Zobacz pełną wersję : dmucha z bagnetu
panowie znajomy mnie nastraszył bo wyciągnął bagnet to lekko dmuchało powietrze takie czyste bezbarwne nie zeby plulo olejem czy cos samo powietrze jak przygazowal to juz nie dmuchało. silnik od zmiany do zmiany nie bierze oleju plyn wporzadku, olej czysty wiec martwic sie tym?
DamianPietras
09-02-10, 16:03
nie !! wszystko ok :)
nie !! wszystko ok :)
bo wszedzie gdzie czytam pisza ze jak dmucha to silnik zdycha
Nie szukaj problemów na siłę, bo znajdziesz :)
Witam
Silnik D16V1 - nie bierze oleju,nie kopci, z korka nie pluje olejem ale dmucha z bagnetu, spadku mocy tez nie ma( przynajmniej nie odczulem).
Kazdy mowi co innego wiec juz zglupialem. A jak byc powinno?
Witam
Silnik D16V1 - nie bierze oleju,nie kopci, z korka nie pluje olejem ale dmucha z bagnetu, spadku mocy tez nie ma( przynajmniej nie odczulem).
Kazdy mowi co innego wiec juz zglupialem. A jak byc powinno?
Sam sobie odpowiedziales na pytanie w pytaniu, skoro nic nie ubywa i nie czujesz spadku -.- Po co szukacie problemu na sile? Wyszedl civic 9 gen tam napewno nie bedziecie mieli zadnych problemów :)
przyłóż palca i zobaczysz jak w pewnym momencie palca wciąga :P
gorący olej, przeciez tam cisnienie się zmienia.
A znajomy pewnie jezdzi VW / Ford / Opel lub Reno :)
Jak dla mnie to skoro dmucha z bagnetu to silnik to wymiany jak nic. Łącznie z lewą piastą, korkiem od chłodnicy i żarówką kierunkowskazu bocznego......
Sorry, niemogłem ;). Niema to jak wymyślić sobie problem :p. Tłoki cały czas pracują, wał się kręci więc wytwarzają ciśnienie i podciśnienie (od dołu tłoka). Jest objaw normalny i do zaobserwowania w każdym silniku.
Nie do końca Mike. Reno powoli sie wtedy kończy ;)
Moze po prostu niech nam autor powie jaki kolega ma samochód :D?
Wiec tak jesli ci dmucha tylko lekko przy wyciagnetym bagnecie to nie masz sie czym martwic to normalne praca tlokow korbowodu , ale jesli zacznie ci bagnet wysadzac to odma to wyczyszczenia masz , kolo filtra oleju sie znajduje trzeba odkrecic i wyczyscic dojscie z kanalu
Dzięki już wszystko wiem, mechanikiem nie jestem i jest to pierwsza moja honda wiec spytałem... mam na podwórku róze auta - peugeot,toyota i mercedes no i od niedawna honda i własnie w hondzie dmucha najmocniej w porównaniu do reszty dlatego sie zainteresowałem i spytalem. (a auto to EU8). Przepraszam za niewiedze i pokornie prosze o wybaczenie:)
To nie ten dział na przyszłość ; )