Zobacz pełną wersję : plyn wpomagania jaki na dolewke?
istnieje mozliwosc dolewki plynu wspomagania? czy tylko wymiana calego? jak tak,to jaki mozna wlac
pzdr
moja H do angielka '96 d14a2
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=67556&page=2
tu jest troche na temat...
osobiscie wymienilbym caly... skoro nie wiesz co masz... to pewnie tez nie wiesz kiedy byl wymieniany...
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=67556&page=2
tu jest troche na temat...
osobiscie wymienilbym caly... skoro nie wiesz co masz... to pewnie tez nie wiesz kiedy byl wymieniany...
czytalem ten post ale pytam bo jedni pisza ze sie plynu nie wymiania tylko dolewa bo wszystkie plyny sa mieszalne a jedni zeby odessac i nowy wlac np. czerwony atf mobil 220 wiec pytam
ja zalałem płyn do wspomagania Febi, taki troche zielony w białej butelce
koszt coś koło 15zł za 1L
działa ok
fly
dowolny płyn do automatycznych skrzyń biegów ważne żeby kolor był właściwy są zielone i ciemno czerwone
jezli zalezy Ci na pompie wspomagania ( a dokładnie o nie zatarciu jej) lepiej wymien tylko plyn w zbiorniczku wspomagania ( odkrec go od przewodow wyczysc , przedmuchaj załuz i zalej plynem tym co miales tylko nowym ) gorzej jak nie wiesz co miales wczesniej wlane...
zwykły hamulcowy też da rade:D ja tak robie w Hankach i jes OK;)
A do skrzyni zwykły Hipol bo MTF za drogi? ;) Kilka razy temat wałkowany i zawsze większość osób polecało wlewać czerwony Hondowski z ASO...
Wiadomo, że kazdy robi jak chce, ale trudno sie potem dziwic, ze 3/4 samochodów do złomy.
A do skrzyni zwykły Hipol bo MTF za drogi? ;) Kilka razy temat wałkowany i zawsze większość osób polecało wlewać czerwony Hondowski z ASO...
Dwa razy wymieniałem olej w skrzyni, za pierwszym razem w ASO Aries Motors i sugestia była taka że jeśli nie olej hondowski to ewentualnie mobil bo na innym będą problemy, tak więc zalano mi minerał Mobil M 15w40, instrukcja dopuszcza też olej silnikowy 10w40 i taki też zalałem w późniejszym czasie, też Mobila, jest OK.
ps. Temat o wspomaganiu a schodzimy na skrzynię biegów:-)
w Hondzie z 1996 dopuszczano silnikowy, chyba nie bylo wtedy MTF, teraz takiego zapisu juz nie ma.
Do całego układu wspomagania wchodzi około 2,2 litra oleju lepiej jest wymienić i zapisać sobie nazwę na przyszłość i jeździć i jeździć a jak nie ma chodzić to zalej czym chcesz pozdro
w jakim aucie wchodzi ci 2,2 litra do ukladu wspomagania??
Sorki źle popatrzyłem to do skrzyni biegów
jawymieniłem cały na Orlenowski Dextron II i jest ok
w accordzie od paru lat mam do wspomagacza Castrol Dexron III i nie mam najmniejszych problemów, więc w civicu tez nie powinno robić różnicy
ja mam w zbiorniczku taki czerwonawy olej, moze wiecie jaki to płyn?