Zobacz pełną wersję : Spinki zderzaków
Witam.
Będę ściągał do malowania zderzaki z hondy civic coupe 95r i chciałbym się Was zapytać czy może wiecie jakie dokładnie oraz ile sztuk spinek posiada zderzak przód/tył?
Znalazłem wyszukiwarkę http://www.spinkisamochodowe.pl/#
Tutaj jest kilka rodzai dlatego pytam bo może ktoś ściągał zderzaki i orientuje się jakie spinki są potrzebne i mniej więcej w jakiej ilości... Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam! ;)
tomalacivic
11-02-10, 19:46
Kolego ja kupy walem spinki do zderzaka i grilla to numer spinki co stronkę podałeś B17267 pasują do grilla i do tylnego zderzaka w sedanie ale to będzie to samo a cena nie jest taka straszna.
Jakie spinki chcesz kupować? Gdzie niby idące? Nie wiem jak u Ciebie, ale ja oba zderzaki w Coupe 5 gen mam na śrubach więc nie bardzo wiem o co pytasz. Do normalnego ściągnięcia i założenia zderzaka nie są potrzebne żadne spinki.
Kolega ma na myśli spinki trzymające zderzak po rogach żeby nie odstawał chyba
Nie ma żadnych spinek które się niby niszczą przy ściąganiu zderzaka. Zderzaki u mnie ściągam z zamkniętymi oczami i nie wiem co tam można wymieniać ze względu na zdjęcie lub założenie. Wykręcasz śrube później ją wkręcasz i po co tu wymiana plastikowego gniazda w które ona wchodzi?
Mi się bardziej wydaje, że kolega który założył temat nawet się nie wysilił, żeby zajrzeć pod maske czy do bagażnika, tylko od razu założył wątek i tyle.
Więc co jest przyczyną że na rogach tylnego zderzaka odstaje pod światłami ? (prześwit między elementami jest większy niż na pozostałej lini)
Kolega się wysilił... I zobaczył że po bokach są plastikowe białe spinki które mocują zderzak... U mnie te spinki po jednej stronie po prostu puściły i na razie nie ściągałem zderzaka żeby sprawdzić... Dlatego zadałem pytanie czy takowe spinki są jeszcze w innych miejscach co wiąże się z ich ilością.
Więc co jest przyczyną że na rogach tylnego zderzaka odstaje pod światłami ? (prześwit między elementami jest większy niż na pozostałej lini)
Przy tylnym to są dwa uchwyty z boków auta i one podtrzymują zderzak. Do dostania tylko w ASO (ja nigdzie indziej nie znalazłem) numer: 71598-SR4-000.
Kolega się wysilił... I zobaczył że po bokach są plastikowe białe spinki które mocują zderzak... U mnie te spinki po jednej stronie po prostu puściły i na razie nie ściągałem zderzaka żeby sprawdzić... Dlatego zadałem pytanie czy takowe spinki są jeszcze w innych miejscach co wiąże się z ich ilością.
No to trzeba było odrazu tak napisać ;) Tulejka zderzaka HONDA : B18415.
http://www.margotjg.com/sklep/product_info.php?products_id=105
Potrzebujesz 4 sztuki.
Dzięki Tompro za wskazanie spinek ;) A czy te mocowania tylnego zderzaka znajdują się również na rogach tak jak w przypadku przodu?
Tak, też na rogu. A te podpórki z ASO znajdują się mniej więcej na środku boku zderzaka, z tym, że na nie się zderzak tylko nakłada.