Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic gen VII 1.4i - czym różni się wersja L od LS?

StarskiPL
12-02-10, 19:05
Witam
Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat różnic w wersji L i LS. Nawet nie wiem jaką mam...
Pomożecie?

Leeo
12-02-10, 20:36
Moim zdaniem roznica L a LS jest taka, ze ktos z wersji LS oderwal s :) byly wersje es=max dostepny wypas i ls-mniejszy wypas.. O L to slyszalem tylko na kursie na prawko ;) chyba, ze w ep bylo inaczej..

emde
12-02-10, 23:53
jest S, później LS
S - wersja najuboższa, tylko w ep1 (1.4) i tylko w 3d - el. szyby, centralny
LS ma już klime manualną, poduchy boczne

później ES, Sport i typeR
(hybryda ma osobne oznaczenie wyposażenia)

StarskiPL
13-02-10, 22:43
Dzięki, teraz wszystko jasne.

Mekintosh
14-02-10, 22:40
Między LS a ES jest jeszcze LS High, która ma w stosunku do LS, dodatkowo boczne poduchy, tarcze hamulcowe z tyłu i kierunkowskazy w lusterkach.

tochod
15-02-10, 08:30
Mam Civica 1,7 CTDi, 5D, po lifcie (EU9). Mam poduszki w fotelach, tarcze z tyłu, kierunkowskazy w lusterkach, ale klime mam manualną. Jaka to wersja? LS czy ES? A może jak kolega pisze LS High?

emde
15-02-10, 10:24
LS. Jeżeli chodzi o kierunki w lusterkach to miały modele po lifcie i to nie jest chyba zależne od wersji wyposażenia

tochod
15-02-10, 12:02
LS. Jeżeli chodzi o kierunki w lusterkach to miały modele po lifcie i to nie jest chyba zależne od wersji wyposażenia

Widziałem modele po lifcie, bez kierunkowskazów w lusterkach tylko w błotnikach, byłem zdziwiony, bo myślałem że wszystkie po lifcie miały kierunki w lusterkach

lajsta
15-02-10, 12:39
Klimy, z tego co wiem w Polsce były tylko manualne. Tylko LS high ( wersja po lifcie ) miały kierunki w lusterkach, poduchy boczne i tarcze z tyłu. Ja mam LS a sąsiad miał LS high - obie z 2004 roku i tylko praktycznie te 3 rzeczy różniły obydwie wersje ( nawet kolor był ten sam ;) ).

Mekintosh
15-02-10, 21:52
Tylko LS high ( wersja po lifcie ) miały kierunki w lusterkach, poduchy boczne i tarcze z tyłu...tylko praktycznie te 3 rzeczy różniły obydwie wersje
Dokładnie. :) Nareszcie ktoś mnie poparł w tej dyskusji.:D