Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : końcówka z silencerem do seryjnego tłumika

Gąsior
10-02-10, 17:53
Da rade dospawać końcówkę z wkładką wyciszającą z jakiegoś a'la mugena do seryjnego tłumika w sedanie 5g?? widział ktoś taki wynalazek może? albo cały tłumik który ma kształt seryjnego tłumika ale możliwością regulacji poprzez wkładkę?

Frydzio
10-02-10, 18:03
tak, byly takie wynalazki na allegro - dospawany prawie caly tlumik typu mugen do seryjnego, ale co ci to da, poza ch-owym wygladem

-rudeboy-
10-02-10, 18:47
nie kumam po co ale jak chodzi o to zeby wygladalo ale nie ryczalo to bez obaw nawet mega glosne ala apexi n1 z wlozonym siliencerem jest cichutkie jak seria albo prawie ;) dopiero bez jest tragedia

Gąsior
10-02-10, 20:15
wiem jak chodzą takie mugeny sam miałem kiedyś M-techa, tylko poprostu według mnie nie bardzo pasują mugeny do sedanów i chce żeby ładnie wyglądało głośno ryczało po mieście a na trase zakładać silencer;]

z resztą sam jeszcze nie wiem czego chcę i tak kombinuję co by zrobić z końcowym:P

-rudeboy-
10-02-10, 23:02
no to tylko m tech oem look

kornel861
11-02-10, 00:01
nie kumam po co ale jak chodzi o to zeby wygladalo ale nie ryczalo to bez obaw nawet mega glosne ala apexi n1 z wlozonym siliencerem jest cichutkie jak seria albo prawie ;) dopiero bez jest tragedia

Chyba nie jechales takim autem...na 2" i bez kata:D to z silencerem pow 3tys jest do serii w H daleko:D
Po "samej" wymianie koncowego jest juz glosno:D

-rudeboy-
11-02-10, 00:38
Chyba nie jechales takim autem...na 2" i bez kata:D to z silencerem pow 3tys jest do serii w H daleko:D
Po "samej" wymianie koncowego jest juz glosno:D

na oryginalnym wydechu bez kata i koncowym apexi z siliencerem - seria, bez -odrzutowiec

na 4-2-1, 2cale rury, 2 przeloty AWG (kat i srodek) i koncowy apexi rowniez z siliencerem cichutko j.w. bez jeszcze nie sprawdzalem, wiem bo mam wiec jak u kogos jest glosno z siliencerem to... conajmniej dziwne :P

kornel861
11-02-10, 01:45
Nie bede sie spinal przez forum:D :DMtech mam no chyba ze "delikatnie muskasz" gaz to sie zgodze:P roznice z silencerem i bez nie ma co porownywac do serii czy nawet wypalonej glosniej serii;) Yo:)
jak ma buczec zrob dziure w seryjnym tlumiku :p

drvtec
13-02-10, 16:20
kombinujesz jak koń pod górkę - jedyne rozsądne rozwiązanie to tłumik na dużej puszce