Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gdzie to wlepić?

pawciob80
11-02-10, 15:39
Witam,
temat błachostka,ale załóżmy, ze jestem estetą i liczę na waszą pomoc, wpadły mi w rece takie naklejki:

http://www.octopus.hostit.pl/sklep/galerie/n/naklejka-ploterowa-jdm-2_64.jpg (w kolorze białym)

oraz:

http://www.octopus.slask.pl/sklep/galerie/n/naklejka-ploterowa-jdm-1_317.jpg

i teraz pytanie i prośba o rade, gdzie je nakleić? O palcach myślalem gdzies o przedniej szybie, ta druga gdzies na tylnej, jesli macie jakies sugestie, prosze o rady, ewentualnie zdjecia itp

Son - Goku
11-02-10, 16:52
To ma się Tobie podobać, a nie nam.

Popatrz sobie na dział właścicieli aut, tam są tacy,co mają poprzyklejane naklejki na szybach.

tony_bf
11-02-10, 17:28
nawet nie dałeś foty auta i chcesz porady...
daj 2 na przednią szybe, albo przód i tył po jednej :-)

pawciob80
11-02-10, 18:15
Wakabe pojdzie na tył napewno, w koncu to odpowiednik naszego zielonego listka poczatkujacego kierowcy,a dylemat mam z tymi paluchami...auto to czarna EG4, seria, póki co,zaprezentuje jak pogoda umozliwi zrobienie fotek

cichy86_20
11-02-10, 18:30
paluchy ba lusterko najlepiej:) pozdr

Son - Goku
11-02-10, 18:49
Wakabe pojdzie na tył napewno, w koncu to odpowiednik naszego zielonego listka poczatkujacego kierowcy

Ten "listek" zielono zółty to raczej Soshinoya.

pawciob80
11-02-10, 19:49
zgadza się, ale spotkałem się również z ta druga nazwą

ex. http://en.wikipedia.org/wiki/Shoshinsha_mark

tony_bf
12-02-10, 09:17
najczęściej daje się go na przód właśnie ;-)

jacob88
12-02-10, 13:49
Paluchy raczej na tylnia szybke blizej dolnej krawędzi, a ta 2 naklejke czyt. "listek";) też bym gdzies na przód rzucił tak jak mówia

ygor
12-02-10, 13:55
ok jak jest o tym temat to może ktoś mi wyjaśni - po co przyklejacie te paluchy zwane shockerem ? Żeby być JDM czy to coś oznacza (wiem o co chodzi z palcami ale nie rozumiem czemu nakleja sie to na auto ) ??? Pytam poważnie

LIO
12-02-10, 13:58
a o co chodzi z paluchami ?
pokazujecie, jak je sobie wkładacie czy co ?

meltoner
12-02-10, 14:08
nigdzie bym nie przyklejał tego w swoim aucie.

ygor
12-02-10, 14:14
a o co chodzi z paluchami ?
pokazujecie, jak je sobie wkładacie czy co ?

dokładnie - two in pink , one in stink :D

nigdzie bym nie przyklejał tego w swoim aucie.

to swoją drogą

Budziniak
13-02-10, 16:24
Ygor a po co się nakleja Wakabe albo eat sleep honda ? Naklejanie czegokolwiek na samochód jest bez sensu....Szkoda lakieru.
Dlatego ja zamówiłem w formie przyssawek :D A czemu paluchy ?! Szukałem takiej ręki z wystającym jednym środkowym ale trafiłem tylko ten.

kedzior.kedzior
13-02-10, 19:28
Shoshinsha (初心者マーク) lub Wakaba (若葉マーク) - zielono - żółty symbol przypominający literę V, który w Japonii oznacza nowego kierowcę, który dopiero uzyskał prawo jazdy. Symbol ten ma ostrzec innych uczestników ruchu, że dany kierowca nie jest jeszcze doświadczony. Młodzi kierowcy muszą Shoshinsche mieć umieszczoną na swoim samochodzie przez rok od momentu otrzymania prawa jazdy[1].
Znak jest również coraz częściej wykorzystywane przez miłośników JDM w innych krajach, np. w Australii, Wielkiej Brytanii i USA, aby pokazać swoją pasję i zainteresowania kulturą JDM.

Budziniak
13-02-10, 20:51
Widziałem też taką niebiesko żółtą wakabę czy to znaczy to samo ?

StarskiPL
17-02-10, 08:56
To znaczy, że zabrakło zielonego w drukarce. Jest jeszcze znak Koleshiya, który oznacza seniora za fajerą.

MikeFoto
17-02-10, 09:19
Shoshinsha (初心者マーク) lub Wakaba (若葉マーク) - zielono - żółty symbol przypominający literę V, który w Japonii oznacza nowego kierowcę, który dopiero uzyskał prawo jazdy. Symbol ten ma ostrzec innych uczestników ruchu, że dany kierowca nie jest jeszcze doświadczony. Młodzi kierowcy muszą Shoshinsche mieć umieszczoną na swoim samochodzie przez rok od momentu otrzymania prawa jazdy[1].
Znak jest również coraz częściej wykorzystywane przez miłośników JDM w innych krajach, np. w Australii, Wielkiej Brytanii i USA, aby pokazać swoją pasję i zainteresowania kulturą JDM.

Czyli odpowiednik zielonego listka.

thompson17
18-02-10, 19:57
dokładnie tak:D

Nemereth
19-02-10, 10:15
Widziałem tą wlepę na lewym przednim błotniku jakieś 5 cm od lampy i ładnie to wyglądało :)