Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lotka MG ZS

ForestG
10-02-10, 17:48
Słuchajcie może mi ktoś pomoże. Dłuższy czas poluje na tą lotkę ale cięzko o nią znaczy można ją kupić za 300 złotych z klapą bagażnika ale po co mi cała klapa. Zresztą nie pasowała by do naszych hanek. Problem z tym że nikt z pytanych osób nie chciał mi sprzedać samej lotki bo ma zbyt na lotki z klapą. Wyjsciem byłoby ściąganie z wysp. Ale problemem są koszty wysyłki dochodzące do 30 funciaków:/ Mógłbym przez znajomych ale oni przyjadą dopiero na wielkanoc... Znacie może jakiś szrot gdzie nie robią problemu z odkręcenia lotki? A może znacie kogoś kto robi dobre kopie z włókien. Bo płacić za samą lotkę równowartość 1/3kwoty za którą miałbym oryginalny s pakiecik(a gdzie mowa o lakierowaniu)... to się mija z celem nie po to człowiek goli się przez miesiąc jednorazówką żeby potem niepotrzebną klapę na żyletki sprzedawać:D

alen333
11-02-10, 22:43
Słuchajcie może mi ktoś pomoże. Dłuższy czas poluje na tą lotkę ale cięzko o nią znaczy można ją kupić za 300 złotych z klapą bagażnika ale po co mi cała klapa. Zresztą nie pasowała by do naszych hanek. Problem z tym że nikt z pytanych osób nie chciał mi sprzedać samej lotki bo ma zbyt na lotki z klapą. Wyjsciem byłoby ściąganie z wysp. Ale problemem są koszty wysyłki dochodzące do 30 funciaków:/ Mógłbym przez znajomych ale oni przyjadą dopiero na wielkanoc... Znacie może jakiś szrot gdzie nie robią problemu z odkręcenia lotki? A może znacie kogoś kto robi dobre kopie z włókien. Bo płacić za samą lotkę równowartość 1/3kwoty za którą miałbym oryginalny s pakiecik(a gdzie mowa o lakierowaniu)... to się mija z celem nie po to człowiek goli się przez miesiąc jednorazówką żeby potem niepotrzebną klapę na żyletki sprzedawać:D

pisz do czary
On u siebie ma taką lotkę

ForestG
12-02-10, 19:37
Ten temat to już mam z nim obgadany:D

Ale dziękuje że coś napisałeś może temat mi ruszy;)

Badman
12-02-10, 21:33
haj jak wyglada i ile taka przyjemnosc? Jak z dostepnoscia?

czara
13-02-10, 09:35
wygląda rewelacyjnie, jest dość droga i bardzo ciężko dostępna, przeważnie tylko razem z cala klapa :D

Badman
13-02-10, 09:54
wygląda rewelacyjnie, jest dość droga i bardzo ciężko dostępna, przeważnie tylko razem z cala klapa :D

no dziekuje już wiem że prezentuje się zacnie - zaczynam szukać takiej :)

reXio
13-02-10, 15:25
Ja jej nie znalem wcale - zobaczylem u czary wlasnie - rewela! I kupilem za 300 na allegro. Kolo mial wystawione z klapa - odkrecil i idzie sama lotka ;)

Badman
13-02-10, 16:11
No no ReXiowóz będzie teraz sie jeszcze bardziej zacnie prezentował niż do tej pory :) muszę sobie taka sprawić koniecznie :)

Czarny1800
13-02-10, 16:24
A ja mam szczęscie i miałem juz z lotką :) ale teraz jak jest u mnie mały debet finansowy to zastanawiam sie nad sprzedaża jej...

Badman
13-02-10, 17:03
ile jaki kolor i gdzie mogę odebrac ? :D

Djadi
14-02-10, 11:32
Lotka od MG wyglada fajnie,ale mi bardziej przypadla lotka od VTI :D tylko mnie nie zlinczujcie:p

ForestG
14-02-10, 14:51
Zdania na temat lotek mogą być podzielone ale to co nas łączy to miłość do "s" pakietu:D

ForestG
13-10-10, 22:22
Witam wszystkich.
Po pojawieniu się ostatnio na forum kilku opcji wyrobu elementu z laminatu na zamówienie. W mojej głowie zaświeciła się żarówka by ratować białe kruki. Jest możliwość ściągnięcia doskonale zachowanego egzemplarza z wysp. Lotka zostałaby poświęcona na formę w zamian za kilka kopii potem producent będzie ustalał swoją cenę. Razem z Tomsonem Tworzymy listę osób które wspomogą finansowo operację ściągania lotki, tym samym gwarantując sobie prezent w postaci kopii. Osoby chętne poznają szczegóły. Liczy się kolejność zgłaszania. Ostateczna liczba osób które wezmą udział w przedsięwzięciu będzie znana w czwartek. Pozdrawiam i liczę na zainteresowanie. Takim wyczynem z pewnością zawstydzimy forum roverków.
Pozdrawiam i zachęcam do dopisywania się do listy.
1.ForestG
2.Tomson

reXio
14-10-10, 13:22
Pomysl zacny. Dopinguje Was z calego serca bo ladniejszej lotki swiat nie widzial :)

kanciaty6
14-10-10, 13:47
ja przekopalem wszystkie szroty w Hamburgu i okolicach i nie znalazlem zadnego mg zs !! w polsce znalazlem tez ale tylko z klapa ( a po co mi klapa:) wiec sie dopisuje i pare groszy do projektu moge dorzucic! :)

suchy2004
14-10-10, 15:02
Jak dla mnie ta lotka zbyt odstaje do tyłu auta. Jeśli była by taka jak w VTI tylko wyprofilowana jak w mg było by fajnie, a tak dla mnie średnio się prezentuje. Widziałem już wiele lotek. OD ATRa w VTI, od Mg, akcesoryjną i stwierdzam ze najbardziej mi się podoba standardowa od VTI.
Ale życzę powodzenia chłopaki.
Pozdrawiam

ForestG
14-10-10, 16:57
Rexio zacne pomysły biorą się zwykle z aktu desperacji:D Do Kanciatego już śle wiadomość. A Suchemu gratuluje gustu który jednocześnie jest bardzo lojalny marce:D

Słuchajcie zainteresowanych proszę o kontakt 692-53-47-57 lub 518-654-805 ułatwi mi to sprawę...

greg-si
14-10-10, 17:49
Takim wyczynem z pewnością zawstydzimy forum roverków.
Bez przesady. Jakby ktoś chciał na forum roverki.pl zrobić taki manewr to by już dawno zrobił kopie. U nas nie ma parcia na tą lotkę :)

tomson1192
15-10-10, 22:12
forest jak cos to dawaj znac mi na gg jak stoimy z projektem ;)

fiodor88
16-10-10, 20:12
Po rozmowie z ForetG również piszę się na lotke:) A więc, żeby było wg. listy
1.ForestG
2.Tomson
3.fiodor88
:D

pitbullbk
16-10-10, 23:43
a napisze ktoś jaki był by to koszt tej operacji ?? bo był bym zainteresowany również

tomson1192
16-10-10, 23:46
jezęli bedzie 5 osób to po ok 100 zł tak pamiętam z rozmowy z Forestem

Dextero
17-10-10, 00:10
100 zł samo stworzenie lotki? Czy jest to kwota już z lotką którą by się dostało? Jaki kolor by był takiej lotki? Jak z montażem, nie trzeba nic kombinować? U mnie nie było żadnej lotki i nie wiem jak się ją montuje.

zoy
17-10-10, 06:53
100 zł to nie duże pieniądze, choć mi się nie za bardzo ta lotka widzi, ale innych nie ma to ja w to wchodzę :)

@Dextero jak nie masz lotki to trzeba w tylej klapie wiercić i szpilki montażowe wstawić, chyba się nie opłaca taka opcja przy braku seryjnej lotki. Dodatkowo lotka będzie z laminatu (jeśli nie to mnie poprawcie) a więc będzie biała lub czarna :D oczywiście do malowania, więc należy doliczyć od 150 do 300 PLN za malowanie.

1.ForestG
2.Tomson
3.fiodor88
4. zoy

tomson1192
17-10-10, 07:45
czemu przy braku seryjnej lotki sie nie bedzie opłacac? za 100 zł będzie lotka która jest bardzo ciężko dostępna, będzie bajprawdopodobniej w kolorze białym. co do monażu to myśle że wstawienie w lotkę dwóch śroub na stronę i zalanie tego żywicą załatwi spraw ;), no ja na szczęscie będe mial malowanie w dość promocyjnej cenie wieć i tak będzie taniej niz kupic oem vti i ja lakeirowac:p

pitbullbk
17-10-10, 09:26
no to pisze się na to wpiszcie mnie też

reXio
17-10-10, 13:16
W kazdej klapie od spodu sa 2 dziury na stronie. Wystarczy w tych miejscach przewiercic dziury na wylot i to zabezpieczyc przed korozja. Pozniej w zaleznosci jak bedzie wykonana lotka albo bedzie miala zalane nakretki albo srube. Przed montazem smarujecie spod lotki klejem do szyb lub silikonem, przykladacie i skrecacie z wyczuciem. Jak klej czy silikon chwyci jest gotowe. Przedszkolak to zamontuje.

Imho dupa naszej hani bez jakiejs lotki wyglada biednie - emerycko. Ta od ZSa jest sliczna.

Rozumiem ze ktos bedzie mial forme na wzor zachomikowana w razie dorobienia kiedys kolejnej partii?

tomson1192
17-10-10, 14:52
tak jest, lotke oryginał idzie do producenta i on juz potem bedzie ustalał cene detaliczna. tylko ze jak zrobi się laminat to producent nie wiadomo czy zatopi śruby albo nakrętki :/ a właściwie to jak jest w oryginale? są nakrętki czy szpilki?

ForestG
17-10-10, 17:09
Więc tak moi drodzy bardzo mnie cieszy zainteresowanie lotką. Cieszę się tymbardziej że z początku miałem obawy czy pomysł wypali i czy w dalszej mierze producent będzie się cieszył zainteresowaniem. Z przykrością muszę jednak przypomnieć że nie wszystkich uda mi się zadowolić za te około 100zł. Lista pięciu osób zamyka się na Zoy'u. A to dlatego że pomineliśmy w liście Kanciatka:D Ale spokojnie tworzę listę awaryjną która polega na tym że jeżeli ktoś z piątki odpada to kolejny wchodzi na jego miejsce co więcej lista awaryjna to lista osób które są chętne na tak zwany zakup grupowy. Obiecuje ustalić jak najniższą cenę u producenta ale już jestem pewien że ustali on ceny w zależności od liczby chętnych. Więc cena kształtowała by się w zależności od liczby chętnych:

do 5 osób
od 6 do 10
od 11 do15 itd

Tak więc lista pięciu w kolejności zgłaszania:

1. ForestG
2. Tomson
3. Kanciaty
4. Fiodor88
5. Zoy

Lista awaryjna (pamiętajcie że im więcej was się zbierze tym lepiej zakup pojedyńczej lotki może być dużo droższy)
1.michal168
2.Pitbullbk

P.S: Podejrzewam że można by się ugadać z producentem czy lotka miała by być na szpilki czy miałaby mieć zalane nakrętki. Oryginał ma szpilki i za tym obstaje. Więc trzeba ustalić jak kto woli i znów demokracja zwycięża:D Jeżeli chodzi o lotkę to będzie ona z laminatu o kolor się dopytam...

Dextero
17-10-10, 18:46
Czemu możesz tylko 5 lotek zamówić? I nie dostałem odpowiedzi, czy te 100zł to cena stworzenia odlewu, czy już jest wliczona cena lotki?

pitbullbk
17-10-10, 20:13
a tak wstępnie to ile może kosztować ta lotka od producenta ?

michal168
17-10-10, 20:14
rozmawiałem z ForestemG. więc 100zł jest to cena dla 5 pierwszych osób jakie będą musiały ponieśc by mieć nowa lotkę + do tego przesyłka. wiec ta kasa zawiera lotkę orginalną + odlew itd.

tomson1192
17-10-10, 21:05
5 pierwszych osób załapało się na taka promocje że płacą tylko zrzute za zakup lotki i jej transport, a w zamian za to mają lotke od mg z laminatu a pozostałem chętne osoby otrzymają ofertę jak już będzie forma i nasz producent powie cene detaliczna.

no teraz z forestem na spokjnie liczylismy to wyszło po 130 zł dla tych pierwszyshc 5 osób, podwyżka spowodowana jest kosztami transportu z wysp i od producenta do klienta ;)

alen333
17-10-10, 21:38
uwaga na laminat...
sam miałem lotke z vti z laminatu i wytrzymała rok...
Kopia była idealna pięknie pasowała ale niestety...
Co do lotki z MG ZS...
Sam kupiłem oryginalną i to w polsce i nie jest tak jak pisze kilka osób że to towar ciężko dostępny w polsce...
To że tego nie ma na allegro nie znaczy że nie ma tego dostępnego :) (taka mała uwaga)
przykład: http://allegro.pl/mg-zs-rover-45-spoiler-i1247462357.html

fiodor88
17-10-10, 21:39
Mimo wszystko te koszta są "śmieszne":D za tą cenę przy jakiejś super okazji można dostać lotkę OEM Vti. A tu jest taki rarytasik, który na pewno będzie się wyróżniał z tłumu.

tomson1192
17-10-10, 21:44
uwaga na laminat...
sam miałem lotke z vti z laminatu i wytrzymała rok...
Kopia była idealna pięknie pasowała ale niestety...

co masz na myśli że nie wytrzymała? co połamała się? sama z siebie nie pęknie

alen333
17-10-10, 21:51
co masz na myśli że nie wytrzymała? co połamała się? sama z siebie nie pęknie

poszło pęknięcie przez środek lotki :(
może od trzaskania klapą nie wiem...
narazie nie demontowałem jej bo jeszcze nie oddałem do malowania tej od MG

tomson1192
17-10-10, 21:54
a w srodku była czymś wypełniona? pianką lub tym pseudo styropianem? to ja sie nie spotkamłem z zeby produkty od tego producenta ktoremu dajemy do robienia lotki pękały, mam dokładke od vtis od niego i można tą dokładke kręcić w "świderek" i nie pęka :P wiec ja nie mam obaw, pozatym nawet za te kase to sie oplaca ;) pozatym kupic lotke to jest ok 300 zł i malowanie kolejne 200-250 jak dla mnie to sporo jak za lotke na klape ;)

alen333
17-10-10, 21:59
no to jeśli naprawde tak wszystko świetnie pasuje i bez obaw na tym śmigasz to naprawde 3-mam kciuki za grupowca :)
co do wypełnienia to pseudo styropian lub coś do niego pododne
może faktycznie jakaś konina była nie wiem... ale rok przejezdziła :)

zoy
17-10-10, 22:23
to kiedy ta zbiórka kasy ?

tomson1192
17-10-10, 22:28
to juz do foresta ze sprawami finansowymi, tylko musicie sie nastawic na troche czekania, bo to nie potrwa tydzien czy dwa tylko troche dlużej ;)

ForestG
17-10-10, 22:40
Co do posta Alena tej lotki już dawno nie ma... Jeśli udało Ci się ją zakupić to gratki dal Ciebie ja z Tomsonem szukaliśmy od dawna minęło wiele licytacji a lotek nadal nie mamy.

Kupując lotkę na wyspach złożyłem ofertę producentom laminatów że w zamian za detal z którego można zrobić formę (stan idealny) oczekuje kilku kopii. Nie kupuje tych lotek tak naprawdę produkcja dopiero wejdzie w życie bo nikt ale to absolutnie nikt w Polsce nie miał formy do tych lotek. I właśnie za możliwość zrobienia sobie formy i za to że oryginalna lotka zostaje u producenta bo formy się po jakimś czasie zużywają dostaje 5 sztuk. Tak naprawdę mógłbym te pięć sztuk sobie zostawić ale że jestem wspaniałomyślny to nie winduje ceny i umożliwiam 4 osobom poza mną zdobycie tej rzadkiej lotki w okazyjnej cenie. Więc te około 100 zł nie jest dla producenta za zrobienie lotki tylko to dofinansowanie dla mnie za poniesione koszty związane z zakupem i sprowadzeniem lotki do kraju. W zamian za takie dofinansowanie ja daje kopię którą producent mi dał w formie zapłaty. Mam nadzieje że wszystko jak dotąd zrozumiałe. I teraz kiedy 5 osób zostanie obdarowanych. Producent będzie mógł realizować pojedyncze zakupy tak jakbyś wszedł na którąś z jego aukcji i kupił sobie np tylną dokładkę z "s pakietu" ale że jest to rodzynek prawdziwy rodzynek to producent może krzyknąć dużą cenę elementy z "s pakietu" są u tego producenta dostępne za 150 zł można więc się spodziewać że lotka w detalu będzie trochę droższa ja rozmawiałem dzisiaj z tym wytwórcą i powiedział że póki nie zobaczy jak to wychodzi to cen dla zakupów grupowych nie poda. Jednak pomimo to ze względu na zainteresowanie tą lotką tworzę listę osób dla której będę pertraktował inną cenę lotek mam nadzieje niższą ale nic nie mogę obiecać.

Podsumowując 5 lotek jest po cenach wyjątkowych kolejne lotki nie śmiem przewidywać ile zawoła producent, ma całkowite prawo do tego by ustalać cenę jaką tylko chce

Więc tak o pieniążki was poproszę kiedy lotka będzie już bezpieczna u producenta i zaczną się prace nad formą i kopiami podejrzewam że wtedy przez dwa tygodnie (tyle według producenta potrzeba na formę i kopie dla nas) wszyscy zdążą zapłacić chyba że ktoś woli zapłacić już teraz więc proszę o kontakt to podam mu dane do przelewu.

Czasowo powinno to wyglądać następująco:
Jutro Lotka zostanie wysłana ze Szkocji (i do tego uwaga poczta brytyjska pracuje bez zastrzeżeń ale tylko na terenie kraju. Zapewniam was że przesyłki zagraniczne nie idą tak szybko potwierdzam to tym że sam kupowałem i ściągałem już wiele rzeczy i tym że miałem znajomych pracujących w rozdzielniach paczek)
powinna się pojawić u producenta w dwa lub trzy tygodnie

Potem producent potrzebuje dwóch tygodni ale dajmy mu tydzień na poślizg. Więc operacja trwa od 4-6 tygodni kiedy lotki będziemy mogli rozdawać po tym czasie będą możliwe zakupy grupowe i pojedynczych sztuk.
Wybaczcie że się tak rozpisałem:D

reXio
18-10-10, 12:40
a właściwie to jak jest w oryginale? są nakrętki czy szpilki?

Szpilki.

fiodor88
18-10-10, 13:13
Skoro w OEM są szpilki to ja jestem za szpilkami w odlewie:)

ForestG
18-10-10, 22:53
Szpilki zatem:D

ForestG
19-10-10, 20:16
Zapraszam wszystkich chętnych do zapisywania się na lotkę lista nie zobowiązuje a myślę że cena powiedziana przy większej liczbie chętnych będzie bardziej kusząca dla innych...

zoy
22-10-10, 14:49
to w końcu gdzie sie wpisujemy ?

tomson1192
22-10-10, 14:53
Zoy Ty zostałes wpisany na liste do zakupu lotki w grupie 5 sob ktore placa tylko za zakup lotki do zrobienia formy a forest pisze o liście na poźniejszy zakup lotek wykonanych juz z laminatu ;)

tomson1192
27-10-10, 13:12
dostałem właśnie info od producenta że dostał lotkę i pod koniec przyszłego tygodnia rusza z robotą ;)

ForestG
28-10-10, 09:58
A ja mam info na temat cen detalicznych. Ma to być około 200 zł spróbuje was połączyć z chętnymi z roverków może coś utargujecie.

tomson1192
31-10-10, 23:03
po odwiedzinach u producenta taki oto efekt przynoszę:
http://img819.imageshack.us/img819/1079/pict2074.th.jpg (http://img819.imageshack.us/my.php?image=pict2074.jpg) http://img641.imageshack.us/img641/2144/pict2075.th.jpg (http://img641.imageshack.us/my.php?image=pict2075.jpg) http://img259.imageshack.us/img259/1485/pict2076.th.jpg (http://img259.imageshack.us/my.php?image=pict2076.jpg) http://img535.imageshack.us/img535/8111/pict2077.th.jpg (http://img535.imageshack.us/my.php?image=pict2077.jpg) http://img517.imageshack.us/img517/2473/pict2078.th.jpg (http://img517.imageshack.us/my.php?image=pict2078.jpg)
Stan lotki jest igła kosmos, lakier jak prosto z komory lakierniczej wygląda

MikeFoto
01-11-10, 08:34
No, no. Jeśli to końcowy wyrób, to niema co - profesjonalna robota. Kolor testowy czy docelowo będzie można zamówić w każdym kolorze (np Pirates Black) ?
Pozatym z tym spoilerem można zrobić jeszcze jeden myk. Środek w Carbononie dać :)

http://img812.imageshack.us/img812/8567/88100971.jpg

tomson1192
01-11-10, 08:57
to jest lotka ktora przyszla do nas z wysp, z ktorej będzie robiona forma ;) a ważne jest żeby lotka "matka" byla w jak najlepszym stanie, wtedy forma będzie idealna i laminatowych lotek nie będzie trzeba za mocno równac ;)

reXio
01-11-10, 09:02
Haha, a mike sie napalil ze to juz gotowa lota :)

Dawca 1 klasa ! :cool:

Myk z carbonem wyglada ok, juz kiedys taka widzialem. Ja wogole chcialem u siebie dach pojechac na czarno i srodek loty tez na czarno, ale spasowalem, nie moglem sie przekonac.

MikeFoto
01-11-10, 09:04
Haha, a mike sie napalil ze to juz gotowa lota :)

Dawca 1 klasa ! :cool:

Dokładnie, tomson napisał, że "u producenta" + "efekt" to odrazu pomyślałem o produkcie finalnym (efekt pracy :) ). Ale dawca fajny :)

kuster
01-11-10, 10:13
tomson1192 wykombinuj zeby tam się światło stopu po środku znalazło tak jak to w tej małej jest to i ja się skuszę :P

reXio
01-11-10, 10:21
Co wy macie z tym stopem w spoilerze jak w daewoo lanosie... Boze... Imho w tym spoilerze po 1 sie nie da bo nie jest rowny a po 2 przerabiac takie cos to zalatuje golfizna 2 siatex drutex madafaka!

kuster
01-11-10, 10:31
Co wy macie z tym stopem w spoilerze jak w daewoo lanosie... Boze... Imho w tym spoilerze po 1 sie nie da bo nie jest rowny a po 2 przerabiac takie cos to zalatuje golfizna 2 siatex drutex madafaka!

bo ja chce stoooopp :D

alen333
01-11-10, 16:21

dokładnie
kapusta strszana z tym stopem...
Ja od nowości miałem na dole a poźniej wymieniłem całą tylnią szybę i dałem do góry tak jak to było fabrycznie po małym lifcie

reXio
01-11-10, 17:32
To nie jest lotka pod stop. Fakt faktem, ze sa udane lotki z 3 stopem ale po kiego grzyba go tam pchac na sile. Spierniczy sie caly sex tego elementu.

ForestG
01-11-10, 22:30
Dobrze że te foty wstawiłeś to mogę z czystym sumieniem komentarz wystawić.
kopie jak dotąd są tylko z laminatu i bez gadżetów ponieważ lotka wzornik jest bez skazy to pewnie będą też całe w carbonie ale to jeszcze nie teraz. Też myślałem nad tym żeby wymieniać całą szybę i stop dać na górę ale ponieważ szyba będzie przyciemniana wystarczy samo światło z małego lifta.

MikeFoto
02-11-10, 20:26
Jak ktośby chciał oryginała znalazłem takie cuś -> http://moto.allegro.pl/mg-zs-rover-45-spoiler-i1291600407.html

reXio
02-11-10, 20:51
Hehe, ciągną kasę bo widzą że ludzie to kupują.

ForestG
03-11-10, 00:57
Kurde to są cepy i barany... tej lotki dawno nie ma a oni ciągle nie zdjęli aukcji. Jak szukałem lotki do naszej aukcji to ten szrot był pierwszym do jakiego zadzwoniłem... nie ma proszę pytać za miesiąc może będzie trzeba klikać i żądać wydania towaru. To się w głowie nie mieści...

reXio
03-11-10, 09:53
Ja bym to klepnal i niech sie martwia
:D

ForestG
03-11-10, 23:51
pewnie że tak, potem żądać wydania towaru i dodatkowo wymagać obniżenia ceny za opóźnienia.

mickee
04-11-10, 14:26
Sprzedawca wypnie się i tyle. Pozastanie jedynie sąd, a ma ktoś na tyle zacięcia żeby dla zasady użerać się z głąbem ?

reXio
04-11-10, 17:20
Pewnie mała szkodliwość czynu, etc....

czara
05-11-10, 08:36
Panowie prośba, widziałem gdzieś na forum ale nie mogę jakoś znaleźć, ma ktoś pod ręka zdjęcia 5D z lotka z ATRa? :)

alen333
05-11-10, 08:41
Panowie prośba, widziałem gdzieś na forum ale nie mogę jakoś znaleźć, ma ktoś pod ręka zdjęcia 5D z lotka z ATRa? :)

http://images49.fotosik.pl/353/c8c5552cbe1941e5med.jpg (http://www.fotosik.pl)

czara
05-11-10, 09:01
wielkie dzięki Alen za szybka odpowiedz, jak by udało sie jeszcze znaleźć foto jak to wygląda z boku to było by wszystko w tym temacie:)

pitbullbk
24-11-10, 17:41
witam i jak się posuwa sprawa z spoilerem ?

zoy
04-12-10, 07:42
no własnie, jak sytuacja ?

ForestG
05-12-10, 17:29
Więc tak jeżeli chodzi o sprawę lotki to niedawno dzwoniłem do Krzycha i mówił że potrzebuje tygodnia na zrobienie kopii. W sumie nie pamiętam kiedy to było początek tego tygodnia... Dziś zadzwonię koło 20 i dopytam się jak wygląda sprawa. Ale uspokoję was bo całość powoli się domyka. Tyle że jest jeszcze taki problem że w praktyce otrzymałem przelew tylko od Zoy'a więc w teorii jak zdeklarowani nic nie zmienią to mam na sprzedaż 3 sztuki. Jeśli jesteś Pitbullbk dalej zainteresowany to wskakujesz z rezerwy na listę i pozamiatane.

tomson1192
05-12-10, 18:54
forest ja jestem pewniakiem, biore te lotke wiec badz spokojny :p wiem ze mialem wpłacic kase juz dawno ale urzad skarbowy mnie okradł ostatnio troche :/

zoy
05-12-10, 20:52
forest a moja opcja jest nadal aktualna ?

ForestG
05-12-10, 22:27
Tomson Twojej bym nie oddał spoczek loczek:D Ale pisać muszę ze stanem faktycznym. Zoy na Twoją opcje poszło pw.

kuster
06-12-10, 08:18
jakby ktoś brał tą lotke a miałby tą starą ze stopem na zbyciu to dajta cynka to się moze skusze :D (zależy jak z kasą będzie)

pitbullbk
06-12-10, 19:30
forest dostałeś wiadomość na PW ?

ForestG
06-12-10, 23:18
Dostałeś dostałeś i odpisałeś:D Dzisiaj jeszcze raz rozmawiałem z Krzyśkiem i mam dobre nowiny. Forma skończona a kopie jak dobrze pójdzie to się zrobią do przyszłego tygodnia:D Także pod choinkę prezent jak znalazł:)

ForestG
16-12-10, 18:05
Witam wszystkich zainteresowanych. Nie mam dobrych wieści. Na forum informacje się już pojawiały to jest kolejne potwierdzenie. Krzyśkowi naszemu wykonawcy spalił się warsztat. Jedną ze straconych form i detali jest nasza lotka. Na razie nie mogę wam powiedzieć nic jeżeli chodzi o terminy. No trafiło się dupnie bo tuż przed tym jak miała iść produkcji kopii. Żadnych kosztów dodatkowych nie będzie żeby też tymczasowo nie operować czyimiś pieniędzmi zwracam wszystkie wpłaty. Szczęście w nieszczęściu że Krzychu był ubezpieczony. Zostaje czekać. Jako organizator tego zakupu proszę o cierpliwość i nie wykreślanie się z listy. Producent jest słowny wcześniej czy później będziemy mieli swoje lotki.

reXio
16-12-10, 18:35
Wspolczuje chlopaki... Trzymam dalej kciuki bo ta lota jest grzechu warta.

zoy
21-01-11, 20:50
Witam wszystkich zainteresowanych. Nie mam dobrych wieści. Na forum informacje się już pojawiały to jest kolejne potwierdzenie. Krzyśkowi naszemu wykonawcy spalił się warsztat. Jedną ze straconych form i detali jest nasza lotka. Na razie nie mogę wam powiedzieć nic jeżeli chodzi o terminy. No trafiło się dupnie bo tuż przed tym jak miała iść produkcji kopii. Żadnych kosztów dodatkowych nie będzie żeby też tymczasowo nie operować czyimiś pieniędzmi zwracam wszystkie wpłaty. Szczęście w nieszczęściu że Krzychu był ubezpieczony. Zostaje czekać. Jako organizator tego zakupu proszę o cierpliwość i nie wykreślanie się z listy. Producent jest słowny wcześniej czy później będziemy mieli swoje lotki.

co z tą lotką ? bo ani o lotce nic nie słychać, a tym bardziej kasa nie wróciła do mnie

borek88
12-02-11, 13:15
jest nadal zainteresowanie lotka z MG??
bo znajomy dal cynk ze może przywieść a ja mógłbym zrobić formę i produkcje takich z żywicy na podkładzie żelkotowym tylko zależy ilu chętnych na takie coś jest bo nie wiem czy opłaca się to ściągać i robić bo sama lotka wyjdzie z 400-450zl bo mówił ze w okolicy 400wyrwie ale za fatygę i przywoź z wysp 1l finlandi bierze

około 15 chętnych by się znalazło na taka z żywicy?? za polowe ceny oryginalnej??

aha i jeśli byłaby chętna osoba na jedna sztukę oryginalna za to cala cenę to kumpel mówił ze wie takie dwie sztuki

o tych z formy piszcie w temacie jeżeli założyciel nie jest temu przeciw
a w sprawie tej orginałki z angli proszę o prywatną wiadomość

tomson1192
12-02-11, 18:07
Projekt jest w trakcie, gadałem z producentem i będzie wznowiony projekt, kwestia tylko odzyskania kasy z odszkodowania i zamowienia nowej lotki i napewno nie tak drogo i do tego troche taniej wychodzi jedna sztuka

smieszek
12-02-11, 19:36
No własnie co z tym projektem wkoncu bo z checią bym się dołączył od niego

michal168
12-02-11, 20:18
ja również z chęcią bym się dołączył, jeśli cena bd niewygórowana oczywiscie;)

borek88
12-02-11, 20:52
jak chcecie 200zl sztuka z laminatu. problem z dorwaniem tej lotki na formę jest. pracuje od paru lat w laminatach i wiem ile to pracy i ile materiał kosztuje plus kombinacje z forma (ale tu nie chodzi o dyskusje ile i za co)
cena 200zl na taka z laminatu jak się zbierze ponad min 12osob chętnych takich naprawdę zdecydowanych to jestem w stanie zacząć produkcje w ciągu 1-1,5miesiaca już gotowych sztuk. (tz. czekanie na lotkę xdni zamówienie w tym czasie żywicy i żelkotu technologicznego na formę i mat oraz żywicy oraz żelkotu na produkcje już właściwa oraz blach i nitonakrętek do stabilnego mocowania
w nogi dla dobrego trzymania byłaby blacha z nitonakrętkami.
tylko jak byście to chcieli mieć mocowane na śrubki M4 po 1 / 2 lub więcej na jednej nóżce
czy większe śrubki?? bo o ile sprzęt do mniejszych śrubek mam to na większe będą dodatkowe koszty
niestety nie bardzo możliwe jest wlaminowaniu tu nakrętek żeby to spełniało swoje funkcje czyli trzymało się pewnie przy prędkościach i nikt nam nie wyrwał tej loteczki
a co do orginalki to orientacyjna cena 400< ale na pewno nie więcej niż 450

jak według was to "uczciwa" cena z ten model lotki??
przeglądając alledrogo to do 5d nie ma nic ciekawego a do 3d np spoon to najtaniej chyba 190z bez 1zeta gdzie nie ma na to monopolu
w przypadku tej od mg jest prawie nie dostępna w orginałce u nas a z żywicy nikt jeszcze nie robi

reXio
13-02-11, 00:26
Gdybym jej nie mial to dalbym nawet te 450 za OEM bo to jest mega rarytas. Za 200 laminat to uczciwa cena.

borek88
13-02-11, 11:41
Gdybym jej nie mial to dalbym nawet te 450 za OEM bo to jest mega rarytas. Za 200 laminat to uczciwa cena.

widzę ze mało jest osób takich rozsądnych i zapalonych na nie wiejskie ulepszanie jak kolega
może wrzuć kolego fotkę jak 5d wygląda z tą loteczką w ten temat

skuri
13-02-11, 19:35
Sorry że tutaj. Ale mogę mieć kilka lotek, w okolicach lipca, w różnych kolorach. Proponujcie cenę, odbiór tylko osobisty Gdańsk(Trójmiasto). Oczywiście lotki oryginalne, ściągnięte z MG.

reXio
13-02-11, 20:34
Foty sa po kliknieciu w podpis. Ja za swoja dalem jakis rok temu 300 zl. Stan idealny, tylko czerwona byla ;)

Badman
08-04-11, 23:28
Panowie czy to taka lotka? Jeśli tak to bierzcie bo okazja , ja niestety mam inne pilniejsze wydatki :( http://allegro.pl/spojler-lotka-rover-45-mg-zs-i1548251363.html

alen333
09-04-11, 07:20
Panowie czy to taka lotka? Jeśli tak to bierzcie bo okazja , ja niestety mam inne pilniejsze wydatki :( http://allegro.pl/spojler-lotka-rover-45-mg-zs-i1548251363.html

dokładnie ta... Kupowałem taką jakiś czas temu tyle że płaciłem 300zł.

qba1983
09-04-11, 08:26
juz po sprawie;)
no chyba ze ktos bardzo bedzie chcial to za te 300 odsprzedam:D

Badman
09-04-11, 12:57
nie musicie mi dziękować :d kwiaty i alkohol na PW przyjmuje :D

reXio
10-04-11, 13:34
*****ista cena !!! Warto bylo. Ja za swoja tez 300 dalem :) Koles ktory to sprzedawal niezbyt byl zorientowany. Za 250 tez by szybko sprzedal!

MikeFoto
12-04-11, 23:58
Jeśli ktoś ma parcie na oryginał, to proszę:

http://allegro.pl/klapa-tyl-tylna-rover-4-14-hatchback-i1518213179.html

Klapa gratis :)

Ewentalnie jak się komuś podoba - lotka z ATR

http://allegro.pl/honda-accord-type-r-na-czesci-tania-wyprzedaz-i1547397680.html

civic-5
13-04-11, 15:13
a ma ktos fote jak wyglada angielka z lotka type r ?

reXio
13-04-11, 15:24
Wg. mnie lota z ATR w innym aucie wyglada jak doklejony krzak przez maniaka wiejskiego tjuningu. Ta z ZSa jest w deche - ladnie uformowana, dosc duza ale zarazem pieknie komponujaca sie z autem.

Ta z ATR to prosty parapet na pol auta.

civic-5
13-04-11, 15:33
rex tez tak mysle, ale z ciekawosci chcialbym zerknac na fotke jesli ktos ma oczywiscie, wiadomo atr jest dluzszy i inaczej to na nim wyglada. Moze nie tyle co "dluzszy" ale chodzi mi o dluzsza klapę.

alen333
13-04-11, 16:39
lotka z ATR-a w 5D
http://www.pl.image-share.com/upload/43/100m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-100.html)http://www.pl.image-share.com/upload/43/101m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-101.html)http://images49.fotosik.pl/353/c8c5552cbe1941e5m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c8c5552cbe1941e5)

reXio
13-04-11, 16:50
W tym czarnym jeszcze ujdzie ale i tak to dla mnie za duzy hardcor ;)

civic-5
13-04-11, 17:20
hmm powiem Wam, że nawet ciekawie to wygląda :) co sądzicie ? rex narzekasz :D

alen333
13-04-11, 18:09
we wstecznym lusterku było by co oglądać...
rexio ma rację, za ostro, jeszcze może być coś takiego jak:
Rover/MG GENUINE ACCESSORIES:
http://www.pl.image-share.com/upload/43/95m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-95.html)http://www.pl.image-share.com/upload/43/96m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-96.html)http://www.pl.image-share.com/upload/43/97m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-97.html)

Cloud
13-04-11, 19:22
no nie wiem czy to by weszło na naszą klapę, w poliftowym ZS jest ona mega dłuższa, a wystarczy spojrzeć jak dużą częścią lotka łączy się z klapą

SmIRnOff
13-04-11, 21:35
fajny ten z zs'a prawie jak z EVO :D

MikeFoto
13-04-11, 22:37
a ma ktos fote jak wyglada angielka z lotka type r ?

Gdzieś mam zapisana fotke, jak dotrę do kompa to wrzuce.

Wysłane z TapaTalk

EDIT:

A jednak nic ponad to co już dał alen333 nie miałem.

lotka z ATR-a w 5D
http://www.pl.image-share.com/upload/43/100m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-100.html)http://www.pl.image-share.com/upload/43/101m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-101.html)http://images49.fotosik.pl/353/c8c5552cbe1941e5m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=c8c5552cbe1941e5)

MikeFoto
14-04-11, 07:40
we wstecznym lusterku było by co oglądać...
rexio ma rację, za ostro, jeszcze może być coś takiego jak:
Rover/MG GENUINE ACCESSORIES:
http://www.pl.image-share.com/upload/43/95m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-95.html)http://www.pl.image-share.com/upload/43/96m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-96.html)http://www.pl.image-share.com/upload/43/97m.jpg (http://www.pl.image-share.com/ijpg-43-97.html)

Kiedyś z ciekawości przeglądałem brytyjski ebay za tym spoilerem. I jak na spoiler osiąga
sporą cenę. Między 90-180 funtów.

KLIK (http://motors-parts.shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=mg+zs+spoiler&_sacat=131090&_dmpt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&_odkw=mg+zs+spoiler&_osacat=14761&_trksid=p3286.c0.m270.l1313)

czara
14-04-11, 09:25
jeśli chodzi o lotkę z ATRa to tez miałem kiedyś na nia chrapkę ale miałem okazje zobaczyć ja ostatnio na żywo na MB i powiem szczerze ze jest po prostu za duza do tej budy i według mnie nie pasuje całkowicie.:)

reXio
14-04-11, 10:20
EJMEN! :)

Jak ktos chce stonowana to OEMowa, jak ma byc lekki sport-lans to z MG ZS. Wg. mnie ten z ZSa jest jednym z piekniej wyprofilowanych spoilerow jakie kiedykolwiek widzialem na jakimkolwiek aucie. Ja sie w nim zakochalem jak go 1 raz zobaczylem i polowalem az trafilem :)

civic-5
25-04-11, 13:31
rex, mike inni... macie moze fotke gdzie jest nasz hanka z lotką od ej6 ? pasuje wogole do naszej ?

MikeFoto
25-04-11, 13:52
z lotką od ej6 ? p

A jaka to jest?

civic-5
25-04-11, 13:59
http://img31.imageshack.us/img31/4861/sdc11922ly.jpg

reXio
25-04-11, 19:32
Bardzo podobna, jesli niemal nie identyczna do loty z VTi.

Cloud
27-06-11, 22:11
odgrzewam aby spytać czy w temacie jakiejś większej produkcji tych szpojlerów coś się dzieje czy temat umarł i nadal trzeba się czaić z młotkiem na skarbonkę polując na rarytasy na alledrogo?

kuster
29-06-11, 21:44
odgrzewam aby spytać czy w temacie jakiejś większej produkcji tych szpojlerów coś się dzieje czy temat umarł i nadal trzeba się czaić z młotkiem na skarbonkę polując na rarytasy na alledrogo?

lepiej zacznij polowac na alledrogo
ja sie nie doczekałem dokładek VTI-S z laminatu za to wytargałem oryginały za śmieszne pieniadze...

Djadi
12-07-11, 23:08
Panowie a w jakim konkretnie modelu ( zamieście foto) jeździł takowy spojler :)

reXio
13-07-11, 15:15
Mg zs

melvin
08-11-11, 14:28
Odkopię temat. Mam plany zakupu lotki i zastanawiam się nad MG zs. Ale na allegro są o wiele wyższe niż ma reXio. Z czego to wynika? jakiś inny model tych lotek jeszcze był?

tomson1192
08-11-11, 15:16
wysoka lotka jest z mg zs w sedanie, a Ty musisz szukać z hatckback-a

zoy
08-11-11, 15:59
a no własnie co z produkcją tej lotki ? ja to nawet za nią zapłaciłem heheheheh

tomson1192
08-11-11, 17:36
w tej sprawie to do foresta trzeba uderzać. Ja wiem tylko tyle że pierwsza lotka spłoneła w nieszczęśliwym wypadku w warsztacie w którym miała być robiona. Dalsze info to do foresta ;)

civic-5
08-11-11, 18:27
melvin, powiem tyle ze na allegro ciezko dostac taka lotkę... to jest rarytas.

tomson1192
08-11-11, 21:05
najbardziej opłaca sie znaleźc na wyspach na ebay-u

civic-5
08-11-11, 21:21
tak tylko to i tak nie jest nic taniego ...

reXio
09-11-11, 15:44
Ale za to jak wyglada! :)

To jest chyba najpiekniejsza lotka na swiecie - pokazcie mi cos ladniej uksztaltowanego a zarazem nie chamskiego :)

... poza fajna laska :)

anticorr
10-11-11, 07:20
A może taki :D:D:D
http://www.nicedeals.co.uk/product_info.php?cPath=3_311_67_836&products_id=5828&osCsid=98d3a3c892d3b46e2d1bad5f46320f5d

civic-5
10-11-11, 07:24
A może taki :D:D:D
http://www.nicedeals.co.uk/product_info.php?cPath=3_311_67_836&products_id=5828&osCsid=98d3a3c892d3b46e2d1bad5f46320f5d

to chyba z atr'a ?

rexio, fakt faktem jest ladna z mg...
ja akurat mam z vti, kupiłem lotkę za całe 50 zł u nas na forum, dodatkowo koles dorzuciał mi ako gratis gumke pod popielniczke, takze z vti... takze obliczcie sobie ile wyszła mnie lotka... :P takie interesy lubię :)

Krawiec
20-06-12, 15:57
Panowie chcę kupić lotkę na klapę, ale na alledrogo jest raczej bida z nędzą. Znalazłem za to coś takiego: http://www.spojler.com.pl/produkt/68/pytanie_o_produkt , ale lakiernik stwierdził że to jest badziew, że lubi pękać i mnóstwo z tym problemów. Macie jakieś namiary gdzie znajdę coś w dobrej jakości, co będzie bezproblemowe i dostępne? Może jakieś uwagi dotyczące doboru lotki?

Vincent
20-06-12, 16:13
Panowie chcę kupić lotkę na klapę, ale na alledrogo jest raczej bida z nędzą. Znalazłem za to coś takiego: http://www.spojler.com.pl/produkt/68/pytanie_o_produkt , ale lakiernik stwierdził że to jest badziew, że lubi pękać i mnóstwo z tym problemów. Macie jakieś namiary gdzie znajdę coś w dobrej jakości, co będzie bezproblemowe i dostępne? Może jakieś uwagi dotyczące doboru lotki?

Moim zdaniem w tej cenie na spokojnie lotkę z Vti i wtedy nie powinno być problemów natury jakościowej a są bardzo podobne :)

reXio
20-06-12, 18:32
Swego czasu mialem dokladnie taka sama jak na foto i byla z tego laminatu. Nic sie z tym nie dzialo przez ladnych pare lat. Ciezko teraz wyrwac oryginal :(

SHAHRAJ
20-06-12, 22:22
Ta to coś pomiędzy rexio i mike ktoś taką ma na 5d ?? http://moto.allegro.pl/rover-45-mg-zs-sedan-limuzyna-klapa-spojler-lotka-i2372430277.html

Vincent
20-06-12, 22:50
Lotka mega ale cena trochę zabija...

reXio
21-06-12, 10:55
I ciezko ja wpasowac do nas.

Djadi
05-10-12, 00:54
Jak ktoś chętny to sprzedam moją lotkę od MG ZS fotki u mnie w temacie
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?21466-D15Z8-VTEC-E-1-5i-LS/page107

pyotreq
05-10-12, 09:06
sprzedam moją lotkę
Aż się boję zapytać ile za to chcesz. Może być na PW

wojtek1418
05-10-12, 16:14
Jak ktoś chętny to sprzedam moją lotkę od MG ZS fotki u mnie w temacie
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?21466-D15Z8-VTEC-E-1-5i-LS/page107

Djadi: czemu sprzedajesz swoją lotkę? coś z nią nie tak?

Djadi
05-10-12, 16:50
Bo kupiłem drugą :D jak ktoś chętny pisać na PW

offspring
07-02-13, 15:15
Koledzy, może ktoś zakładał do siebie lotke od mg zs,ale taką od sedana?? Zastanawiam się czy podpasowałaby do klapy tylnej w 5d....Chodzi mi o coś takiego jak w tej aukcji http://allegro.pl/klapa-tyl-tylna-spojler-rover-45-mg-zs-180-00-05-i2993883961.html

MikeFoto
07-02-13, 16:02
Nie lepiej lotkę z ATRa? Zdecydowanie lepiej pasuje niż to prostokątne cudo :)

offspring
07-02-13, 17:26
Właśnie przypadły mi do gustu te "kanciate" załamania na tej lotce:) A co do lotki z ATR-a to myślałem o niej,ale jak dla mnie jest trochę za duża do 5d,widziałem u Ciebie na zdjęciach i jakoś mi subiektywnie nie podchodzi. W sumie to troche śmieszne co pisze,bo ta lotka od ZS-a jest też wielka jak krowa,ale mam nadzieję,że skoro ZS i 5D są podobne gabarytowo to i taki przeszczep nie będzie raził w oczy,a może nawet ładnie, w miare proporcjonalnie wyglądał:) Tylko zastanawiam się czy podejdzie,bo klapa w sedanie MG ZS jest dłuższa niż w 5d...

reXio
07-02-13, 17:57
Dlugoscia bym sie nie przejmowal.

Kwestia gustu. Mi ta lotka nie lezy kompletnie. Nie pasuje do tego auta.