Zobacz pełną wersję : Pokrowce siedzeń
Witam!
Ostatnio zauważyłem że w naszych hondach pokrowce na siedzeniach posiadają wszyte suwaki. Czy ktoś z Was próbował zdjąć już taki oryginalny pokrowiec np. do prania???
Dziękuję i pozdrawiam:)
dang?! naprawde? przednie?
Przednie, tylne... jak popatrzysz od spodu zobaczysz zwykłe suwaki tak jak w normalnym zamku. Mam wersję 1.6 ES ale wydaje mi się że we wszystkich tak jest... Pytanie czy da się to ściągnąć?
kalla_fiore
11-02-10, 15:15
także mam u siebie zamki błyskawiczne ale nigdy nie próbowałem ściągnąć. Nie wiem jak to wygląda przy poduszkach...
u mnie w fotelu psazera czesto te suwaki wyskakuja spod fotela i musze naciagac pokrowiec od nowa ;p
wiec pewnie ktos je wczesniej pral ;p
Problem polega na tym że pokrowce są bardzo mocno spasowane i po zdjęciu może być trudność z ich założeniem... Myślałem że może już ktoś z WAS ściągał i może się wypowiedzieć o ewentualnych trudnościach...;)
to może Ty będziesz tym pierwszym :p no ktoś musi :D
Ha ha ha
Dobra opuśćcie ręce:D jak zrobi się troszkę cieplej postaram się je zdjąć i oczywiście zdam relację...(mam nadzieję że nie pt."Kupię pokrowce do civika" ha ha)
Pozdrawiam:p
Moim zdaniem jesli to byłyby pokrowce które można zdejmować i prać to nie przylegałyby tak ściśle do fotela w każdym zagieciu i szyciu. Po prostu musiałaby być gdzieś fałdka. Również jakby "uszczypać" taki pokrowiec to powinien się oddzielić od fotela a tu nic takiego się nie da zrobić. Ale też sam jestem ciekaw wyniku :)
W Jazzie gdzie też są pokrowce na suwak, w instrukcji jest napisane, że nie należy próbować ich zdejmować, suwak jest tylko dla montażu w fabryce.