Zobacz pełną wersję : Wymianiałes progi i nadkola w V gen ? Mam pytanie do Ciebie.
Witam.
Otóż moja H MUSI dostać nowe nadkola i progi, i one już są.
Teraz pozostaje kwestia $$$, które będę musiał zostawić u blacharza/lakiernika.
Pytanie dla ludzi którzy juz to robili.
Nie pytam o lakierników, gdzie są i jak trafić.
Chodzi mi po prostu o pieniadze.
Ile wyszła Was taka zabawa ? ile za blacharza ? ile za lakiernika ?
Wiem, że dużo z Was będzie mi chciało powiedzieć że trzeba jeździć i pytać- ale ja chciałbym się dowiedzieć jak to wyszło na waszym przykładzie.
Jeśli ktoś nie chciałby się o takich rzeczach wypowiadać publicznie ile zapłacił, proszę na priv H3M
pozdrawiam http://img690.imageshack.us/img690/3266/uklon.gif
Ja sobie sam robilem progi, dwie strony, dwa dni, oczywiscie poszycia bo wewnetrznych blach nie trzeba było, po prostu zakonserowałem, juz była rozmowa o tym w temacie "Rdza" na tym forum. Tam również sa moje zdjecia
Wstawienie reperaturek (obie strony) + lakierowanie tych dwóch robionych tylnych błotników+lakierowanie tylnej klapy oraz tylnego zderzaka+polerka całego auta w V gen HB-> 1000pln... 2 lata temu
Wstawienie reperaturek (obie strony) + lakierowanie tych dwóch robionych tylnych błotników+lakierowanie tylnej klapy oraz tylnego zderzaka+polerka całego auta w V gen HB-> 1000pln... 2 lata temu
bardzo dobra cena jak ze wstawieniem i lakierowaniem, kolor dobrze dobrany? ładnie wcieniowane elementy?
KrzyChules
10-02-10, 18:47
robilem sam , odnawialem nie tylko reparturki ale i cale nadkola tylne
materialy wraz z reparturkami wyniosly mnie około 250-300 zl (lakiery podklady konserwacje itp itd)
ja ma masakrycznie zjedzone progi i jak sie dowiadywałem to same reperaturki progów góre dół na obie strony to ok 500 zł ... do tego błotniki 65 za strone... za taka wymiane krzykneli mi 1200 od wymiany + lakierowanie,
u wiekszosci jak jezdziłem to nie chce im sie za to brac bo mówia ze hondach to standard i naprawa sie nie opłaca niestety bo w miejscach spawania bedzie i tak rdzewiało ... no i koszt najczesciej z ich blachami i mnie nic nie interesuje... 2000 za dwe strony, troche duzo jak na auto warte na rynku najczesciej 5-6 tys :-///
ja za reperaturki + progi + lakierowanie + konserwacja czymś w rodzaju barana zapłaciłem coś ponad 1000 zł.
To ja za reparaturki + robienie nadkoli + prostowanie delikatne tyłu + naprawę jednych drzwi i lakierowanie całego tyłu od drzwi do zderzaka razem z jednymi drzwiami zapłaciłem 2000zł.
rafalcrx150
11-02-10, 10:42
u mnie wymiana reperaturek,wstawki w progi i lakierowanie 2 zderzaki ,2 drzwi,2 tylne błotniki 800. robota profi.
Robota z materiałem: nadkola tylne, burta tylna, poprawienie progów, konserwacja, malowanie tył + boki + zderzak tył = 1400 zł 2 lata temu. do tej pory wszystko pięknie!
cifek wawa
11-02-10, 16:10
zna ktos warszawskie ceny?
Ja za wstawianie obu reperaturek, wymiane tylnej burty, wymiana przedniej szyby, delikatne poprawki na przednich błotnikach(laweciarze dźwigali, bo za niska była zeby wjechac), wymiana zawiasu drzwi, wstawka przy antenie. Zapłaciłem za robociznę 700zł bez kosztów części. Spawanie na zgrzewy, nie zadne zakładki które fakt moga rdzewiec, kwestia konserwacji. 2 lata już mija i spokój jest :)
u mnie wstawienie reparaturek (plus nadkole też musieli spawać bo było dziurawe) + progi po obu stronach po około 50 cm każdego + lakierowanie całego tyłu plus drzwi z jednej i z drugiej sam tył
wyszło mnie z materiałem jakieś 1800 zł
Wstawienie obu reperaturek z lakierowaniem + pomalowanie od nowa obu zderzaków + bocznych listewek pod kolor - 800zł prawie 2 lata temu. Ja dawałem swoje reperaturki czyli plus jakieś 140zł za ich koszt.
Fakt, że robił mi to znajomy, więc trochę taniej.
Jak pytałem gdzie indziej w swojej mieścinie to chcieli mniej więcej 1000-1200zł za wstawienie obu reperaturek z lakierowaniem.
wstawienie 2 reperaturek z malowaniem + spawanie bagażnika bo tez mi przeżarło po rogach (hence 5 razy wjezdnio w tyłek) + trochę progów + lakierowanie obu zderzaków + całościowa konserwacja +inne małe duperele 1200zł+cena reperaturek 2 lata temu
widac rozbieznosci sa duze, bo i "przyczyny" sa rozne ;)