Zobacz pełną wersję : Instalacja 13''stek w fabrycznym koszu - 6gen 5D
Witam.
Zastanawiam się jak zamontować nieco głębszy głośnik zamiast fabrycznego - mam tu na myśli np. JBL GTO508C.
Zakup dystansu i przykręcenie go zamiast fabrycznego kosza wydaje mi się jakimś nieporozumieniem - ten głośnik bez osłony zaraz szlak trafi jak tylko trochę wody/brudu dostanie się w otwór wentylujący cewkę.
Czy istnieją jakieś 'adaptery' na ten fabryczny kosz, pozwalające zamontować tam standardową 13stkę, które dodatkowo nieco zdystansują głośnik tak aby dało się go przykręcić ??
pozdrawiam
JulekCIVIC
11-02-10, 16:13
no to nie wyjmuj kosza na 13 tylko dokrec dystans i bedziesz mial zarazem glebiej ale i osloniete,
a co do dostawania sie wodu itp to tyle ludzi jezdzi i jakos wody tam nie maja, no chyba ze do wody masz zamiar wjezdzac na wysokosc drzwi...
no to nie wyjmuj kosza na 13 tylko dokrec dystans i bedziesz mial zarazem glebiej ale i osloniete,
No właśnie interesowało mnie czy takie dystanse są gdzieś gotowe dostępne czy trzeba coś samemu rzeźbić ?
a co do dostawania sie wodu itp to tyle ludzi jezdzi i jakos wody tam nie maja, no chyba ze do wody masz zamiar wjezdzac na wysokosc drzwi...
Może tak, nie wiem. Z tego co widzę to woda ściekając po szybie wewnątrz drzwi, spływa po tej osłonie, dzięki niej nie po magnesie głośnika. Oryginał nie ma wentylowanej cewki, jest szczelny, te JBL'e mają otwór - po prostu boję się troszkę o nie :P
pozdrawiam
JulekCIVIC
11-02-10, 16:54
http://www.allegro.pl/listing/search.php?category=709&from_showcat=1&order=p&string=dystanse
czasem wystarczy poszukac :P masz tu wszystkie grubosci i wymiary pozdrawiam
;908468']Witam.
Zastanawiam się jak zamontować nieco głębszy głośnik zamiast fabrycznego - mam tu na myśli np. JBL GTO508C.
Zakup dystansu i przykręcenie go zamiast fabrycznego kosza wydaje mi się jakimś nieporozumieniem - ten głośnik bez osłony zaraz szlak trafi jak tylko trochę wody/brudu dostanie się w otwór wentylujący cewkę.
Czy istnieją jakieś 'adaptery' na ten fabryczny kosz, pozwalające zamontować tam standardową 13stkę, które dodatkowo nieco zdystansują głośnik tak aby dało się go przykręcić ??
pozdrawiam
Dlaczego chcesz zamontować 13stki? W fabryczne miejsca, poprzez dystanse bez żadnego problemu zamontujesz głośniczki 16cm. Ja, jak i wielu innych mam głośniczki hertz. U mnie siedzą takie jak na tej aukcji:
AUKCJA (http://www.allegro.pl/item920569827_hertz_dsk_165_dystanse_mdf_wysylka_g ratis_d_g.html) W zestawie są dystanse które są dostosowane do naszych 5D :)
Dlaczego chcesz zamontować 13stki? W fabryczne miejsca, poprzez dystanse bez żadnego problemu zamontujesz głośniczki 16cm. Ja, jak i wielu innych mam głośniczki hertz. U mnie siedzą takie jak na tej aukcji:
AUKCJA W zestawie są dystanse które są dostosowane do naszych 5D
Posiadam już w/w JBL'ki, trochę mi ich szkoda. Nie jestem fanem mocnego brzmienia :) więc myślę że mi stykną na razie.
pozdrawiam
;910225']Posiadam już w/w JBL'ki, trochę mi ich szkoda. Nie jestem fanem mocnego brzmienia :) więc myślę że mi stykną na razie.
pozdrawiam
Te JBLki bez problemu zamontujesz z tyłu w fabryczne miejsca :). Tam właśnie wchodzą 13'stki.