Zobacz pełną wersję : Obniżenie autka co zrobic i gdzie???
Cześć myśle włąsnie nad obniżeniema swojej hani. Niemam pojecia jak to się odbywa i ile może kosztowac????? Jesli możecie wytłumaczyc Jak obniżyc autko i czy w kazdym warsztacie mi to zrobia?????
Cześć myśle włąsnie nad obniżeniema swojej hani. Niemam pojecia jak to się odbywa i ile może kosztowac????? Jesli możecie wytłumaczyc Jak obniżyc autko i czy w kazdym warsztacie mi to zrobia?????
Jak to jak sie odbywa? Zmieniasz elementy zawieszenia i jest nizsze. Sprezyny, amortyzatory, albo od razu kupujesz zawieszenie gwintowane. W sporej ilosci warsztatow powinni to zrobic. Jak nie masz dwoch lewych rak i kogos do pomocy to dasz rade w garazu.
Jak to jak sie odbywa? Zmieniasz elementy zawieszenia i jest nizsze. Sprezyny, amortyzatory, albo od razu kupujesz zawieszenie gwintowane. W sporej ilosci warsztatow powinni to zrobic. Jak nie masz dwoch lewych rak i kogos do pomocy to dasz rade w garazu.
NO wąłsnie oto i chodziło czyli musze inne spręzyny i inne amortyzatory kupic??/ Ale co jakies sportowe czy oni później ustawiaja jak nisko ma byc autko, czy to zalezy juz od kupionycch amortyzatoró i spreżyn ?? Ile moze kosztowac cała taka opcja onizenia autka razem z robocizna iczęsciami??
NO wąłsnie oto i chodziło czyli musze inne spręzyny i inne amortyzatory kupic??/ Ale co jakies sportowe czy oni później ustawiaja jak nisko ma byc autko, czy to zalezy juz od kupionycch amortyzatoró i spreżyn ?? Ile moze kosztowac cała taka opcja onizenia autka razem z robocizna iczęsciami??
Ile moze kosztowac cała taka opcja onizenia autka razem z robocizna iczęsciami??
2000-2500pln
Ile moze kosztowac cała taka opcja onizenia autka razem z robocizna iczęsciami??
2000-2500pln
Zartujesz 2500??? wowo myślałem ze mniej??? a nie mozna naprzykałd pozostawic starych amortyzatorów i poprostu te spreżyny wymienic????
Zartujesz 2500??? wowo myślałem ze mniej??? a nie mozna naprzykałd pozostawic starych amortyzatorów i poprostu te spreżyny wymienic????
można też po prostu spiąć klamrami za 75 złotych. ale czy to ma sens?
mozna tez kupic same sprezyny. ale czy to ma sens? :P
mozna tez kupic same sprezyny. ale czy to ma sens? :P
mozna tez kupic same sprezyny. ale czy to ma sens?
odpowiedź na oba pytania to: nie
Oczywiście, możesz dać same springi i później amory. Jest taka opcja
mozna tez kupic same sprezyny. ale czy to ma sens?
odpowiedź na oba pytania to: nie
Oczywiście, możesz dać same springi i później amory. Jest taka opcja
Wszystko zależy o ile chcesz obniżyć auto.
Ludzie jeżdżą na sprężynach (Eibach, APEX, H&R...) -35mm na seryjnych amorach i nie narzekają, choć żeby było porządnie to wypadałoby zmienić również amortyzatory na krótsze.
Przy większym obniżeniu krótsze amory są już niezbędne.
Możesz kupić cały kit (sprężyny i amory) np. KONI zmieścisz się w 2000zł.
Jeśli chcesz miec regulację obniżenia i twardości amortyzatorów to już kupujesz zawieszenie gwintowane za o wiele większa kasę.
Ludzie jeżdżą na sprężynach (Eibach, APEX, H&R...) -35mm na seryjnych amorach i nie narzekają
.. bo nie mają porówanania... eh.
gdzie można kupić cały taki kit ? Ma ktos jakeis adresy www. ?? I jakie sa konsekwencje tego , że ktoś wymieni same sprężyny bez amortyzatorów ??
Konsekwencją założenia samych spręzyn może być krótsza żywotność seryjnych amortyzatorów(mogą krócej przeżyć niż jakbyś jeździl na seryjnych sprężynach)
Ja tez mysle nad obnizeniem mojej hani i chyba wybiore kompletne zawieszenie Weiteca ultra GT obnizenie 40/40mm cena jest dobra 1444 zł i jakosc tez.
link http://sklep.fosab.pl/?do=prodlista&cid=8&rid=1&mid=6&lid=961
Ja tez mysle nad obnizeniem mojej hani i chyba wybiore kompletne zawieszenie Weiteca ultra GT obnizenie 40/40mm cena jest dobra 1444 zł i jakosc tez.
Zaraz pewnie kilka osob napisze ze lepiej dolozyc 350 i kupic Koni :P
Zaraz pewnie kilka osob napisze ze lepiej dolozyc 350 i kupic Koni :P
Lepiej dolozyc 1000 i kupic gwinta :P
Ja natomiast chce kupić sprężynki Supersport -40mm na seryjne amorki, ma ktoś taki zestaw? Jak się zachowuje?
A tak z ciekawości to na tych amorkach przejeżdze z rok i do wymiany (stan ok 70%)?
Przejezdzic to mozesz i 10 lat.... pytanie jak auto bedzie sie zachowywalo na amortyzatorze ktorego dlugosc dobrana jest do dluzszej sprezyny niz te co chcesz zalozyc.
Jezdzic sie da ale.....
kozik555, jak juz je załozysz to zdaj relacje bo wlasnie sie do tego przymierzam
odczucia będą pozytywne ale amorki padną mega szybko i nie liczyłbym tego ze pojezdzi rok a raczej ile kilometrow :)
Tomo, to co bys radził w podobnej cenie?? chyba nie supersporta ??
chyba około 1100 pln cos takiego mi sie rzuciło na allegro chyba
1100 za same springi?
to juz poczekaj sobie chwilke, dozbieraj i kup sobie zestaw sprezyny+amorki koni-1130 za 2kpln
nie 1100 za full
http://www.allegro.pl/item121528108_zawieszenie_supersport_honda_civic_c rx.html
do eg maja po 1200 pln cos podobnego
tez wolalbym dozbierac i kupic koni 8)
wolałbym dozbierac i kupic naprawde odpalony gwint i do tego hydraulike ale musze na biegu cos kupic bo mi sie amory skonczyły( tył ponizej 40 % ) wiec jak macie jakies sugestie to podpowiedzcie. mam 1500 na wydanie. dzieks
mam 1500 na wydanie
dzwoń do E-X-C i się targuj - może Ci się uda :)
dzwoń do E-X-C i się targuj - może Ci się uda
swietny pomysł...
dzwon do lukiasza latwiej sie wytargować :P
slyszalem ze do ok. 35 mm mozna obnizac za pomoca samych sprezyn. czy w takim wypadku komfort jazdy pozostanie na takim samym poziomie?
krótsze sprężyny sa twardsze od seryjnych, więc komfort spadnie
a jakie sa inne negatywne aspekty jesli zmienie same sprezyny? tylkp przypominam ze nie chce robic ostrej gleby tylko max 35mm
Witam wszystkich, w koncu nadszedl czas sie przywitac...
Przy okazji pytanie - spotkal sie ktos kiedys z zawieszeniem alutec`a? jezdzil na tym ktos...?
Tez sie przymierzam do obnizenia i znalazlem takie dziwne cos... http://allegro.pl/item179527979_kompletne_zawieszenie_do_hondy_civic _3d_95_00_r_.html
Dzieki za kompetentne odpowiedzi
Przepraszam, że wbijam się w ten post ale mam pytanie:
Mówi się, że ktoś obniżył auto i też, że utwardził... czy obniżenie poprzez zastosowanie samych krótszych sprężyn równe jest utwardzeniu? Jak to się ma jedno do drugiego? Bo wiadomo, że jeśli autko będzie niższe to wypada też żeby było twardsze żeby nie orać asfaltu na każdym dołku... :)
Kto mi wytłumaczy? :aloha:
autko będzie niższe to wypada też żeby było twardsze żeby nie orać asfaltu na każdym dołku...
...dlatego krótsze springi są twardsze od seryjnych