Zobacz pełną wersję : czujnik uderzeniowy - przód
Witam, czy ktoś wie w którym miejscu znajdują się przednie czujniki uderzeniowe w Civic VII htb?
Czy po niewielkim "dzwonku" i odpaleniu poduszek przy ich wymianie na co jeszcze zwrócić uwagę (o pasach i resecie kompa - wiem)??
Reset kompa od airbagu nic nie da. Gdyż nawet po wstawieniu nowych poduch i czujników lamka będzie sie świecić. Spowodowane jest to zapisaniem się stłuczki /zderzenia w pamięci sterownika poduszek. Trzeba wykasować ten zapis w pamieci. Robią to specjalistyczne warsztaty elektroniczne. Naprawa polega na wlutowaniu nowej czystej pamięci lub usunieciu zdarzenia z oryginalnego układu
Witam. Jeśli poduszki wystrzeliły, to oprócz wymiany samych poduszek musisz wymienić pasy, napinacze oraz układ sterujący. Tylko wtedy system SRS będzie sprawny. Koszt kompletu powinien oscylować około 4k PLN lub 10k PLN w ASO Hondy :)
Pozdrawiam
a jesli poduchy nie wywalily ale zostaly wymontowane? ukradli mi je... :mad:
to pasy i ta cala reszte tez trzeba wymieniac??
a jesli poduchy nie wywalily ale zostaly wymontowane? ukradli mi je... :mad:
to pasy i ta cala reszte tez trzeba wymieniac??
W takim wypadku nie, gdyż czujniki w pasach i napinaczach są ok. Układ sterujący też powinien być sprawny. Może złodzieje uszkodzili coś podczas napadu... :(
chicagoVIItec
08-03-13, 16:00
ma ktoś z was symbol czujników i zdjęcie zderzeniowych do em2 kupie
Przykładowo
http://allegro.pl/honda-civic-coupe-2001-2005-czujniki-uderzeniowe-i3044027564.html
tyle tylko że symbol to musi być taki sam jak na twoich
chicagoVIItec
08-03-13, 20:44
jednak, ja swoich na oczy nie widziałem, co z tym zrobić?? zgineły na warsztacie
czy każde od em2 będą pasowały?
nie wiem jak z em ale w ep 2 jest kilka rodzai. Sprawdź w epc jaki jest symbol przednich i bocznych i zobacz czy u ciebie boczne maja ten sam symbol co w epc, jak nie masz bocznych to sprawdź sterownik.
Epc możesz znaleść tu http://old.japancars.ru/cat/honda/
wpisz tylko swoj VIN