Zobacz pełną wersję : honda civic 7 gen
Siema mam pytanie czy do max 25 tys kupię jakąś dobrą hondę VII generacji
co lepsze diesel czy benzyna
co myślicie o tym
http://www.moto.allegro.pl/item913565835_honda_civic_diesel_bezwypadkowa_klim a_5_drzwi.html
kolego, ten dział będzie odpowiedniejszy ;) http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/forumdisplay.php?f=47
To ja tez sobie nabije posta skoro jest okazja :D
Napewno znajdziesz w tej cenie , zależy jaki stan cie interesuje , mega dopieszczony to on nie bedzie...
nie chodzi mi o tuning ... interesuje mnie tylko full seria
Mi tez nie chodzilo o tjuning :D W cenie ktora sobie wyznaczyles jest wybor ,ale radze ostrożnie z autami z niemiec i mega malymi przebiegami. Jednak polece w allegro zaznaczyc zakladke zarejestrowane w PL i Serwisowane i wtedy juz bedziesz mogl szukac cos zadbanego...
http://moto.allegro.pl/18185_vii_2001_2005.html?id=18185&price_from=&price_to=25000&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=p&clear_cookie=0&change_view=Poka%C5%BC&a_text_i[1][0]=&a_text_i[1][1]=&a_text_i[4][0]=&a_text_i[4][1]=140000&a_text_i[5][0]=&a_text_i[5][1]=&a_enum[12]=all&a_enum[13]=all&a_text_i[14][0]=&a_text_i[14][1]=&a_enum[15]=all&a_enum[16]=all&a_enum[178]=all&a_enum[199]=all&a_mask[200][1]=1&a_mask[200][16]=16&a_mask[200][128]=128
chyba nikt w hyde parku nie wkleil takiego linka :cool:
a jeszcze jedno pytanie tylko jak je sformułować ;)
czy zmiana biegów jest wygodna ?? bo jednak jest to inaczej niż w gażdym innym samochodzie
od razu poweim samochód będzie służył do jazdy do szkoły , miesięcznie ok 800km
Jeszcze nie slyszalem żeby ktos narzekał , polonezy daja rade do dzis to i w hondzie sie sprawdzi :D
co lepsze diesel czy benzyna
jak robisz okolo 20tys rocznie kup benzyne.diesel w 7 genie jest kiepski.juz lepiej gazowac jak ma byc tanio
no ale jak tak przeglądam allegro to 25 za mało na PB
To ty chyba CTR'y przeglądasz jak diesel jest tańszy od benzyny.
kliknij w link ktory wkleil karamba.nie wiem jak ty przegladasz to allegro.diesle sa drozsze i w zakupie i w utrzymaniu.
W moim mega linku :D dodja jeszcze w zakladce rodzaj paliwa Benzyna i bedziesz mial to czego szukasz do 25k. Rano wstajesz , dzwonisz pod auta ktorymi Jestes zainteresowany , negocjujesz wstepnie cene , wyznaczasz optymalna trase zeby kilka obejrzec i kupujesz ten naj bardziej zadbany , nikt ci nie zgarnie auta z przed nosa z dnia nadzien wiec Masz sporo czasu ;)
a co do silników to w tym 1.4 jest czym jechać?? czy szukac minimum 1.6??
Jechac do komisu , na giełde , może ktos znajomy ma , prubowac , kombinowac sam juz nie wiem jak doradzic.....
tym 1.4 jest czym jechać??
a jak myslisz?90 koni w aucie o masie 1200kg jest ok?
jak masz tylko dojezdzac do szkoly i nie w glowie ci sciganie czy inne wariacje to zastanopw sie czy ci potrzebne to 1.6.kup to co bedzie w lepszym stanie.ani jeden ani drugi silnik nierobi szalu chodz wiadomo ze 1.6 bedzie mocniejszy
a kupie coś mocniejszego za te 25k??
a kupie coś mocniejszego za te 25k??
co dla ciebnie oznacza cos mocniejszego?200 koni?300 koni?
jak chcesz mocniejsze auto do szkoly to kup cos z turbo i spalaniem 12 litrow na setke.
co dla ciebnie oznacza cos mocniejszego?200 koni?300 koni?
jak chcesz mocniejsze auto do szkoly to kup cos z turbo i spalaniem 12 litrow na setke.
Mój kolega z licka do szkoły jeździł 900 2.0T i poniżej 15 nie mógł zejść xD
Kup sobie VII 3d w 1.6, za 25k na spoko znajdziesz.
ja bym powiedzial ze jak chce cos mocniejszego to moze za 25k kupic dopieszczony projekt VIgen vti.
chyba ze mus to VII generacja.ja bym sie mocno zastanawial :D
Za 25k spokojnie kupisz takie auto i jak będziesz miał fart to będzie ono w dobrym lub bardzo dobrym stanie.
chyba ze mus to VII generacja.ja bym sie mocno zastanawial
A ja tam rozumiem, auto jest młodsze i wygląda ciekawiej a jeśli ma służyć jako wozidło do szkoły to więcej nie potrzeba.
Taki był zamysł jak kupowałem swojego. I powiem że jestem mega zadowolony, VII gen nawet 1.4 jako sposób przemieszczania się jest fajnym rozwiązaniem. Nawet w dłuższe trasy jest ok. Czemu? Jest wygodny
(dla młodego człowieka) i ekonomiczny, przy tym stylistycznie ciekawy.
Przeczytaj sobie, gdzieś w tym dziale jest temat na co zwracać uwagę kupując VII gena.
100% popieram co napisał cart
kupuj VII gena jak masz takie potrzeby jak opisałeś wystarczy Ci 1.4 90 KM 3D i elegancko auto w miarę lekkie zobaczysz będziesz zadowolony no chyba że trafisz 1.6 to jeszcze lepiej, diesla odpuść bo za mało jeździsz i zbyt dużo pierdół wychodzi przy tym silniku, które uprzykrzają jazdę
za 25k to chłopie wybór masz spory nawet jakiegoś polifta powinieneś trafić, przejrzyj wątek o usterkach żeby wiedzieć na co zwrócić uwagę i kupuj
pozdro :cool:
ja kupilem 1.4iS 90KM 5D 2001r, 172 tys km, za 15 300 pln, bezwypadkowa, czarna, klimatyzacja, pewna, bo jezdzila u znajomego w firmie, wiec dlatego niedrogo. Jak myslicie ile to jest warte? Z tego co widzialem na otomoto to 18-20 tys pln. wiec za 25 tys spokojnie mozna kupic cos fajnego.