
RP - Rail pressure (RP)
MAP -Manifold absolute pressure (MAP) sensor supply
Ogólnie jeśli zdarzyło Ci się słynne zgasnięcie a potem po ociepleniu chodzi to możesz mieć kilka błędów tym spowodowanych z których najczęstszy to "za niskie ciśnienie na listwie CR" czy jakoś tak podobnie i nie ma się czym przejmować bo nie jest to wynikiem awarii. Ogólnie w CTDi to zabrałbym się za wymiane czegokolwiek dopiero na wiosnę jak już się zrobi cieplej bo wcześniej to mogą być strzały kulą w płot + wydane niepotrzebnie pieniądze (co na marginesie jest standardem w diagnozach wspólczesnych diesli)
Musze to niestety teraz jakoś naprawić bo autko już stoi w garażu 2 dni i nic. Ciągle odpala na ok 15sek a potem gaśnie, gdy wcisne pedał gazu to gaśnie momentalnie. Kontrolka check engine i świece świecą się ciągle.
Ps. dzięki za pomoc w tłumaczeniu błędów