PDA

Zobacz pełną wersję : odbłyśnik w lampie, gdzie mogę takie coś dostać?

maniak2007
10-02-10, 14:31
witam, załozyłem ten temat tutaj, nie wiem czy to dobry dział, jezeli nie to proszę o przeniesienie.

mój problem jest taki, ze w jednej przedniej lampie brakuje mi odbłyśnika (nie pytajcie dlaczego go niema:p)

z racji tego nie mogę zamontować xenonu, bo daje równo innym kierowcom po oczach, nawet teraz na zwykłych zarówkach pewnie oślepia.

Wiecie może gdzie mogę dostać podobny odbłyśnik jak jest na foto? lub gdzie mi mogą taki dorobić? lub z czego mógłbym zrobić taki odbłysnik?.

http://img683.imageshack.us/img683/1049/dsc01750m.jpg (http://img683.imageshack.us/i/dsc01750m.jpg/)

skolopendra
13-02-10, 12:46
sam to wątpię ,prędzej z uszkodzonej już lampy .popytaj na allegro

Mati_1979
13-02-10, 16:08
Ja bym zrobił to z cieńkiej blach i lutując. skompilkowane to nie jest

Nemereth
14-02-10, 00:11

Czy według Ciebie kąty zagięć blaszki nie mają znaczenia? :>

Mati_1979
14-02-10, 00:15
Czy według Ciebie kąty zagięć blaszki nie mają znaczenia?

Ta blaszka ma za zadanie blokowania światła bezpośrednio z żarówki na zewnątrz. A wygląda tak bo to lampa clear i musi jakoś wyglądać, zobacz w zwykłych lampach jak to wygląda- bez odblasku i zwykła kopułka.

maniak2007
14-02-10, 11:14
prędzej z uszkodzonej już lampy .popytaj na allegro

wątpię w to ze znajdę taką lampę na allegro, bo mało jest tego w PL

Ta blaszka ma za zadanie blokowania światła bezpośrednio z żarówki na zewnątrz. A wygląda tak bo to lampa clear i musi jakoś wyglądać, zobacz w zwykłych lampach jak to wygląda- bez odblasku i zwykła kopułka.

czyli, twierdzisz, ze kąty sa niepotrzebne? w seryjnej lampie nie ma kątów ale może lampa jest tak skonstruowana, ze sa niepotrzebne?
Bo nie chciałbym żeby lampa mi do góry świeciła:p

masz na mysli jakąś specjalną blachę czy zwykłą?

Mati_1979
14-02-10, 13:24
masz na mysli jakąś specjalną blachę czy zwykłą?
wszystkie światło odbija się od częsci tylnej lampy, tą kopułkę można zrobic ze zwykłej blaszki ewentualnie z kwasówki i wypolerować a co do kątów to przecież masz na wzór z drugiej strony. Chyba lepsze to niż zakup nowych lamp.

Ta kopułka blokuje świecenie żarówki bezpośrednio w kierunku zewnętrznym lampy(szklanego lub plasikowego klosza- jaki kto ma)

najemnik_
14-02-10, 17:03
Ja bede mial clera jdmdo sprzedania 1 sztuke

embargo
14-02-10, 18:52
Mam tą kopułkę od 5gena ori lampy jak coś to wal na pw.

maniak2007
15-02-10, 10:16
Ja bede mial clera jdmdo sprzedania 1 sztuke

a sprzedasz sam odbłyśnik?:D bo cała lampa mi nie potrzebna.

Mam tą kopułkę od 5gena ori lampy jak coś to wal na pw.

u mnie też gdzies lezy taka z seryjnej lampy, ale z wyglądu sporo sie różni od tej co potrzebuje, a jak założę inną to bedzie nie ładnie wyglądać.

najemnik_
16-02-10, 00:12
a sprzedasz sam odbłyśnik?:D bo cała lampa mi nie potrzebna.

.
he he nie, sam jednego clera stluklem a kupic musialem 2