Zobacz pełną wersję : Focal Access 1 (165 A1) czy Hertz ESK165
Witam,
Jako, że niedługo będę inwestował w caraudio to mam w związku z tym pytanie.
Które z głośników byście polecili do słuchania czarnej muzyki. Byłem w salonie caraudio u moich znajomków ( www.audiomaniak.eu ) i tam do w/w gatunku muzyki proponowali Facala. Może macie doświadczenia z tymi głośnikami?
P.S.
Prosze moda o przeniesienie do prawidłowego działu, dopiero teraz zaskoczyłem gdzie jestem :)
Ja się mogę wypowiedzieć na temat Hertzów. Do poprzedniej H takie kupiłem i byłem mile zaskoczony. Ponoć tweetery średnie, ale ja nie miałem porównania do jakichś super wypasów droższych i lepszych- dla mnie wszystko super grało. Po wygłuszeniu drzwi, i podpięciu pod wzmaka nieraz zastanawiałem się czy nie sprzedać skrzyni. Głośniki generowały fajny basik. Do obecnej H też kupiłem te głośniczki, montuję na wiosnę :) Jeżeli nie jesteś jakimś audiofilem to myślę, że z Hertzów będziesz bardzo zadowolony :)
bedziesz miał jakis piecyk do tego czy samo radio ?
grape.crash
10-02-10, 22:15
To bardzo dobre pytanie. Dodatkowo czy planujesz skrzynkę do bagarka.
Ja osobiście skłaniał bym się ku Focal'om, ale tylko ze względu na prestiż firmy - osobiście nie mam porównania.
Nie zastanawiałeś się nad Helix'ami Esprit ?
Oczywiście wzmacniacz będzie sub również.
Ponoć tweetery średnie, ale ja nie miałem porównania do jakichś super wypasów droższych i lepszych- dla mnie wszystko super grało.
W opiniach chodzi chyba o ich "kłócie w uszy", są dość specyficzne ale jak kto co lubi ;)
Głośniki generowały fajny basik. Jeżeli nie jesteś jakimś audiofilem to myślę, że z Hertzów będziesz bardzo zadowolony :)
Zgadzam się.
weź focala - to dość uniwersalny głośnik
Hertze możesz mieć za 420PLN już z wysyłką kurierem, z dystansami, i kablami RCA sinuslive 5m ;) Focale jakoś 550 z tego co widzę, więc jakaś różnica cenowa jest :P
BLACKDEVIL
14-02-10, 12:58
jesli chodzi o mnie to mam hertz dsk165 plus tweetery z przodu i dla mnie bomba jesli chodzi o stosunek ceny do jakosci;-)))
dla porownania mam z tylu sony xplode tej samej mocy i sa o wiele gorsze....
a i tez mam piec i suba ale chyba go wywale bo glosniki daja raaade baardzo i chyba zaloze jeszcze na tyl takie i bedzie git ;-))
Rozmawiałem z pracownikiem salonu car audio i zaproponował mi jeszcze morel tempo. Różnica między focalem a morel jest ok 70 PLN na korzyść morel. Czy jest sens dokładania tych pieniędzy do focala?
nie ma, tempo gra bardzo specyficznie. Najlepiej odsłuchaj sam, bo nie każdemu tempo podpasuje brzmieniowo. Ja wziąłbym jednak focala. Niemniej jednak posłuchaj sam, bo brzmienia przez internet nie odbierzesz do swoich gustów
Najlepiej odsłuchaj sam,
Robiłem odsłuch i wg mnie focal ma trochę więcej wysokich tonów, co przy gatunkach muzyki które preferuję nie ma znaczenia. Więc kolejny głos na morele :)