PDA

Zobacz pełną wersję : Chrobotanie przy hamowaniu a potem wyciek płynu ham. MB2

s3kawek
04-08-06, 13:02
Co prawda mam anglika ale problem chyba jest szerszy i moze dotyczyc wszystkich civików.

Pare dni temu jechalem 500 km w trasie i jak troche pojezdzilem w miescie , postalem w korkach i duzo hamowałem i w pewnym momencie przy hamowaniu przed swiatlami pojawil sie dzwięk jakby uruchomil sie ABS tylko ze nie "kopało" w stope. Dzwiek mozna porównać jakby zaciski tarły o tarcze.
Jak wyjechalem poza miasto i tarcze sie troche wychłodzily to juz było ok.
Dzisiaj wyjalem klocki, poogladalem tarcze i zarowno tarcze i klocki sa ok, natomiast jak wcisnalem tłoczek to wylał sie z niego płyn.
Czy wiazac te dwie sprawy, ile mnie bedzie kosztowała ta przyjemność i czy da sie wymienic tylko uszczelke czy cały tłoczek?

s3kawek
04-08-06, 13:02
Co prawda mam anglika ale problem chyba jest szerszy i moze dotyczyc wszystkich civików.

Pare dni temu jechalem 500 km w trasie i jak troche pojezdzilem w miescie , postalem w korkach i duzo hamowałem i w pewnym momencie przy hamowaniu przed swiatlami pojawil sie dzwięk jakby uruchomil sie ABS tylko ze nie "kopało" w stope. Dzwiek mozna porównać jakby zaciski tarły o tarcze.
Jak wyjechalem poza miasto i tarcze sie troche wychłodzily to juz było ok.
Dzisiaj wyjalem klocki, poogladalem tarcze i zarowno tarcze i klocki sa ok, natomiast jak wcisnalem tłoczek to wylał sie z niego płyn.
Czy wiazac te dwie sprawy, ile mnie bedzie kosztowała ta przyjemność i czy da sie wymienic tylko uszczelke czy cały tłoczek?

ceelx
04-08-06, 13:05
wystepuje cos takiego jak reparaturki tloczkow ham. czyli zestaw gumek do zaciskow.
groszowe sprawy.

ceelx
04-08-06, 13:05
wystepuje cos takiego jak reparaturki tloczkow ham. czyli zestaw gumek do zaciskow.
groszowe sprawy.

ppm702
04-08-06, 23:37
moze dotyczyc wszystkich civików
masz rację, ale 5d ma wydzielone forum i tam przenoszę - porządek musi być

ppm702
04-08-06, 23:37
moze dotyczyc wszystkich civików
masz rację, ale 5d ma wydzielone forum i tam przenoszę - porządek musi być

s3kawek
05-08-06, 17:11
Dowiedziałem się że wyciek płynu przy WCISKANIU tłoczka jest jak najbardziej możliwy, co wiecej zdarza sie w co drugiej hondzie i nie oznacza to usterki.

s3kawek
05-08-06, 17:11
Dowiedziałem się że wyciek płynu przy WCISKANIU tłoczka jest jak najbardziej możliwy, co wiecej zdarza sie w co drugiej hondzie i nie oznacza to usterki.

Type-r
08-08-06, 15:13

dobrze gadasz

mlynek27
14-03-07, 17:59
Faktycznie przy wymianie klocków w mojej hani też wyciekł płyn. Reperaturki po ok. 20 zł. ale jak mi warsztaty zaspiewały wymianę jednej strony za 100-250 zł. ....to chyba sam to zrobię. Wkońcu żadna filozofia. Aby potem dobrze odpowietrzyć.