Zobacz pełną wersję : Przednie lampy soczewkowe
Robertos23
10-02-10, 12:38
Odkopałem dopiero dzisiaj wątek zakupie lamp na giełdzie. Kto widział gdzieś na necie takie lampki z homologacją oczywiście. Pierwsze trzy do sedanka 2002 powinny pasować
http://www.speedzonemotorsports.com/home.php?cat=582
Prosiłbym o info. Z góry dzięki
Odkopałem dopiero dzisiaj wątek zakupie lamp na giełdzie. Kto widział gdzieś na necie takie lampki z homologacją oczywiście. Pierwsze trzy do sedanka 2002 powinny pasować
http://www.speedzonemotorsports.com/home.php?cat=582
Prosiłbym o info. Z góry dzięki
ale to homologacja na stany jest, u nas nielegal tak czy inaczej:D poza tym one chyba symetryczne sa
Co chcesz osiągnąć zmieniając przednie lampy na soczewkę ? Wygląd ? Czy może chcesz założyć HID xenon ?
Jak chcesz poprawić jakość oświetlenia to najlepszą opcją jest przeróbka lamp czyli włożenie soczewki bixenonowej od innej marki auta. Sam osobiście szukałem na necie lampek do sedana i niestety wszystko co znalazłem nie miało homologacji europejskiej.
Robertos23
10-02-10, 23:31
Fakt, wszystko made in usa, rzeźbić reflektorów nie zamierzam. Po prostu podobają mi się lampy na soczewce i tyle. Pewnie pozostanę przy serii albo zrobię ala type-r
Karol - taka przeróbka do koszt koło 800-1200zł, a i tak masz nielegalną lampę. Jeżeli wyślą Cię z takimi na przegląd po zabranym dowodzie, to będzie mało kolorowo, chyba, że jakiś kolega użyczy lamp na zmianę.. :) Dlatego ja seryjne mam cały czas w garażu ;]
Karol - taka przeróbka do koszt koło 800-1200zł, a i tak masz nielegalną lampę. Jeżeli wyślą Cię z takimi na przegląd po zabranym dowodzie, to będzie mało kolorowo, chyba, że jakiś kolega użyczy lamp na zmianę.. :) Dlatego ja seryjne mam cały czas w garażu ;]
No właśnie cały czas jest problem z homologacja :( Ale moim zdaniem lepsza jest i tak taka przeróbka. Obecnie mam włożony zestaw HID na h4 i gdybym miał teraz wybierać czy go zainstaluje czy nie to nie robiłbym tego... Świeci fajnie tylko mam problemy z przeglądami bo muszę wkładać zwykłe żarówki h4. Rozmawiałem z gościem na temat przeglądu gdybym miał przerobione reflektory w sensie włożenia soczewki z innej marki i zainstalowania spryskiwaczy to gościu powiedział że wtedy jest inna rozmowa bo reflektor posiada homologowany żarnik itd. itd.
no tak, ale np na akcji, która była ostatnio na jakimś tuning spotkaniu w Łomży, gdzie misiaki nie patrzyły na spryski, czy żarniki tylko na to czy na lampie jest wypisana homologacja, to byś poległ :) Najlepiej to w ogóle darować sobie xenon :) Gdybym mógł, to bym też nie robił, tylko mi cała zabawa z xenonem wyszła bardzo drogo, bo koło 1900zł i teraz szkoda zmieniać takie lampy, a sprzedać też nie mam jak, bo takich aut jak moje jest jak na lekarstwo, poza tym kto by dał ponad 1000zł za lampy ;)
Miśki faktycznie jak chcą to wszystko znajdą żeby dowodzić zabrać. W naszej generacji hondy zabawa w przeróbki oświetlenia wiąże się z ryzykiem. Osobiście na początku po zainstalowaniu zestawu HID jak przejeżdżałem obok miśków bałem się że mi zabiorą dowód ale teraz mam to gdzieś. Jak się doczepią to mam w bagażniku jakieś dziadostwo h4 chyba za 8zł to zmienię i będzie po problemie...