Zobacz pełną wersję : Wspomaganie, pompa siadła czy coś innego.
Witam moje wspomaganie chodzi ciężko w porównaniu z innymi 5genami(jednak jest odczuwalne że działa), płynu mam na wskaźniku max i jest w bdb stanie. Układ może byc zapowietrzony?? Jak tak to jak go odpowietrzyć. Teraz coś co pomaga jeżeli samochód stoi wyłączony z kluczykiem w stacyjce i przekrece koła 3 razy w prawo i 3 w lewo bez wspomagania an wyłaczonym zapłonie po właczeniu auta wspomaganie chodzi mega leciutko tak jak u innych. pasek od pompy mam w dobrym stanie z maglownicy nie leje.
czyli co. dziwi Ci ze na wyłączonym silniku wspomaganie nie działa czy coś?bo nie wiem juz teraz sam
Właśnie problem w tym że chodzi ale działo sałbo w porównaniu z innymi civicami nawet bardzo słabo. Natomiast gdy na postoju przy wyłączonym zapłonie bez wspomagania pokręce kołami 3 razy w ta i w drugą chodzi wspomaganie bardzo dobrze leciuteńko jednak to pomaga tylko na jakies 2h jazdy później znowu to samo.
JulekCIVIC
14-02-10, 15:27
moze i zapowietrzony, gdzies na forum byl opis o odpowietrzaniu :)
naciagnij pasek albo go wymien wogole;p
ja u siebie dzisiaj wymienilem i jest milutko;D