Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kable RCA do Civic EG3

grape.crash
13-02-10, 18:21
Witam,

czy ktoś się orientuje jakiej długości muszą być kable RCA w EG3 ?
3,5m czy 5m :confused:

Planuję je puścić środkiem samochodu (obok lewarka i ręcznego pod wykładziną) do bagażnika.

Niestety pogoda nie sprzyja do dłubania w warsztacie "pod chmurką" - a ktoś może ogarnął już temat :rolleyes:.

Pzdr.

zakit
13-02-10, 22:39
caly samochod ma 4m, wiec 3,5 powinny styknac, wszystko zalezy co chcesz z nimi zrobic w bagazniku :)

Chipsy2
14-02-10, 12:11
Ja osobiście jeśli miałbym to robić to gdzieś w okolicy progu jedną stroną sygnał a drugą prąd :) Ale robisz jak chcesz to twoje auto a jednak myślę że jeśli masz wybór a różnica w cenie nie nie jest mocno znacząca to weź 5 żeby się nie okazało że zabraknie z 5 cm bo wtedy straszna kiszka a naciągać ich nie ma sensu.

BLACKDEVIL
14-02-10, 13:04
wez 5m bo moze nie starczyc a troche zapasu sie przyda

Ja osobiście jeśli miałbym to robić to gdzieś w okolicy progu jedną stroną sygnał a drugą prąd Ale robisz jak chcesz to twoje auto a jednak myślę że jeśli masz wybór a różnica w cenie nie nie jest mocno znacząca to weź 5 żeby się nie okazało że zabraknie z 5 cm bo wtedy straszna kiszka a naciągać ich nie ma sensu.

zgadzam sie w milion procentach ;-)

grape.crash
14-02-10, 13:31
Nie no naciąganie kabla odpada :-) Instalka ma być zrobiona profi... :-)
Najwyżej będę rozkładał nadmiar kabla na podłodze, jeśli okaże się, że jest go stanowczo za dużo.

Od razu drugie pytanie - czy ktoś kto montował wzmacniacz na oparciu tylnej kanapy może potwierdzić, że ta blacha go utrzyma ? Szczerze, to wygląda ona strasznie licho...

JulekCIVIC
14-02-10, 14:07
na oparciu odradzam montaż bo na dzien dzisiejszy myslisz ze nie bedziesz skadal siedzen ale przyjdzie taki piekny dzien i bedziesz musial je polozyc i wtedy trzeba wzmacniacz odpiac od wszystkich kabli...
RCA pusc od strony kierowcy w progu a zasilanie od strony pasażera bo masz w lini prostej do aku i z RCA nie bedzie takiego pukniecia przy wlaczaniu (oddzialywanie sil pola magnetycznego na przewodniki wiodace prad :D) radia:) oczywiscie RCA i zasilanie wzmaka wez po 5m to zadna oszczednosc ale masz pewnosci ze smialo po 50cm pola manewru mas :) sprzet audio montowałem juz w kilku autach i uwierz wiem co mowie :) pozdr

BLACKDEVIL
14-02-10, 20:29
zgadzam sie z kolega a blacha spokojnie wytrzyma;-))) mozesz tam podwiesic naprawde duzy wzmak

ppm702
14-02-10, 22:41
chcesz zrobić profi to kup sobie kabel mikrofonowy i zrób kable sam. Sygnał dwoma gorącymi, a ekran jedną stroną do masy i masz najlepiej ekranowane kable + docięte na potrzebną długość. ROzwiązanie niewiele droższe od porządnych kabli RCA, a na pewno lepsze i pewniejsze

Kosciech
14-02-10, 23:56
Na oparciu bez problemu możesz zamontować wzmaka. Ta blacha spokojnie go utrzyma a jak dobrze poprowadzisz kable to bez najmniejszego problemu oparcie kanapy będzie dawało się składać.

Chipsy2
15-02-10, 19:20
Dokładnie z takim zapasem przewodów spokojnie sobie poradzisz. A jeśli wybierzesz opcję Piotrka to pamiętaj o tym żeby zostawić delikatny zapas żeby można było swobodnie otwierać kanapę :)